Skocz do zawartości

maxxam97

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    356
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

24 OK

O maxxam97

  • Tytuł
    Gaduła

Ostatnie wizyty

13934992 wyświetleń profilu
  1. Cześć, Bez zbędnego wstępu opiszę sytuację, która mi się przydarzyła z prośbą o pomoc. Całość przydarzyła się na telefonie, na transferze mobilnym. 1. 10 dni temu dostałem SMSa od numeru 664 079 961 o treści "28.12.2023 bwin Poland S.A. (dawniej Totolotek S.A.) przestaje przyjmowac zaklady wzajemne. Prosimy o zweryfikowanie konta celem umozliwienia wyplaty srodkow". Brak jakiegokolwiek linku. Nie podjąłem żadnego działania, nie sprawdziłem numeru. 2. Dzisiaj dostałem takiego samego SMSa, tym razem od 664 079 962 o 10:30 rano. Pamiętałem, że kiedyś tam grałem i że faktycznie u ja
  2. Wiesz, tylko na górnym gnieździe działa mi bez problemu GTX 970. Może być tak, że np. taką słabą kartę uciągnie, a już z mocniejszą (RX 6700 XT) ma problem? Pamiętam, że na górnym gnieździe odpalił mi bez problemu RTX 3070, natomiast działał niebotycznie wolno (10fpsów w God of War, gdzie na GTX 970 miałem 50-60). Forumowicze wskazywali na zdecydowanie zbyt niski pobór energii przez kartę. Tutaj link do tego tematu. Grafikę odesłałem bo finalnie i tak sprzedawca wysłał inną wersję niż powinien. Wspominam o tym bo mam obawy, że to może być jakoś powiązane...
  3. Minął miesiąc i dopiero wracam do tematu. Dzwoniłem do serwisu zasięgnąć jeszcze porady czy może oni mieli taką sytuację to wspominali, że może być problem z płytą główną, że górne PCIe przy starcie daje za mało napięcia. Że może być tam coś popalone zaraz przy PCIe i przez to takie cyrki są. Pan wspominał, że mieli coś takiego kiedyś z kompami od della gdzie nie mogli dawać "zbyt mocnych kart" bo nie wstawały na tej płycie (pomimo odpowiedniego zasilacza). Z drugiej - brzmi to trochę jakby miał jakieś stare płyty główne. Ja mam nówkę sztukę ASUS TUF Gaming - ta płyta należy racze
  4. Niezbyt mam już czas na zwrot bo będę dzisiaj wyjeżdżał więc prawdopodobnie karta zostanie u mnie na dłużej. Liczę na to, że uda mi się ją odpalić, bo dlaczego by nie? PCIe górne działa, nowa karta na dolnym PCIe też. Ktoś pisał o wyłączeniu secure boota i CMS. Spróbuję jeszcze dzisiaj to zrobić i zobaczymy czy cokolwiek to pomoże...
  5. Pomyślałem o tym, że mogę w sumie wyciągnąć jedną kość i odpalać go tylko na jednej z 8GB. Ale nie widzę jakiejkolwiek różnicy... W sumie nadal nie wiem co może być problemem. Włożyłem starą kartę i tak jak wcześniej - wstała od kopa. Dodam jeszcze, że biosa na pewno poprawnie zrestartowałem. Po włożeniu starej karty, gdy pojawił się znaczek płyty głównej otrzymałem standardowy monit o tym, że wykryło dyski, myszkę, klawiaturę etc. Żadna z prób uruchomienia komputera z nową grafiką nie uruchomiła tego ekranu. Spytam może w inny sposób. Przez lekko ponad tydzień nie będę
  6. Brzmi jak szamańska magia, ale nic innego nie pozostaje. Dopytam- cztery razy po to, żeby przejść pojedynczo przez wszystkie gniazda? Czy cztery razy na jednym gnieździe?
  7. Wracam do Was po weekendzie. @Artok niestety, nie pomogło. Zrobiłem update biosa. Baterie wyciągnąłem na jakieś 20 minut i nic. Kable również różne sprawdzałem i różne monitory (mam trzy, na żadnym nie ruszyło) Zauważyłem też dzisiaj, że te diody jednak się inaczej świecą niż na początku myślałem (pisałem, że byłem wtedy niepewny bo na nagraniu średnio było widać). Ogólnie, są cztery diody ustawione pionowo. Obok nich są nazwy. Najpierw świeci się na biało ta przy VGA. Potem na pomarańczowo DRAM, a na końcu na czerwono CPU... Ale to wychodziło by na to, że to jak
  8. Dzięki za odpowiedzi. To o czym piszecie będę mógł zrobić dopiero w poniedziałek. Do tego czasu, możecie podrzucić jeszcze jakieś pomysły co mogę zrobić? Tak na wszelki wypadek gdyby to o czym piszecie nie zadziałało. Którą pozycję należy ustawić żeby wymusić tryb pcie4?
  9. Myślisz, że to sterowniki nvidii są tutaj problemem? Pamiętaj, że nawet nie jest mi w stanie wejść do biosa. Nic się nawet nie pojawia na ekranie, a na dolnym PCIe wstaje od kopa. Mogę jeszcze ustawić w biosie w PCIe 4.0, ale nie wiem co dokładniej powinienem przełączyć (patrz screeny te u góry). PCIe x16 mode? czy to z 4-1x switch?
  10. Jeżeli w dobrym miejscu tego szukam to UEFI. "Tryb systemu BIOS: UEFI" w msinfo32
  11. O jaki tryb dokładniej Ci chodzi? 10 Education 64 bity, ale strzelam, że to nie to chodzi. Na GTX 970 mam PCIe x 16 3.0 @ 16 3.0
  12. Na 6750 nawet mi nie wejdzie do biosa więc musiałbym to zrobić na 970tce, a wtedy boję się, że przestanie mi również działać ta 970tka. Aktualnie mam ustawione wszystko na auto. Które z tych rzeczy powinienem ustawić, żeby zrobić to o czym piszesz? Zdjęcia z biosa: Nie ukrywam, że średnio pomocna odpowiedź...
  13. Ah, ewidentnie nie mam szczęścia do karty graficznej Znowu coś mi się nie może odpalić na górnym PCIe. Napisałem o tym temat co by tutaj nie śmiecić.
  14. Cześć! Mam problem z uruchomieniem grafiki na górnym pcie. Gdy wkładam grafikę, podpinam ją itd to widzę, że dochodzi do niej prąd (grafika się świeci, chyba nawet ją trochę słychać), ale nie ma żadnego obrazu na ekranie. Problem pojawił się gdy kupiłem używanego RX 6700XT, a sprzedający od razu urwał kontakt. Spodziewałem się, że to felerna grafika, natomiast widzę, że były wtedy takie same objawy jak teraz. Po włożeniu karty do slota, przykręceniu jej, podłączeniu kablami i uruchomieniu komputera całość się odpala jednak na mobo świecą migają mi diody w k
  15. @Artok, jak dostaniesz i przetestujesz to weź tutaj podrzuć opinię. Jestem bardzo ciekaw. Ja właśnie odebrałem gigabyte'a i będę go dzisiaj montował.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...