Skocz do zawartości

[S] i5 4670K

Recommended Posts

l309b247 i ten batch robi 4.8 przy 1.3v na asrock Pro4 walczę z zejściem do 1.28v. Pozdrawiam

A jeszcze jedno dla tych co kupują mobo za kupę kasy do tych procków wystarczy płyta za max 400 zł jeżeli nie potrzebuje wodotrysków.

dzieki za opinie , napisz jaki miałeś batch

l309b247 Edytowane przez krisuwa-k1
  • 1 miesiąc temu...

Dziś odebrałem CPU

Kolega @korniszon zapomniał wykupić opcji ze sprawdzeniem paczki, ale całe szczęście obyło się bez przykrych niespodzianek.

Procek fabrycznie zapakowany ze wszystkimi plombami na opakowaniu.

Obecnie siedzi na ASRock B85 Killer, szybki sprawdzian OC dał - 4,4 Ghz przy napięciu 1,28 V, ale takie wartości automatycznie ustawiła płyta po wybraniu odpowiedniego profilu OC.

Później sam się za to zabiorę, myślę że będzie lepiej.

Polecam zakupy u Tego benchmarkowicza ;)

Edytowane przez Bakak

Witam, procesor dotarł do mnie szybko w pełni zaplombowanym opakowaniu. Jest sprawny, obecnie nie kręcony, jedynie multicore enhancemment leci na 3,8GHz na napięciu 1,15 przy temp w Intel XTU około 55 - 62 st C (SilentiumPC Fortis), także jestem bardzo zadowolony:)

Procesor dotarł. Pudełko z plombą. Widać że na poczcie trochę porzucali tym pudełkiem, ale nie jest tak źle jak u kolegi powyżej. 

Sprzęt sprawny. Procesor daje radę do 4.6Ghz na Fortisie. Temp dochodzą do 70-80*C zasilanie 1.29V Jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam

edit:batch :L311B662

nie ma sztuki u tego pana co by nie zrobił te 4.5 tak myśle ja wycisłem 5ghz windows wstaje lecz do tej wartości trzeba wodować proca bo temp oscylują w granicach 100c na codzień u mnie lata na 4.6 i uwaga 1.2v w grach nie przekracza 70c  w occt+a 80c wienc jestem bardzo zadowolony z tego proca przesiadłem się z phenon955be@ 4.1 i przeskok jest bardzo odczuwalny

No to widze panowie trafiliście świetne sztuki, mnie się chyba mniej poszczęściło, ale za to mimo wysokich napięć proc trzyma bardzo niskie Temp.

W BF3, MP i 64 Grczy na 4,5 Ghz przy napięcie 1,36 V mam zaledwie 65 st, czasem skoczy do 70, ale bardzo rzadko.

Niedługo będę zmieniać płytę pod kolejne testy na ASRock Z87M OC Formula, może okaże się, że będą niższe napięcia :)    

nie ma sztuki u tego pana co by nie zrobił te 4.5 tak myśle ja wycisłem 5ghz windows wstaje lecz do tej wartości trzeba wodować proca bo temp oscylują w granicach 100c na codzień u mnie lata na 4.6 i uwaga 1.2v w grach nie przekracza 70c  w occt+a 80c wienc jestem bardzo zadowolony z tego proca przesiadłem się z phenon955be@ 4.1 i przeskok jest bardzo odczuwalny

Na ile masz stabilne te 4,5 Ghz przy tym napięciu. Pograsz na tym 3 godzinki w BF-a 3 na Kaspijskiej ?

Piszesz, że komp się odpala itp.

Czy te 1,2V to jest napięcie pod obciążeniem odczytane z programu monitorującego czy wbite w biosie ?

U mnie stabilnie przy 4,4 robi się przy napięciu 1.3 (mówię tutaj o stabilności w burn testach, temp. przy Macho BW temp w testach wachają się od 60-90 stopni). Jak próbuje ustawić na 4,5 to już muszę ustawiać powyżej 1,35 co mnie nie bawi (4,6 wymaga napięcia rzędem 1,4 by w ogóle się uruchomić...)

Anyways, jakie jest bezpieczne napięcie dla 4670k? Dla normalnej codziennej pracy/gier? 

Edytowane przez Ratheal

Na ile masz stabilne te 4,5 Ghz przy tym napięciu. Pograsz na tym 3 godzinki w BF-a 3 na Kaspijskiej ?

Piszesz, że komp się odpala itp.

Czy te 1,2V to jest napięcie pod obciążeniem odczytane z programu monitorującego czy wbite w biosie ?

napiecie na sztywno 1.2v 4.6  proc stabilny jak skała intelburn bez problemu occt

+avx bez problemu aida64 tak samo crysis3 itd bez problemu ja na napieciu 1.285v robie 4.8. Da rade nawet 5ghz  lecz temperatury przy testach latają a nawet przekraczają 100c więc tylko woda lub gluta wymienić trafiła mi się dobra sztuka i tyle .napiecie w trybie ofset do testów jest nie wskazane bo ustawiasz niby 1.2v a pod obciążeniem daje co najmiej 1.3v więc ustawiam na sztywno w biosie

U mnie zostawiłem automatyczne OC na 4,2 GHz na napięciu 1,156, temp po dłuższym graniu w BF4 koło 57 - 59 st. Nie kręce go nawet wyżej bo więcej z tego będzie watów i temperatury niż realnego rpzyrostu wydajności (wszystkie giery zamykają się na 60 fps przy GTX660Ti)

Ja wróciłem do stocka na razie. Wzrost względem 955BE jest i tak ogromny. Wbudowana grafika (w oczekiwaniu na 670) daje radę całkiem przyzwoicie. Temp nie przekraczają 50*C w czasie grania :) Bardziej mnie zastanawia skąd kolega korniszon posiada te procesory - a co za tym idzie, czy jego źródło może nas obdarować innymi promocjami. Zastanawiam się zwłaszcza nad nową obudową i wodnym chłodzeniem. Ale to temat na inny - temat. Koniec ot :)

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...