Skocz do zawartości

kosodrzewinkowy

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    7
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O kosodrzewinkowy

  • Tytuł
    Nowicjusz

Ostatnie wizyty

555420 wyświetleń profilu
  1. MNOŻNIK X23 BUS SPEED 200MHz HT LINK 2200MHz LLC na ULTRA HIGH CoreV 1,443750 (w CPU-Z pokazuje od 1,438V do 1,440V) Temperatury tu luksus szybki skok na 50°C i dobija 58°C i ani pół stopnia więcej Żadnych błędów czasami komunikaty (chyba ASUS Suitę) jak wyżej czyli Warning! SB V 0,002V Warning! NB V 0,000V ...coś poważnego oznaczają te komunikaty?
  2. WIELKI POWRÓT BULDOZERA ...winna jak narazie była kość BIOS'u Wymiana, programowanie - wszystko stabilnie na ustawieniach podstawowych - wszystkie benchmarki hulają jak trzeba - tylko mam malutki problem... (nieważne w sumie jaki wariant ustawie, bo problem jest ten sam - pierwszy przykład z brzegu) Mnożnik X23 czyli 4,61 Ghz vcore 1.392 (skacze od 1.368 do 1.412) LLC standard Temperatury w okolicach 57°C do 60°C (w pełnym stresie) !?...a co do problemu - w grze afk potrafi zamrozić ekran - klasyczny zawias - zwiększenie prądu oczko lub dwa wyżej lub
  3. ....wrzuciłem nawet pamięci Corsair 2X4GB 1600MHz.... Także to samo OCCT kilka sekund i crash...może płyta umarła?? EDIT: zupełnie dwie inne platformy - program OCCT V7.0.4 z oficjalnej strony occt - wszystkie "test memory" uwalone po kilku sekundach (można sobie sprawdzić) ....tak czy inaczej - wracając do tematu OC czyli problem musi być w temperaturach? 63°C / 64°C to troszeczkę za mało, żeby odcinało zasilanie czy w normie?
  4. AKTUALIZACJA ...zrzucenie pamięci RAM do 1600MHz...zupełnie nic nie zmienia... ...wróciłem do punktu wyjścia....mam x23 vcore 1.381 wszystko inne jest na AUTO, oszczędzania energi powyłączane....znów puściłem OCCT w sumie nic się nie dzieje CPU piłuje na maksa tmp 57°C - 61°C ...i zauważyłem komunikaty z AiSuite od Asus'a [NB voltage 0.0002V]....i tak co jakiś czas wyskakuje drugi komunikat to [CPU FAN error!] mimo, że wszystko podłączone, chłodzi bez zarzutu.... EDIT:....przy crashu memtest widzę, że pokrywa się z CPU/NB Voltage....w czasie kiedy jest crash potrafi chrupnąć do 0V
  5. ...Okey..., powiem szczerze szukałem i jedyne co znalazłem to... "4 x DIMM, Max. 32GB, DDR3 2400(0.C.) / 2133(0.C) / 1866/1600/1333/1066 MHz, ECC, Non-ECC, un-buffered Memory Dual channel memory architecture * Refer to www.asus.com for Memory QVL (Qualified Vendors List) of AM3+ / AM3 CPU for details. ** Due to OS limitation, when installing a total memory of 4GB capacity or more, Windows® 32-bit operation system may only recognize less than 3GB. Hence, a total installed memory of less than 3GB is recommended." ...trochę mnie zaskoczyła ta niestabilność..., ale rozumiem, że zrzucenie
  6. KOMPUTER Procesor: AMD FX-8370E Płyta główna: CROSSHAIR V FORMULA Z rev. 1 Ram: 4x HyperX DDR3 8GB 1866 CL10 Karta graficzna: Gigabyte WindForce R9 Fury Zasilacz:BeQuiet! Gold, 1000W Chłodzenie CPU: SPC Fortis 3 Obudowa: SPC Armis AR7 TG System: Windows 10 Pro Tak na wstępie chciałbym przejść do sedna...mam takiego dziadka (do "upalania") no, ale w czym rzeczy - a no w tym, że dziadzio nie za bardzo chce współpracować....UEFI no ustawień masa (większość poradników filmików mam zaliczone - więc myślę, że tu nie będzie problemu) Procesor osiągnął 4,63 GHz (we wszys
  7. Witam wszystkich forumowiczów! Stałem się "szczęśliwym" posiadaczem owej gry. Heavy Rain - przeszedłem kilka razy bez problemu, jednak w tej produkcji no mam problem nie do przeskoczenia. Gra w etapie "WITAMY W CIA" - najpierw ma parę ścięć, po czym przy biegu przez przeszkody jest tragedia gra się zatrzymuje, a raczej generuje 1 klatkę na minutę, w menadżerze zadań operacja widnieje jako "brak odpowiedzi", jednak jak kilka razy kliknę Windows i wrócę, gra przesunie się o kilkadziesiąt klatek lub wejdzie w memu pauzy....WTF?? Była już weryfikacja plików, deinstalacja...różne rozdzie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...