Skocz do zawartości

Wymiana 4850 his

Recommended Posts

Witam posiadam tak jak w temacie kartę his 4850 512 i tu moje pytanie czy pociągnie ta karta gry z tego roku typu assasin, cod itp.czy nadeszła pora na wymiane,jeśli tak to na jaką? kwota powiedzmy 200-300zł za używke.Reszta sprzętu to

procesor i3-2100 3.10Ghz

ram 8Gb

zasilacz tangan 480w power suplly

plyta msi H61M-P21B3

z góry dzięki za jakieś porady,pozdrawiam

A zdecydowałeś się na jakąś? Zależy od modelu karty, jednak Sapphire, MSI, Asus, Gigabyte to czołówka właściwie możnaby powiedziec niezwodnych producentów - kwestia ceny i zachcianki potencjalnego konsumenta. Sam mam radeona hd 4850, którego pod koniec tygodnia zmieniam na gtxa660. Na tym radku nie dasz rady pograć w BF4 - znaczy... jasne że dasz, ale w zwykłym HD i na najniższych ustawieniach. Assassina też będzie ciężko.

Proponowałbym Radeona hd 7790. Na agito są promocje tej karty - za niecałe 450zł wyhaczysz coś naprawdę solidnego w tej cenie.
- http://www.agito.pl/S/karty-graficzne.84/radeon%20hd%207790

lub, jeżeli ogranicza kasa to hd 7770.

Witam podpinam się pod pytanie.

Chciałbym wymienić swojego HD 4870 na HD 7770,7790 lub GTX 650Ti. Mam tylko małe wątpliwości co do złącza PCI Express. Z tego co wiem to ta płyta ma PCIE x 16 czy nie będę miał problemów z wyżej wymienionymi kartami na niej? Karty te chodza na PCI 3.0 z tego co się orientuje niby działaja wstecz ale wolę się was dopytać.

Mój sprzęt to:

Gigabyte M55S-S3 rev 2.0 nowy Bios

Athlon X4 640 4 x 3.0 ghz

6 GB DDR2

Radeon Hd 4870

zasilcz: Chieftec 500W