Skocz do zawartości

Co kupiłeś ostatnio do swojego auta?

Recommended Posts

Ostanio czyli kiedy? :)

Ostanio czyli 04.09.2013r. kupiłem 7.08 l. PB95 za 40,14PLN (do pełna po wymianie oleju). O dtego czasu nawet baku nie zurzyłem a było do pełna. Rower popłaca :) Niestety zima idzie...

Z nie paliwnych...

Materialne... 14.02.2013r. kupiłem filtr oleju Mann W 67/2 za 19 PLN.

Niematerialne... usługe wymiany oleju i filtra oleju 04.09.2013r. za 20 PLN.

Mam nadzieję, ze nie będe musiał do niego niczego w najbliższym czasie kupować. Żadnych ozdób, upiększaczy i innych rzeczy nie potrzebnych do jechania z puktu A do Be nie nabywam :)

i niech nie zapomni wlać do nowego filtra świeżego oleju.

w celu? jego całkowitego wylania podczas montażu czy jakiś inny ukryty?

a ja mówiłem też o żarówce które w niektórych autach wymienia się przez zdjęcia koła i dojście przez otwór serwisowy w nadkolu :]

O takie o 

\\

Nie chce zakładać nowego tematu.

Szybkie pytanie gdzie mogę kupić taką zaślepkę/nakładkę na szpilkę bo mi jedna się zgubiła :(

Allegro przeszukałem ...

Tak to wygląda
Edytowane przez Tragiczny

w celu? jego całkowitego wylania podczas montażu czy jakiś inny ukryty?

Jak wleje swiezy olej do filtra to silnik krocej chodzi bez smarowania podczas pierwszego uruchomienia po wymianie oleju. Nie jest to konieczne ale ja zawsze podczas wymiany tak robie, silnik na pewno w ten nieprzyjemny dla niego moment ma lzej :P

Edytowane przez sfistn

no tak, tylko że to raczej tylko w silnikach gdzie filtr montowany jest od spodu, jak jest montowany bokiem to i tak i tak będzie praktycznie pusty przed uruchomieniem

ja przy wymianie robię tak że zlewam stary olej, wlewam litr świeżego i odpalam na 30s, zlewam i dopiero wtedy wymieniam filtr i wlewam nowy olej

i nie ma czegoś takiego jak bez smarowania, przecież nie rozkręciłeś silnika i nie wyczyściłeś do zera starego oleju, efekt jest podobny gdy odpalasz na -15C, też to wszystko potrzebuje chwili aby smarowanie zaczęło działać dobrze

a przedwczoraj auto niespodziewanie dostało dźwięku typu "kamaz na jedynce pod górkę" i zmalała moc... siatka i 2 kołnierze 300zł z robocizną :(

Edytowane przez makabrax