Gość usunięty Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Witam, Ostatnio zastanawiam się nad zainstalowaniem jakiegoś fajnego launchera do mojego smartfona. Przejrzałem sklep Google Play i z ich oferty wybrałem następujące launchery -Go Launcher EX,Nova Launcher,Smart Launcher + Patch for Smart Launcher + SL Powiadomienia,Apex Launcher. Do tego pomyślałem sobie, że chyba warto zainstalować następujące programy -SwipePad,Swapps. I tu chciałbym zapytać się Was, jakie macie osobiste doświadczenia z tego typu nakładkami, co sami używacie, co polecacie a co odradzacie - i oczywiście dlaczego? Cytuj Link to post Share on other sites
street 36 Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Go Launcher odradzam, jeden z najwolniejszych launcherów na Andka Nova mam i jest okej chociaż mało opcji personalizacji. Smart nie miałem ale wygląda ciekawie. Ja polecam z tych 4 Apex I do tego jakiś fajny motyw. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 1. Go Launcher odradzam, jeden z najwolniejszych launcherów na Andka prawda, jednak na porządnych urządzeniach nie tnie - ma olbrzymią ilość theme'ów przez co ludzie chętnie go wybierają. 2. Nova byla moim ulubionym launcher'em - zero lagow, male zapotrzebowanie na RAM 3. Patrzyłeś ma takie launchery jak: - TSF Shell - Next Launcher 3D - SPB Shell 3D to dość ciekawe propozycje. 4. Generalnie nakładka wizualna to fajna rzecz, tyle ze na lepszych urzadzeniach z reguly zbedna. Pracy systemu nie przyspieszy - co najwyżej wygląd zmieni. 5. Pomyśl o programach które dodają funkcję gestów (np otworzenie programu rysujac dwoma palcami trojkaty na ekranie, itp...) - nie pamiętam nazwy, ale miałem kiedyś coś takiego. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lukkas 172 Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Z darmowych to Apex z płatnych Next (sam używam). Next'a zakupiłem z czystej ciekawości po wcześniejszych przygodach z Go i Apex'em ale powiem szczerze to nie wiem czy wart jest wydania prawie 50 zł na coś co nie spowoduje jakiś drastycznych zmian w użytkowaniu urządzenia po prostu ładnie i przejrzyście się prezentuję i w jakimś stopniu uprzyjemnia pracę. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17835 Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Na poprzednim telefonie ( Samsung Omnia 2 - Windows Mobile ) używałem SPB Shell i sprawował się całkiem fajnie. Obecnie na LG L9 mam zainstalowany Launcher 8 , taka imitacja Windows Phone, chodzi bardzo sprawnie, nie zacina się nic, szybko i łatwo kafelki się konfiguruje. Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Go Launcher odradzam, jeden z najwolniejszych launcherów na Andka NA starych telefonach moż i wolny. Ja jako posiadacz starego androida używam i gorąco polecam NEMUS LAUNCHER. Wygląda bardzo podobnie do Go launchera a chodzi znacznie szybciej i to nawet na starych smartach z 1 jajowymi procami. 3. Patrzyłeś ma takie launchery jak: - TSF Shell - Next Launcher 3D - SPB Shell 3D to dość ciekawe propozycje. Ta i płatne po 50 ziko. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 A który z nich daje możliwość zmniejszenia ikon / skrótów / wingetów tak, aby w jednej linii można było ich ustawić więcej? Bo standardowe 4 w linii w telefonie z wyświetlaczem wielkości 5.5 cala to trochę mało... Cytuj Link to post Share on other sites
street 36 Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 (edytowane) Nova posiada zmienną liczbę wierszy i kolumn. Zarówno w menu jak i na pulpitach. Edytowane 29 Września 2013 przez street Cytuj Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Nova, Apex i Holo Launcher ( HD ) to prawie to samo. Upodobniają telefon do czystego androida. Obecnie używam Nova ze względu na możliwość przyśpieszenia animacji, oraz mniejsze zapotrzebowanie na RAM. Brakuje mi tylko możliwości ( jest w płatnej wersji ) ukrywania ikon ( apex posiada w standardzie ale nie posiada kilku funkcji z Nova ) Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 30 Września 2013 Udostępnij Napisano 30 Września 2013 zauważyłem, że można mieć jednocześnie zainstalowane kilka laincherów, które zmienia się naciskając przycisk HOME. Zmienia to jednak jego funkcję ponieważ uniemożliwia automatyczne wyświetlanie pulpitu głównego. Na razie testuję Smart Launcher oraz Go Launcher EX które wydają mi się najlepsze z tych wymienionych w poście #1. BTW- jeśli launcher zmieni (ma zmienioną) tapetę to po przejściu do TouchWiza ta tapeta pozostaje. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 30 Września 2013 Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Ja od siebie mogę polecić Apex i Nova, oba mają bardzo zbliżona funkcjonalność i możliwości konfiguracji, mi osobiście bardziej przypasowal Nova launcher ze względu na lepszy app drawer . Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 30 Września 2013 Udostępnij Napisano 30 Września 2013 zauważyłem, że można mieć jednocześnie zainstalowane kilka laincherów, które zmienia się naciskając przycisk HOME. Zmienia to jednak jego funkcję ponieważ uniemożliwia automatyczne wyświetlanie pulpitu głównego. Na razie testuję Smart Launcher oraz Go Launcher EX które wydają mi się najlepsze z tych wymienionych w poście #1. BTW- jeśli launcher zmieni (ma zmienioną) tapetę to po przejściu do TouchWiza ta tapeta pozostaje. Jeśli raz wciśniesz home nic się nie powinno dziać, dopiero po przytrzymaniu przycisku powinno wyskoczyć okienko z możliwością wyboru launchera. Zastanawia mnie czemu sam nie sprawdzisz jak działają launchery? Nie to że namawiam do czegoś złego, ale pobieram, sprawdzam - podoba się? Kupuję 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 30 Września 2013 Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Jeśli raz wciśniesz home nic się nie powinno dziać, dopiero po przytrzymaniu przycisku powinno wyskoczyć okienko z możliwością wyboru launchera.Nie - jednokrotne naciśnięcie przycisku HOME powoduje wejście w menu wyboru launchera (1) a jego dłuższe przytrzymanie - do menu wyłączenia aktywnych aplikacji działających w tle (2). (1) http://obrazki.elektroda.pl/7552720200_1380559623.png (2) http://obrazki.elektroda.pl/1652978100_1380559624.png Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 30 Września 2013 Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Akurat u mnie jest inaczej, bo pod przyciskiem menu mam ostatnie aplikacje i tym się zasugerowałem 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Kiciuk 45 Napisano 30 Września 2013 Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Nie - jednokrotne naciśnięcie przycisku HOME powoduje wejście w menu wyboru launchera (1) a jego dłuższe przytrzymanie - do menu wyłączenia aktywnych aplikacji działających w tle (2). Ale serio taki fanboy androida dowiedział się o tak podstawowej funkcji o której dowiedziałem sie pierwszego dnia gdy korzystałem z tableta z androidem ? :E Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 30 Września 2013 Udostępnij Napisano 30 Września 2013 pod przyciskiem menu mam ostatnie aplikacje Też je mam - właśnie mogę je albo wyłączyć (jak pisałem wcześniej) albo uruchomić ponownie. Pozostawione same sobie (chyba) działają w tle i zaśmiecają mi pamięć oraz zapełniają (zaśmiecają) smatrfona (na to wygląda). Cytuj Link to post Share on other sites
Amity94 3 Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Ja polecę ADW Launcher EX gdyż jest dobry, nie zamula telefonu i ma mnóstwo efektów oraz szat graficznych (niestety płatny ) Cytuj Link to post Share on other sites
Jurij 169 Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Nie najgorszy artykuł o nakładkach: http://technologie.gazeta.pl/internet/56,104530,15427491,Android_nie_musi_byc_brzydki_i_nieporeczny__Oto_8.html#BoxTechTxt Może pomoże w wyborze. Kiedyś używałem golaunchera - jak dla mnie przeładowany i trzeba sporo pobrać dodatków by miał pełną funkcjonalność. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 @Amity94 http://img.sadistic.pl/pics/802976260c6b.jpg 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Jurij 169 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Dałem się wkopać. Co za wstyd! Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17835 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Skoro już odkopałeś obecnie u mnie od dłuższego czasu gości na Androidzie Dodol Launcher - bardzo sobie go chwalę. Szybki, sporo opcji, łatwość ustawienia pod swoje preferencje. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 jak już o Launcherach mowa, to możecie mi coś dobrego na tablet polecic? Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Na tablety nie ma jakoś specjalnie wyboru. Popróbuj te, które są w markecie i sam zdecyduj. Cytuj Link to post Share on other sites
Kiciuk 45 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Cóż nova/apex/MiHome :E Cytuj Link to post Share on other sites
FirankowyPotwór 3 Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Ja proponuję action launcher ciekawe podejście do smartfonu A i jescze tgf shell jest super tylko nie wiem jak z płynnością Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts