Gość effendi360 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Prosta zasada: z nim trzeba krótko - i wszystko będzie dobrze. Śmiali się i pluli na niego a jak powstały Sleveking i jakieś tam inne jeszcze badziewie, wróżyli mu koniec. Po kilku miesiącach tamte "sklepy" tarzają sie opiniach niezbyt pozytywnych a Darmacz dalej działa z powodzeniem. Jego najsłabszą stroną jest po prostu terminowość. Kolega zamówił niedawno kilka marnych przedłużek i czeka ponad tydzień. To jest nic. Jak ja zamawiałem towar to zdążyły wszystkie części przyjść zza granicy (17 pozycji) a on jeszcze przedłużek nie miał gotowych. Na dodatek przysłał mi jedną w której najzwyklej... brakowało dwóch kabelków. Dosłał niezwłocznie... Cytuj Link to post Share on other sites
carchou 0 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Taa...czekał i dalej czeka No nic zobaczymy... Cytuj Link to post Share on other sites
Łukasz9365 4 Napisano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2013 (edytowane) Zamówione 2 bloki full cover na oba GTX'y i 2 chłodnice (i reszta niezbędnych rzeczy do LC). Jedna na górę druga na dół obudowy. Komputer wysyłam w poniedziałek i najpóźniej w poniedziałek (tak mi powiedział Darmacz) będę go już miał u siebie. Pożyjemy zobaczymy Edytowane 5 Października 2013 przez Łukasz9365 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 5 Października 2013 Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Koniecznie wstaw tu zdjęcia. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Łukasz9365 4 Napisano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Tak zrobię ;d Cytuj Link to post Share on other sites
eco28 1 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Tak zrobię ;d Podepnę się pod temat gdyż od pewnego czasu zanosze się powoli na LC swojego sprzętu. I podobnie do kolegi mam w planach "zwodować" CPU i 2x GPU. Mimo wszystko w granicach 2000zł (wierze, że jest to realne) i na przekór w obudowie mid-tower Wyczekuje twoich rezultatów (temperatury, głośność, koszty samego sprzętu itp) i naturalnie zdjęć. Z góry dzięki. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 17 Października 2013 Udostępnij Napisano 17 Października 2013 @ UP A jaką masz obudowę i jakie GPU chcesz wodować? Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Nikkon 122 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 (edytowane) Obudowa to podstawa. Jak ktoś chce wydać relatywnie mało to można pójść (tak jak ja zrobiłem u szwagra) w H220/320 i już na wstępie mamy trzy najważniejsze elementy (blok który naprawdę dobrze chłodzi, wydajną pompę i bardzo przyzwoity radiator plus wszystko sterowane pod PWM), do tego bloki na grafę (coś mało restrykcyjne jak koolance czy ek) i rezerwuar w slot 5,25" (koniecznie outlet musi być powyżej pompy). Wygląda świetnie i kosztuje trochę mniej a wydajność jest zbliżona do normalnych lc. Wiadomo trzeba by było do dwóch gtx dołożyć jakiś porządny rad (gruby) i masę pierdułek typu węże i złączki. Plus to pwm sterujący pompą i ogólna jakość zestawu, plus genialny suport z strony swiftecha, wadą jest relatywnie mała moc pompy w stosunku do takiego lianga d5 ale powiedzmy sobie szczerze - nikt chyba nie używa D5 na maksymalnych obrotach (17l/h) a pompa od swiftecha daje wg słów Briana ok 4,5 l/h (w rev 2 gdzie naprawili problem z tłukącymi się łożyskiem i permanentnym zapowietrzaniem się). Na Bf3 karta ma może 42 (gtx 670 od zotaca) a procek 48 stopni (i7 3820) a to wszystko na jednej cienkiej 320 mm chłodnicy. Wentyle ustawione na sztywno na 900 obr/min W sumie za cały zestaw dla teścia z wszystkimi dodatkami zapłaciłem 1500zł i to w Japonii a tutaj ceny raczej nie rozpieszczają. Edytowane 23 Października 2013 przez Lord_Nikkon Cytuj Link to post Share on other sites
DarkFalcoN 2629 Napisano 25 Października 2013 Udostępnij Napisano 25 Października 2013 I co z tym kompem? Darmacz się wywiązał? Cytuj Link to post Share on other sites
eco28 1 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 @ UP A jaką masz obudowę i jakie GPU chcesz wodować? Męczę się z planowaniem LC aktualnie do 2500zł w Fractal Arc Midi i w zasadzie juz myślę o zmianie na Corsair 750D gdyż polecono mi do CPU i 2xGPU chłodnice 360 + 240. GPU to 2x Asus GTX670DCU2 więc bloki full cover od EK wchodzą jedynie w grę. Nie wiem czy dam radę z tym budżetem aby to jeszcze wszystko jakoś cieszyło oko. Jako nowicjusz gubie się w mnogości złaczek, rodzajów chłodnic, pompek itp. Rozpocząłem osobny temat:http://forum.benchmark.pl/topic/107879-bud%C5%BCetowe-ch%C5%82odzenie-wodne-od-podstaw-do-2500z%C5%82/?do=findComment&comment=1209538 Chyba nie doczekamy odpowiedzi od Łukasz9365 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 29 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Wiesz, jak komp nie będzie pracował non-stop i nie będzie podkręcany, to to wystarczy Ci tandem dwóch chłodnic 2x 120 i te z kolej zmieścisz w Arc Midi R2 lub Cooler Master 690 III 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts