Skocz do zawartości

X_Pac96

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    7
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O X_Pac96

  • Tytuł
    Nowicjusz

Ostatnie wizyty

603100 wyświetleń profilu
  1. Zainstalowałem ten program i tylko jeden element jest wyłączony. Wg mnnie 50st wynika z boxowego niskiego chłodzenia bez rdzenia miedzianego + pasta która ma 4-5lat.
  2. Płyta Asus P5G41T-M SI, wgrałem bios (0606 z 2011r) ze strony producenta i efekt jest identyczny jak w moim poście powyżej. Mówi się trudno, dzięki za próbę pomocy. Kurier ze spartanem z wentylatorami wpadnie w czwartek, więc do tego czasu moim przyjacielem pozostanie zwykły wentylator domowy skierowany w otwartą obudowę
  3. Tak pojawił się komunikat o poprawnym zainstalowaniu i zresetowaniu komputera. Masz na myśli próbę uruchomienia Xeona ze standardowym biosem bez microkodów?
  4. Problemem okazały się wyciągnie zworki, byłem przekonany że to efekt niechlujnego rozbierania komputera w demobilu i są nie potrzebne Niestety zorientowałem się dopiero podczas montażu elementów w nowej płycie. Komputer wstał na Pentium, wgrałem Bios z microkodami Xeona, co ciekawe po update biosu pierwsze co widzę po włączeniu komputera to info z prośbą o update biosu. Xeon wystartował, niestety temperatura w spoczynku wynosi 48-50st, więc czeka mnie montaż Spartana i 2 dodatkowych wentylatorów,
  5. Resetowałem BIOS wyjęciem baterii, brak efektu. Sprawdziłem piny, raczej są proste. Sprawdziłem RAM na 2 komputerze, obie kości sprawne, następnie testowałem banki RAMu w problematycznym komputerze pojedyńczymi kościami. Dziś kurier przyniesie 2 płytę główna, wg mnie ona jest winowajcą, sprzęt ma X+1 lat więc ma prawo uszkodzić się (możliwe, że podczas transportu)
  6. Specjalnie po sprawdzeniu grafiki na innym komuterze zacząłem eksperymenty na zintegrowanej, aby usunąć jedną zmienną. Próbowałem odpalić na 1 kości w różnych bankach, efekt czarny ekran.
  7. Witam, złożyłem taki komputer do podstawowej gry w CS:GO Części dotarły, więc postanowiłem go złożyć. Pierwotnie postanowiłem złożyć go byle jak, ponieważ najpierw muszę wsadzić procesor Intel Pentium E6600, aby wgrać bios dla Xeon 5460. Klikam power i zobaczyłem tylko kręcące się wentylatory, czarny ekran i migającą kontrolkę monitora. Następnie postanowiłem złożyć go spokojnie, zgodnie ze sztuką. Efekt ten sam. Zdemotywowany zamknąłem boki obudowy, lecz postanowiłem odpalić jeszcze raz. Usłyszałem 2 lub 3 piknięcia i pojawił się ekran informujący o braku Windowsa Poszedłem
×
×
  • Dodaj nową pozycję...