olinpus 1 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Witam. Jako że nie mam możliwości posiadania konsoli, chciałbym zakupić pada do PC. O wiele lepiej mi leży i pasuje w rękach pad od PS3, ale z tego co poczytałem w internetach nie każda gra chce nim idealnie współpracować. Na PC lepiej podobno sprawuje się pad od xboxa 360. Czy rzeczywiście ps`owe pady nie będą chciały działać z każdą grą? Zależy mi na padzie bezprzewodowym. Pozdrawiam Maciej. Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Ja mam pada od xklocka. Po 1,5 roku grania na PS3 ciężko było przestawić się na tego padzika (akurat "padzika" nie jest tutaj dobrym określeniem, bo jest dość spory), ale powoli się przyzwyczajam. Jest on solidnie wykonany, gałeczki elegancko chodzą. Ja polecam. Jeśli chodzi o pady psowe to z tego co mi wiadomo można je podłączyć, ale trzeba pogrzebać w internecie jak to zrobić, bo to nie jest znowu takie hop siup. Cytuj Link to post Share on other sites
olinpus 1 Napisano 25 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Z tego co wyczytałem to niestety Sony jako tako nie oferuje sam z siebie sterowników dla PC po pada. O samym podpięciu pada PS3 do PC poczytałem i jest to wykonalne. Nie wiem tylko jak faktycznie sprawa wygląda w grach. Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Raczej nie spodziewaj się wsparcia Sony dla gier na Windowsa. Takie coś masz przy padzie od X-Boxa, bo oczywiście jest on małegomiękkiego. Cytuj Link to post Share on other sites
tomajpocketr1 17 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 natec genesis p44 w swojej cenie najlepszy. Cytuj Link to post Share on other sites
olinpus 1 Napisano 25 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Co do kasy, to na pada mam przeznaczone ok. 200 zł. Chce kupić raz a porządnie. Zależy mi też na tym aby był bezprzewodowy. Jeśli chodzi o wsparcie to masz na myśli, że najwięcej gier go obsługuje czy nie ma problemu z ustawieniami? Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Głównie obsługa gier. Na padzie od PS3 pograsz sobie w Fife, Mortala, NFS i może przy pomyślnych wiatrach w BFa. Po prostu na padzie od X-Boxa pograsz w więcej gier (jeśli lubisz fpsy na padzie) Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14022 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 (edytowane) Ludzie, jest taki program jak motionin joy na pc, specjalnie pod dualshocka3, emuluje on pada x360, dzięki czemu pad jest obsługiwany w każdej grze która obsługuje pada od x360. Używam go, świetnie sie spisuje. Można podłączyć i po kabelku i po bluetooth (potrzeba adaptera by w pc), ale jeżeli masz pieniążki, to kup od razu pada od x360 i adapter bezprzewodowy, często sprzedają w komplecie. Solidny pad Jeżeli koniecznie chcesz dualshocka 3 to gtxxor napisał poradnik jak podłączyć go do komputera, znajdziesz go w blogach benchmark Edit: o tu poradnik http://forum.benchmark.pl/blog/35/entry-124-pod%C5%82%C4%85czamy-dualshock-3-do-komputera-pc/ Edytowane 25 Września 2013 przez cocaine01 Cytuj Link to post Share on other sites
olinpus 1 Napisano 25 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Poradnika zaraz poszukam. Wolałbym pada od PS3 ponieważ bardziej mi pasuje umiejscowienie "gałeczek" obok siebie. Czyli musiałbym dokupić takie cudo gdybym chciał pada PS3: http://allegro.pl/bluetooth-2-0-edr-lacznosc-bezprzewodowa-xp-vista-i3513373605.html ? Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Ja dopomogę linkiem http://forum.benchmark.pl/blog/35/entry-124-pod%C5%82%C4%85czamy-dualshock-3-do-komputera-pc/ Cytuj Link to post Share on other sites
Lukkas 172 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Przez parę lat używałem Logitech'a Rumblepad ale niedawno dokonał żywota. Na szybkiego kupiłem SpeedLink Xeox i powiem szczerze że to był dobry wybór. Solidne wykonanie, pewny chwyt oraz przełącznik między Direct a Xinput co pozwala grać w tytuły obsługujące pada od Xboxa bez zbędnych emulatorów. Cena poniżej 100 zł na wersję z kablem natomiast wireless odpowiednio 20-30 zł drożej. Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14022 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Tak, coś w ten desen, tylko nie dam ręki uciąć że z tymi tanimi będzie działać. Cytuj Link to post Share on other sites
XT600 6 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 (edytowane) "Dual Shock 4 zadziała be problemu z PC" Edytowane 25 Września 2013 przez XT600 Cytuj Link to post Share on other sites
olinpus 1 Napisano 25 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Spoko, tylko na zakup DualShock 4 pewno trzeba będzie czekać do grudnia i nie wiadomo ile będzie kosztował. Cytuj Link to post Share on other sites
zwierz_ak 81 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Ja juz bardzo długo używam logitecha F710 i jak na razie synchro z kompem jest ok Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 F710 w porównaniu do Xklockowego w każdej dziedzinie dostaje po du**e. Cytuj Link to post Share on other sites
olinpus 1 Napisano 28 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Witam. Byłem dzisiaj w sklepie nie dla idiotów i wymacałem jeszcze raz oba pady. PS`owy zdecydowanie lepiej mi leży i na niego się właśnie zdecyduję. Powiedzcie mi jaki bluetooth będzie do niego odpowiedni? Śmieszne byłoby kupowanie oryginalnego pada i jakiś syfiasty bluetooth. Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14022 Napisano 28 Września 2013 Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Z tego co pytałem gtxxor'a, to twierdzi że taki zwykły plug'n'play będzie normalnie z padem i programem współpracował, więc wystarczy gunwienko za 5zł z allegro Cytuj Link to post Share on other sites
olinpus 1 Napisano 28 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Ok, w takim razie bluetootha kupie u siebie w mieście. Natomiast mam pytanie co do padów. Naczytałem się wszelakich tematów o podróbkach i mam dylemat. Kupić tego pada: http://allegro.pl/kontroler-bialy-pad-dualshock-3-playstation-3-ps3-i3581959425.html Czy zaryzykować i kupić jednego z tych po 100 zł. Cytuj Link to post Share on other sites
zwierz_ak 81 Napisano 28 Września 2013 Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Kupuj F710 w idiotycznym sklepie (chyba za 149-za tyle ostatnio widziałem) i wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 28 Września 2013 Udostępnij Napisano 28 Września 2013 F710 w porównaniu do Xklockowego w każdej dziedzinie dostaje po du**e. Xbox 360 for PC. Nie ma lepszego pada na komputery Cytuj Link to post Share on other sites
olinpus 1 Napisano 28 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Ale ludziki... Bawiłem się zarówno Xboxowy, F710 jak i PS`owym. Wygrał PS`owy, najbardziej mi pasuje. Chcę żebyście mi tylko podpowiedzieli w kwestii podróbek. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 28 Września 2013 Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Wszystkie to podróbki, to jest wada pada peesowego. Na lolegro w życiu nie kupiłbym tego urządzenia wiedząc jak sprzedający lecą w bola. Czytałem komentarze na forach, że sprzedający nie mają pojęcia (a bynajmniej tak się tłumaczą) czy towar który oferują jest ori. F710 według mnie jest warty nie więcej niż 99pln. Jakość wykonania i precyzja jest na poziomie padów od Manty, w szczególności spusty na sprężynkach.... chociaż i tak jest to lepiej rozwiązane niż peesowy spust na gumce - rozbierzesz pada i spust już nie będzie działał tak jak wcześniej, nie wspominając o złożeniu go :-D Do tego celu należy używać narzędzi, którymi dyaponuje Sony i NASA. Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 28 Września 2013 Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Od siebie polecam Logitech Chillstream. Mam go od ponad dwoch lat. Wersja z ulozeniem galek jak w xboxie. Cytuj Link to post Share on other sites
olinpus 1 Napisano 4 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Witam. Kupiłem padzika od PS3 ale mam z nim problem. Po podpięciu do USB normalnie się instaluje ale program MotioninJoy Gamepad tool nie widzi go. Co może być nie tak? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts