HaX121 4 Napisano 27 Września 2013 Udostępnij Napisano 27 Września 2013 A więc akutalnie używam Windows 7 x64.Zastanawiam się nad przesiadką na Windows 8.W gry w ogóle nie gram, jedynie co to ogladanie filmów oraz internet a także słuchanie muzyki.Czy waszym zdaniem byłoby to opłacalne?Core 2 duo e6600Asus P5b4Gb ramGTS 450 1GB Cytuj Link to post Share on other sites
makabrax 229 Napisano 27 Września 2013 Udostępnij Napisano 27 Września 2013 (edytowane) jak nie masz na co kasy wydawać generalnie win8 jest szybszy i mnie pamięciożerny od 7mki więc jakiś przyrost wydajności będzie, ale skoro nie robisz nic takiego na kompie, ani nie grasz więc wydaje mi się to bezcelowe Edytowane 27 Września 2013 przez makabrax Cytuj Link to post Share on other sites
mw1975 230 Napisano 27 Września 2013 Udostępnij Napisano 27 Września 2013 A chce Ci się uczyć nowego systemu i na początku wściekać na kafelki? Pamiętaj, cały czas obowiązuje dekalog, dlaczego samochody są tak drogie, a komputery tak tanie Made In GM - jeden z lepszych punktów brzmi "Gdyby samochody były jak komputery, kupując nowy wóz trzeba byłoby od nowa robić prawo jazdy". Win 7 tez ma DX11, wymiana nie ma sensu. Prawdę powiedziawszy, już XP miało wszystko, co trzeba. Cytuj Link to post Share on other sites
Mistic92 68 Napisano 28 Września 2013 Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Ten wyżej bredzi, nie ma nic do nauki i kafelki są przyjemne No dobra, każdy ma swoje zdanie i to rozumiem Według mnie jeśli masz czas i pieniądze to nie widzę przeszkód aby się przesiąść, wszystkie sprzęty, gry i programy będą działać, możesz nawet zauważyć lekki wzrost wydajności. Cytuj Link to post Share on other sites
kbrbabzbtb 1123 Napisano 28 Września 2013 Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Musiałbyś napisać co chciałbyś zyskać po tej przesiadce. Chwilową walkę z nudą? W Twoim przypadku chyba tylko to zyskasz. Wydasz trochę kasy, poświęcisz ileś czasu na instalację wszystkiego od nowa i możliwe, że pocieszysz się trochę nowym metro ui. Ale kto wie czy po miesiącu nie zacznie Ci przeszkadać. Największą przyjemność zrobisz MS bo tak naprawdę W8 to system na tablet, a dla użytkownika desktop pc 1 krok do przodu i 3 wstecz. Cytuj Link to post Share on other sites
Chanel 0 Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Ja też wmawiałem sobie że nie musze przesiadać się z 7, i cały czas użytkuje ten system, ale myśle że jak wyjdzie 8.1 to chyba się przeniosę na niego. Po dodaniu do 8.1 aplikacji "Start8" od Stardocka, wraca standardowe menu start i w zasadzie na metro chyba tylko będe musiał patrzeć przy starcie Windowsa, ale mogę się mylić. Cytuj Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 30 Września 2013 Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Tak... W Win8 normalnie też można mieć wszystko jak w Seven. I to wszystko z pod systemu zmieniam. Cytuj Link to post Share on other sites
Luki91 157 Napisano 30 Września 2013 Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Windows 8 po instalacji Start8 albo Classic Shell jest świetny, ale przesiadanie się z Windows 7 jest moim zdaniem marnowaniem pieniędzy. Jeśli nie piszesz aplikacji na Windows Phone albo do Windows Store, jedyne co zyskasz to ładniejszy interfejs i ewentualnie trochę szybsze uruchamianie systemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Mistic92 68 Napisano 30 Września 2013 Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Ja też wmawiałem sobie że nie musze przesiadać się z 7, i cały czas użytkuje ten system, ale myśle że jak wyjdzie 8.1 to chyba się przeniosę na niego. Po dodaniu do 8.1 aplikacji "Start8" od Stardocka, wraca standardowe menu start i w zasadzie na metro chyba tylko będe musiał patrzeć przy starcie Windowsa, ale mogę się mylić. Ma być odwrotnie, nie będzie menu start ale za to przy starcie windowsa nie bedziesz musial patrzec na metro ui Zreszta co w nim takiego robisz ze tak ci przeszkadza? Bo nie rozumiem hejtu na to Cytuj Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Uruchamianie systemu jest o wiele wiele szybsze... a i większość gier lepiej chodzi. Cytuj Link to post Share on other sites
lamparcicho 315 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 jakieś testy? bo ja po sobie wiem że albo chodzą podobnie albo gorzej Cytuj Link to post Share on other sites
makabrax 229 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 http://www.tomshardware.com/reviews/windows-8-gaming-performance,3331-4.html tu np ulubiony przez wielu BF3, ale są też inne i chyba jedynym nowym tytułem który gorzej chodzi pod 8mką jest Borderlands2 Cytuj Link to post Share on other sites
kbrbabzbtb 1123 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Różnice w klatkach powalają ;-) Do tego info, że Sleeping Dogs nie chodzi tak jak powinien. Czyli na dzień dzisiejszy można stwierdzić, że gry chodzą pod tymi systemami identycznie. W8 ma plusa za szybszy start. Metro UI to kwestia gustu. Cytuj Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 (edytowane) Wiesz wszystko zależy od sprzętu... bo Win8 miał działać ponoć "o wiele szybciej" na wysławianych i polecanych FXach Najśmieszniejsze że u mnie wszystko działa lepiej i szybciej niż na i7 920 @ 4.2GHz gdzie mam obecnie procka na 3.7GHz + 1.025 a tylko w LinX czy IntelBurnTest dochodzi do 1.1V. Edytowane 2 Października 2013 przez henus7 Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Win8 miał działać ponoć "o wiele szybciej" na wysławianych i polecanych FXach To mit, zainstalowanie odpowiedniej poprawki do W7 daje taki sam efekt. Ogólnie ósemka nie zła, ale przesiadka z siódemki nie ma zbytnio sensu. Cytuj Link to post Share on other sites
pawel8209 52 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 (edytowane) Także GTA4 ma problemy z Win8. Przynajmniej ten ze Steamu. Nie można pograć. Fakt, Win8 ładuje się w kilkanaście sekund (przynajmniej u mnie) ale jest to system wyraźnie dla ekranów dotykowych i czasami dostaję szału jak czegoś szukam... Zastanawiam się nad powrotem do Win7 Edytowane 4 Października 2013 przez pawel8209 Cytuj Link to post Share on other sites
14r33k 272 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 jest to system wyraźnie dla ekranów dotykowych i czasami dostaję szału jak czegoś szukam Użytkownicy tabletów z W8 myślą odwrotnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Luki91 157 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Użytkownicy tabletów z W8 myślą odwrotnie. Bo tak się kończy tworzenie jednego interfejsu dla skrajnie odmiennych środowisk pracy. Cytuj Link to post Share on other sites
Libero 22 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Nie jest to opłacalne koniec kropka. Cytuj Link to post Share on other sites
Mistic92 68 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Także GTA4 ma problemy z Win8. Przynajmniej ten ze Steamu. Nie można pograć. Fakt, Win8 ładuje się w kilkanaście sekund (przynajmniej u mnie) ale jest to system wyraźnie dla ekranów dotykowych i czasami dostaję szału jak czegoś szukam... Zastanawiam się nad powrotem do Win7 U mnie GTA4 i EFLC działa bez problemów Chyba chodzi ci o problemy z windows live, z tym to i na win7 są problemy. Czego ty szukasz w tym metro ui, że aż szału dostajesz? Cytuj Link to post Share on other sites
pawel8209 52 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 @up Chodziło ogólnie o programy. Dla przykładu gry i Open Office: jak zainstalujesz to wszystkie ikony są na Starcie i robi się totalny bałagan. Ale to moje zdanie, komuś może się podobać. Co do GTA4 to nie gram przez Windows Live tylko Steam. Cytuj Link to post Share on other sites
Mistic92 68 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 No nie mów, że przewijasz ekran aby wyszukać ikonę Zacznij wpisywać nazwę, zobaczysz magię.Do działania gta4 potrzebne jest windows live Totalnie to skopali. Cytuj Link to post Share on other sites
14r33k 272 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Do działania gta4 potrzebne jest windows live Z tego, co pamiętam od wersji 1.0.0.4 nie jest potrzebne Live. Cytuj Link to post Share on other sites
pawel8209 52 Napisano 5 Października 2013 Udostępnij Napisano 5 Października 2013 No nie mów, że przewijasz ekran aby wyszukać ikonę Zacznij wpisywać nazwę, zobaczysz magię. Do działania gta4 potrzebne jest windows live Totalnie to skopali. No tak robiłem, ale teraz już zrobiłem sobie porządek w postaci folderów na pulpicie czyli jakbym wrócił do Xp/7. Co do GTA4, to faktycznie, dali ciała po całości. Chociaż ciekawa sytuacja jest też z Heroes VI. Mam to jednocześnie na Steam i Uplay. Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 5 Października 2013 Udostępnij Napisano 5 Października 2013 No tak robiłem, ale teraz już zrobiłem sobie porządek w postaci folderów na pulpicie czyli jakbym wrócił do Xp/7. Chyba XP Od czasów Visty nie przejmuję się zbytnio gdzie leżą skróty do różnych rzeczy, bo zawsze można je niemal bezmyślnie odpalić paroma uderzeniami w klawisze. Dlatego z ósemką nie miałem żadnych problemów, bo w gruncie rzeczy działa identycznie (tylko teraz "Menu Start" zajmuje cały ekran ). Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts