komers 9 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Witam, Ja kupiłem do swojej A3 sportback oponki zimowe http://www.swiat-opon.eu/pl/p/Bridgestone-Blizzak-LM32-20555R16-91-T/610 , tarcze hamulcowe , klocki, zmieniłem rozrząd i olej a wy? Cytuj Link to post Share on other sites
makabrax 229 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 a ja choinkę, o zapachu kokosowym do malucha Cytuj Link to post Share on other sites
Melman1980 363 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 A3 sportback:) samochód dla dziewczyn Cytuj Link to post Share on other sites
kopernix 3 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 30 litrów bezołowiowej kupiłem. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Kotecek Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Ostanio czyli kiedy? Ostanio czyli 04.09.2013r. kupiłem 7.08 l. PB95 za 40,14PLN (do pełna po wymianie oleju). O dtego czasu nawet baku nie zurzyłem a było do pełna. Rower popłaca Niestety zima idzie... Z nie paliwnych... Materialne... 14.02.2013r. kupiłem filtr oleju Mann W 67/2 za 19 PLN. Niematerialne... usługe wymiany oleju i filtra oleju 04.09.2013r. za 20 PLN. Mam nadzieję, ze nie będe musiał do niego niczego w najbliższym czasie kupować. Żadnych ozdób, upiększaczy i innych rzeczy nie potrzebnych do jechania z puktu A do Be nie nabywam Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Niematerialne... usługe wymiany oleju i filtra oleju 04.09.2013r. za 20 PLN. no nie poznaję kolegi, normalnie oszczędny do granic możliwości, a tu taka rozrzutność Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Kotecek Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Pod silnikiem jest płyta. Nie mam warunków aby samemu to zrobić. W poprzednich, bezpłytowych, autach olej był wymieniany we własnym zakresie na podwórku. Cytuj Link to post Share on other sites
XT600 6 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Nie dorobiłem się jeszcze auta, ale za to muszę kupić zestaw napędowy do xt 600. Czy to się będzie liczyć ? Cytuj Link to post Share on other sites
makabrax 229 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 aaa, jeszcze mi się przypomniało dzisiaj kupiłem 2,5kg masy bitumicznej i pół kilo smaru litowego, przeca zima idzie Cytuj Link to post Share on other sites
nissky 450 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Tłumik końcowy RM Motors T76R, 60 litrów ON, dodatek do czyszczenia Common Rail (profilaktycznie), farbę do zacisków hamulcowych to w przeciągu ostatniego tygodnia Szykuje się zakup łącznika i podpory wału. Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 uszczelki pod kolektor, świece, kable, filtr oleju, olej i rozrusznik Cytuj Link to post Share on other sites
Tragiczny 5 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 40 L DieselGold , skrobaczke (zima idzie) mikrofibre, Felgi stalowe i zimówki MICHELIN ALPIN A4 Cytuj Link to post Share on other sites
komers 9 Napisano 3 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2013 A3 sportback:) samochód dla dziewczyn Chyba na dziewczyny Nie dorobiłem się jeszcze auta, ale za to muszę kupić zestaw napędowy do xt 600. Czy to się będzie liczyć ? Jasne;) Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiek88 1 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 filtr oleju Knecht i Olej Redline. Jedne z lepszych na rynku kupiłem pierwszy raz przez internet na zmienolej.pl Nie wiem czy bede potrafil zamontować filtr Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 a żarówkę umiesz wymienić? bo to ten sam stopień skomplikowania, tylko posmaruj uszczelkę cienką warstwą zużytego oleju, żeby sucha nie była i cała tajemnica Cytuj Link to post Share on other sites
makabrax 229 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 drachenfeles, wszystko zależy od samochodu Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 mówisz do właściciela najbardziej popierniczonej konstrukcji pod kątem konserwacji, sama wymiana filtra to betka, ale szukałem go przez 40min przy czym nie obyło się bez pomocy internetu Cytuj Link to post Share on other sites
sfistn 28 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 a żarówkę umiesz wymienić? bo to ten sam stopień skomplikowania, tylko posmaruj uszczelkę cienką warstwą zużytego oleju, żeby sucha nie była i cała tajemnica i niech nie zapomni wlać do nowego filtra świeżego oleju. Cytuj Link to post Share on other sites
makabrax 229 Napisano 5 Października 2013 Udostępnij Napisano 5 Października 2013 i niech nie zapomni wlać do nowego filtra świeżego oleju. w celu? jego całkowitego wylania podczas montażu czy jakiś inny ukryty? a ja mówiłem też o żarówce które w niektórych autach wymienia się przez zdjęcia koła i dojście przez otwór serwisowy w nadkolu Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 5 Października 2013 Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Opony zimowe do bawary i 12 puszek środka konserwującego do profili zamkniętych:http://www.boll.pl/gfx/product/boll_srodek_do_konserwacji_profili_zamknietych_karoserii_spray_3nqdgb.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 5 Października 2013 Udostępnij Napisano 5 Października 2013 a ja mówiłem też o żarówce które w niektórych autach wymienia się przez zdjęcia koła i dojście przez otwór serwisowy w nadkolu moje klimaty a pisząc o żarówce miałem na myśli taką zwykłą, w lampie w pokoju Cytuj Link to post Share on other sites
Tragiczny 5 Napisano 5 Października 2013 Udostępnij Napisano 5 Października 2013 (edytowane) O takie o http://img20.imageshack.us/img20/5138/t68e.jpg[/img] http://img818.imageshack.us/img818/8760/zjbp.jpg[/img] \\ Nie chce zakładać nowego tematu. Szybkie pytanie gdzie mogę kupić taką zaślepkę/nakładkę na szpilkę bo mi jedna się zgubiła Allegro przeszukałem ... http://img96.imageshack.us/img96/2214/8kwz.jpg[/img] Tak to wygląda Edytowane 5 Października 2013 przez Tragiczny Cytuj Link to post Share on other sites
nissky 450 Napisano 6 Października 2013 Udostępnij Napisano 6 Października 2013 I tłumik założony http://s24.postimg.org/6kuuzmjh1/IMG_20131005_125151.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
sfistn 28 Napisano 6 Października 2013 Udostępnij Napisano 6 Października 2013 (edytowane) w celu? jego całkowitego wylania podczas montażu czy jakiś inny ukryty? Jak wleje swiezy olej do filtra to silnik krocej chodzi bez smarowania podczas pierwszego uruchomienia po wymianie oleju. Nie jest to konieczne ale ja zawsze podczas wymiany tak robie, silnik na pewno w ten nieprzyjemny dla niego moment ma lzej Edytowane 6 Października 2013 przez sfistn Cytuj Link to post Share on other sites
makabrax 229 Napisano 6 Października 2013 Udostępnij Napisano 6 Października 2013 (edytowane) no tak, tylko że to raczej tylko w silnikach gdzie filtr montowany jest od spodu, jak jest montowany bokiem to i tak i tak będzie praktycznie pusty przed uruchomieniem ja przy wymianie robię tak że zlewam stary olej, wlewam litr świeżego i odpalam na 30s, zlewam i dopiero wtedy wymieniam filtr i wlewam nowy olej i nie ma czegoś takiego jak bez smarowania, przecież nie rozkręciłeś silnika i nie wyczyściłeś do zera starego oleju, efekt jest podobny gdy odpalasz na -15C, też to wszystko potrzebuje chwili aby smarowanie zaczęło działać dobrze a przedwczoraj auto niespodziewanie dostało dźwięku typu "kamaz na jedynce pod górkę" i zmalała moc... siatka i 2 kołnierze 300zł z robocizną Edytowane 6 Października 2013 przez makabrax Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts