Lysy91 0 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 WitamZałożyłem ten temat, bo w sumie temat drachenfeles'a "Chcę monitor za... / chcę monitor do...". Ma rok czasu, a trochę mogło się pozmieniać.Na pewno nie jestem osobą wymagającą nie wiadomo czego, bo za tą cene nie wywojuje dużo. A po drugie korzystałem z monitora CRT z 5-7 lat. Teraz siedzę na laptopie gdzie muszę idealnie go ustawić, by dobrze obraz był wyświetlany, lekki kąt widzenia i obraz robi się czarny... Zmiana na nowy monitor będzie mnie na pewno tak czy siak zachwycać .Wymagania moje to:-Full Hd-będę grął w symulator piłki nożnej, więc na pewno zależy mi na czasie matrycy.-Wielkość, korzystałem z 17, więc myślę że 22-24cali by wystarczyło, nie wiem czy większy kupować jest sens i czy czasem 24 cale to nie za dużo, tutaj już na pewno zaufam wam, bo nie raz już pytałem się was o opinię i za każdym razem wychodziłem z tego zadowolony .-Kąt widzenia. Bo już przy laptopie strasznie mnie to drażni.Tyle z moich wymagań co do monitora . Nie znam się zresztą zbytnio na tym, dlatego kieruję pytanie do was.Proszę o wyrozumiałośćPozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Założyłem ten temat, bo w sumie temat drachenfeles'a "Chcę monitor za... / chcę monitor do...". Ma rok czasu, a trochę mogło się pozmieniać. i zmienia się na bieżąco, btw rzuć okiem na Della P2414H 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lysy91 0 Napisano 4 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Sory, nie zauważyłem że tam ciągle jest zmieniane. Jest tylko "napisano" .Przeglądałem to co już w temacie dałeś i akurat tego modelu nie mogę znaleźć na allgro,Kolejny dell z Twojej listy przekracza mój budżet.A co myślisz o tym, Benchmark poleca w TOPhttp://allegro.pl/monitor-23-6-led-iiyama-prolite-e2481hs-fullhd-i3594189298.htmlTaniej mi wyjdzie.Nie znam się dobrze, co mogę wybrać w tej cenie, by spełniło moje wymagania. Cytuj Link to post Share on other sites
mery_master 89 Napisano 5 Października 2013 Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Dell rzeczywiście jest niezły: http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/8088756#from35101 Jednak jego Kontrast dynamiczny 2 000 000:1 to nie tak duzo i czas reakcji plamki to az 8 ms... Cytuj Link to post Share on other sites
Lysy91 0 Napisano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2013 (edytowane) Wymagania moje to: -Full Hd -będę grął w symulator piłki nożnej, więc na pewno zależy mi na czasie matrycy. -Wielkość, korzystałem z 17, więc myślę że 22-24cali by wystarczyło, nie wiem czy większy kupować jest sens i czy czasem 24 cale to nie za dużo, tutaj już na pewno zaufam wam, bo nie raz już pytałem się was o opinię i za każdym razem wychodziłem z tego zadowolony . -Kąt widzenia. Bo już przy laptopie strasznie mnie to drażni. To w takim razie dell P2414H odpada. http://allegro.pl/monitor-benq-24-led-gw2450hm-va-led-dvi-hdmi-4ms-i3583541572.html albo http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/5374318 Myślę że ten benq chyba lepszy będzie no nie? Edytowane 5 Października 2013 przez Lysy91 Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 5 Października 2013 Udostępnij Napisano 5 Października 2013 24" cale to wcale nie dużo - sam przesiadłem się z 19". Symulator piłki nożnej - hmm Fifa? PES? One mają same w sobie wbudowane rozmycie więc żadnego smużenia wynikającego z monitora nie ma/ciężko odróżnić. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lysy91 0 Napisano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Tylko Monitory powyżej 24cali przekraczają mój budżet. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 5 Października 2013 Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Jednak jego Kontrast dynamiczny 2 000 000:1 to nie tak duzo i czas reakcji plamki to az 8 ms... za takie pierniczenie zaraz dostaniesz warn Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts