Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Jako że nie mam możliwości posiadania konsoli, chciałbym zakupić pada do PC. O wiele lepiej mi leży i pasuje w rękach pad od PS3, ale z tego co poczytałem w internetach nie każda gra chce nim idealnie współpracować. Na PC lepiej podobno sprawuje się pad od xboxa 360. Czy rzeczywiście ps`owe pady nie będą chciały działać z każdą grą? Zależy mi na padzie bezprzewodowym.

Pozdrawiam Maciej. :)

Ja mam pada od xklocka. Po 1,5 roku grania na PS3 ciężko było przestawić się na tego padzika (akurat "padzika" nie jest tutaj dobrym określeniem, bo jest dość spory), ale powoli się przyzwyczajam. Jest on solidnie wykonany, gałeczki elegancko chodzą. Ja polecam. 

Jeśli chodzi o pady psowe to z tego co mi wiadomo można je podłączyć, ale trzeba pogrzebać w internecie jak to zrobić, bo to nie jest znowu takie hop siup.

Ludzie, jest taki program jak motionin joy na pc, specjalnie pod dualshocka3, emuluje on pada x360, dzięki czemu pad jest obsługiwany w każdej grze która obsługuje pada od x360. Używam go, świetnie sie spisuje. Można podłączyć i po kabelku i po bluetooth (potrzeba adaptera by w pc), ale jeżeli masz pieniążki, to kup od razu pada od x360 i adapter bezprzewodowy, często sprzedają w komplecie. Solidny pad ;)

Jeżeli koniecznie chcesz dualshocka 3 to gtxxor napisał poradnik jak podłączyć go do komputera, znajdziesz go w blogach benchmark

Edit: o tu poradnik http://forum.benchmark.pl/blog/35/entry-124-pod%C5%82%C4%85czamy-dualshock-3-do-komputera-pc/

Edytowane przez cocaine01

Przez parę lat używałem Logitech'a Rumblepad ale niedawno dokonał żywota. Na szybkiego kupiłem SpeedLink Xeox i powiem szczerze że to był dobry wybór. Solidne wykonanie, pewny chwyt oraz przełącznik między Direct a Xinput co pozwala grać w tytuły obsługujące pada od Xboxa bez zbędnych emulatorów. Cena poniżej 100 zł na wersję z kablem natomiast wireless odpowiednio 20-30 zł drożej.

Witam.

Byłem dzisiaj w sklepie nie dla idiotów i wymacałem jeszcze raz oba pady. PS`owy zdecydowanie lepiej mi leży i na niego się właśnie zdecyduję. Powiedzcie mi jaki bluetooth będzie do niego odpowiedni? Śmieszne byłoby kupowanie oryginalnego pada i jakiś syfiasty bluetooth. :)

Wszystkie to podróbki, to jest wada pada peesowego. Na lolegro w życiu nie kupiłbym tego urządzenia wiedząc jak sprzedający lecą w bola.

Czytałem komentarze na forach, że sprzedający nie mają pojęcia (a bynajmniej tak się tłumaczą) czy towar który oferują jest ori.

F710 według mnie jest warty nie więcej niż 99pln. Jakość wykonania i precyzja jest na poziomie padów od Manty, w szczególności spusty na sprężynkach.... chociaż i tak jest to lepiej rozwiązane niż peesowy spust na gumce - rozbierzesz pada i spust już nie będzie działał tak jak wcześniej, nie wspominając o złożeniu go :-D

Do tego celu należy używać narzędzi, którymi dyaponuje Sony i NASA.