Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Czas uruchamiania się Windowsa 7 kto ile ma sek.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 kamar59

kamar59
  • Pasjonat

  • 955 postów
  • 3DMark 06:33684

Napisano 31 marzec 2012 - 12:32

Program to zmierżenia czasu uruchamiania Windowsa http://www65.zippysh...40124/file.html

Dołączona grafika

Coś za długo jak na SATA III i SDD kiedyś miałem mniej Crucial M4 64GB ale co tam ustawiałem w biosie mam ustawione AHCI i tyle odczyt ma najważniejszy wpływ na uruchamianie a mam 505 mb/sek

sam boot to 16 sek ale ten program liczy od początku wszystko

Użytkownik kamar59 edytował ten post 31 marzec 2012 - 12:57

  • 6

#2 adam9871

adam9871
  • Nałogowiec

  • 1540 postów

Napisano 31 marzec 2012 - 12:38

Faktycznie coś masz nie tak kolego :) ile programów ci się uruchamia przy starcie ?
oto mój wynik :) Dołączona grafika
  • 2

#3 kamar59

kamar59
  • Autor tematu
  • Pasjonat

  • 955 postów
  • 3DMark 06:33684

Napisano 31 marzec 2012 - 13:00

Ale wszedłem w bios i sprawdziłem że mam Ultra DMA 5 a powinno byś 6 co zrobić ?
  • 2

#4 voxcordi

voxcordi
  • HiFi MAN

  • 3388 postów
  • Miejscowość:Gdańsk
  • 3DMark 06:0

Napisano 31 marzec 2012 - 13:01

19 s. Wynik raczej normalny przy uwzględnieniu OS na RevoDrive.
Pozdrawiam.
  • 0

ASRock X299 Taichi. Intel i9 7900X + Thermalright Le Grand Macho RT. 4x16 TridentZ DDR4 PC-3600 CL15. Quadro P 5000. DELL-UP2716D. Be quiet SB 600. Seasonic FOCUS Plus Platinum 850. SSD: Samsung 970 Pro 512 GB M.2 PCIe, 4xSSD A-Data SU900 512 GB SATA3,Samsung 860 Pro 512 GB SATA3, 2xWD Black 4 TB, Highpoint RocketRAID 820A.Cloud 3 TB. Burson Play V6 Classic. Jamo P404, HiFiMAN HE-400i.            Myśl ludzka zawsze wyprzedzi technologię. :-)


#5 walker

walker
  • That made two of us

  • 1226 postów

Napisano 31 marzec 2012 - 13:16

He he he

Dołączona grafika

Użytkownik walker15130 edytował ten post 31 marzec 2012 - 13:16

  • 0

ASUS GL502VM • i7-7700HQ • GTX1060 6GB • 120Hz G-Sync AHVA • 16GB DDR4 2400 • Plextor M8PeGN 512GB • Crucial MX300 750GB

G602 • MM300 • SOMIC V2


#6 kosti89

kosti89
  • Amator

  • 41 postów

Napisano 31 marzec 2012 - 13:51

u mnie na vertex 2 160gb załącza się w 35s

Użytkownik kosti89 edytował ten post 31 marzec 2012 - 14:03

  • 0

#7 _MoonLight_

_MoonLight_
  • Amator

  • 57 postów
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 31 marzec 2012 - 13:52

Jak program liczy od początku wszystko to znaczy, że to jest narzędzie do kitu bo to jest mało miarodajne... ja mam dysk usb i już jestem w plecy 5s, dodatkowo same płyty główne mają różnej długości post w biosie (np. ROG ma długi, idzie się pochlastać jak potrzebujesz częste restarty) + 3 dyski i już samo sprawdzanie smartów trwa dłużej. A sam OS od chwili pojawienia się napisu 'trwa wczytywanie systemu' wskakuje w max 4 sekundy.
Także bezsensowność tego narzędzia jest uzasadniona, gdyż czas uruchomienia windowsa nie ma się nijak do postu biosa i ilości podpiętego sprzętu a to wszystko jest mierzona (pytanie po co)

Użytkownik _MoonLight_ edytował ten post 31 marzec 2012 - 13:57

  • 0
LCD: 27'' Ilyama B2776HDS-B1 + 22'' Samsung T220
CPU: AMD Athlon X6 1090T 3.2GHz 1.3V + Thermalright Archon 2xTY-140
Mobo: Gigabyte GA-970A-UD3 SATA3 USB3.0
RAM: Patriot 2x4GB DDR3 1600 CL9 Sector5 9-9-9-24 1.65V
OS HDD: SSD Corsair Force 3 120GB SATAIII
HDD: 2x2TB WD20EARX SATAIII
HDD: 2TB WD Elements USB
GPU: Sapphire Radeon HD7950 3GB OC Edition
Karta dzwiękowa: Asus Xonar D1
PSU: Chieftec 750W (CFT-750-14CS)
UPS: CyberPower DX800E
Obudowa: CoolerMaster Dominator CM690 II Adv
(with 2x Enermax UCTB14, 2x Enermax UCTB12, Scythe Slip Stream 120)

#8 Lukaszbass

Lukaszbass
  • Maniak

  • 2298 postów
  • GG:3918910
  • Miejscowość:Wągrowiec

Napisano 31 marzec 2012 - 14:02

U mnie 53 s choc jak kolega wyzej program maly miarodajny.
  • 0

Ciągle podkręcam i ciągle mało....


#9 drachenfeles

drachenfeles
  • Let the Galaxy Burn!

  • 19606 postów
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 31 marzec 2012 - 14:31

choćby sam fakt posiadania na pokładzie BIOSu / uEFI robi sporą różnicę, u mnie 72s z całym moim obecnym bałaganem i ręcznym wstukiwaniem użytkownika i hasła
  • 0

#10 kamar59

kamar59
  • Autor tematu
  • Pasjonat

  • 955 postów
  • 3DMark 06:33684

Napisano 31 marzec 2012 - 15:13

To podajcie inne programy które mierzą sam boot wina bardziej miarodajny i wiarygodny
  • 2

#11 Lukaszbass

Lukaszbass
  • Maniak

  • 2298 postów
  • GG:3918910
  • Miejscowość:Wągrowiec

Napisano 31 marzec 2012 - 15:27

Mi takie pierdoly nie sa potrzebne bo ja winde raz na tydz wlaczam.
  • 2

Ciągle podkręcam i ciągle mało....


#12 kamar59

kamar59
  • Autor tematu
  • Pasjonat

  • 955 postów
  • 3DMark 06:33684

Napisano 31 marzec 2012 - 15:28

To nie dobrze daj pc odpocząć ;)
  • 2

#13 Nalovp

Nalovp
  • Zapaleniec

  • 1153 postów
  • 3DMark 06:3DMark11-11235pkt

Napisano 31 marzec 2012 - 16:17

Dołączona grafika
  • 0

#14 kamar59

kamar59
  • Autor tematu
  • Pasjonat

  • 955 postów
  • 3DMark 06:33684

Napisano 31 marzec 2012 - 19:04

Napęd DVD dużo zabiera sekund podczas uruchamiania PC jak odpaliłem tylko na SDD to BOOT miałem 8 sek a cały od początku to 25 sek
  • 2

#15 amb00

amb00
  • Lubię placki :D

  • 577 postów
  • 3DMark 06:8565

Napisano 31 marzec 2012 - 19:23

http://imageshack.us...eztytuuxri.png/

Użytkownik amb00 edytował ten post 31 marzec 2012 - 19:23

  • 0

#16 bioly1987

bioly1987
  • Gaduła

  • 481 postów
  • Miejscowość:Szczawnica

Napisano 31 marzec 2012 - 20:18

Na intel x25-V 33 sec
  • 0

Ryzen 3 2200g / MSI B350M Mortar / Vega 8 / HyperX 2x4GB 2400@3200Mhz CL16 DDR4 / GoodRam Iridium Pro 240GB / Antec VPF 450W / Fractal Define Mini C Window / AOC i2369Vm

PS 4 1216a 500GB


#17 serafin1

serafin1
  • Entuzjasta

  • 541 postów

Napisano 31 marzec 2012 - 21:24

89 sek

PC /2003 r./
  • 0

#18 Dawik551

Dawik551
  • Zapaleniec

  • 1125 postów

Napisano 31 marzec 2012 - 21:26

Mojemu samsungowi z 2007 roku 160GB zajęło to równe 60s %-)
  • 0

#19 Nalovp

Nalovp
  • Zapaleniec

  • 1153 postów
  • 3DMark 06:3DMark11-11235pkt

Napisano 31 marzec 2012 - 21:40

89 sek PC /2003 r./

Z którego roku dysk?
U mnie nie za mocny ten wynik (46s) bo płyta główna z sata2.Tak naprawdę to całego wczytywania to kilka sekund,reszta to odpalanie biosu.

Użytkownik Nalovp edytował ten post 31 marzec 2012 - 21:43

  • 0

#20 serafin1

serafin1
  • Entuzjasta

  • 541 postów

Napisano 31 marzec 2012 - 22:02

Z którego roku dysk?


A czym to najlepiej obadać? Można jakimś softem ?
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych