Jaką myszkę do gier polecacie? Na razie wpadły mi w oko:
Logitech G402 Hyperion Fury
Logitech G502 Proteus Spectrum
SteelSeries Rival 310
Roccat Kone EMP
Co o nich sądzicie? Jestem też otwarty na nowe propozycje.
Napisano 03 grudzień 2018 - 10:29
Jaką myszkę do gier polecacie? Na razie wpadły mi w oko:
Logitech G402 Hyperion Fury
Logitech G502 Proteus Spectrum
SteelSeries Rival 310
Roccat Kone EMP
Co o nich sądzicie? Jestem też otwarty na nowe propozycje.
Napisano 03 grudzień 2018 - 10:40
Mysz podobna do SS, a w lepszej cenie i z bardzo dobrym sensorem.
https://www.morele.n...s-matte-774743/
Napisano 03 grudzień 2018 - 10:58
Napisano 03 grudzień 2018 - 11:29
Wszystkie poza roccat mierzyłem w sklepie i pasują mi do dłoni. Chodzi mi o jakość niezawodność itp.
Napisano 03 grudzień 2018 - 11:40
Napisano 03 grudzień 2018 - 15:26
Jaki rozmiar myszki? S M L?
Przewodowa?
Palm/Claw/fingertip chwyt?
Waga?
FPS/MMO?
Jak Ci pasują kształtem to wybierz najwygodniejszą. Sensory w tych myszkach są superdokładne i nie zobaczysz różnicy.
Testowałem kilka myszy i obecnie mam G305. Bezprzewodowa. Już działa 2 miesiące bez wymiany baterii.
Do fps polecałbym DM1 albo DM3 mini.
Jeśli chcesz wydać więcej to Zowie seria FK albo EC.
Napisano 04 grudzień 2018 - 09:48
Siema osobiście miałem SteelSeries Rival 310 a obecnie posiadam DM1 Pro S i jestem duzo bardziej zadowolony lepszy grip, szybsza i lepszy sensor
Napisano 04 grudzień 2018 - 10:26
Napisano 04 grudzień 2018 - 16:22
Jako posiadacz i Rivala 310 i DM1 mogę z czystym sercem powiedzieć, że jakość wykonania DM1 się nie umywa do Steelseries. Nie wiem, jak sensory i takie tam technikalia (dla mnie oba są wystarczająco dokładne), pod samym względem wizualnym i zachowaniem podczas używania SS wygrywa o milę, pomimo tego nawet, że nie ma kabla w oplocie (jedyny pozytywny aspekt DM1). A, no i nie wpadajcie czasem na to, żeby kupić białą wersję DM1, po niecałym miesiącu w miejscach gdzie jest często dotykana plastik nieodwracalnie się odbarwił (żółte przebarwienia, nie wiem, czy od temperatury, od tarcia, czy od tego, że mam brudne łapska - ale gdyby to było to ostatnie, to powinno dać się zmyć, a nie da się. No i miałam wcześniej białe gryzonie i nic takiego się nie działo).
i7-8700K + Macho rev. B | TUF Z370-PRO | 2x 16GB@3200MHz DDR4 | GTX1080ti EVGA FTW3 Hybrid | Plextor SSD 1TB NVMe + 850 Pro 512GB + Iridium Pro 240GB | WD Black 4TB + WD Gold 4TB | Prime Ultra 650W | Define R4 | GMMK Kailh box whites | SS Rival 700 | Acer XB270HU + B276HU | Intuos Pro M | HTPC: i5-4590 + Kraken x42 | B85I | 2x 8GB@1600MHz DDR3 | GTX970 ITX Gigabyte | Plextor M6 Pro 512GB | WD Blue 2TB | G450M | Elite 110 | Samsung HDTV | Aula TKL | SS Rival 100 | 2x Steam controller| PS4 Pro + Xim Apex | Xiaomi Air 13 | Oneplus 6T
Napisano 05 grudzień 2018 - 00:17
Akurat grałem na obydwu. Rival 310 i DM1, więc mogę potwierdzić, że jakość wykonania Rivala jest wyraźnie lepsza. Moja G305 wygląda przy niej jak mysz biurowa. Za to jest 50 % droższa, cięższa, większa niż DM1.
Godna uwagi może jest Rival 110, ale tutaj sensor mamy gorszy. Trudno powiedzieć czy tak naprawdę ma to jakieś znaczenie.
No ale dyskusja w sumie nie ma sensu, bo autor wątku nie ma żadnych preferencji. Z podanych brałbym Rivala 310.
Ja osobiście lubię lekkie i nieduże myszy. Raczej symetryczne i bez RGB i nadmiaru klawiszy. Długo miałem Steelseries sensei, ale scroll padł, a potrzebny chociażby do CADa, guma zrobiła się nieprzyjemna i kabel zaczął denerwować przy grze z niską czułością.
PS. @Leminaire zastanawiam się czy to mnie podejrzewasz o bycie krypto-przedstawicielem Dream Machines czy następnego. W każdym razie trzeba szanować cudze opinie. Myślę, że wyrażenia herezja i plugawe brednie bardziej by się nadawały na portale religijne itp. Szkoda, że muszę doprecyzować, że to jest tylko moja opinia.
Użytkownik Kamil369 edytował ten post 05 grudzień 2018 - 00:17
Napisano 05 grudzień 2018 - 09:21
@UP
Za takie plugawe brednie, powinieneś dostać od razu stosowną reprymendę.
Siejesz okropną herezję, która nie ma żadnego odzwierciedlenia prawdziwym świecie - krypto-przedstawiciel firmy Dream Machines?
A wiesz co to jest kolego subiektywna opinia ? widzę że nie mozna miec swojego zdania bo zaraz taki obrazony klient który kupił produkt z którego nie jest zadowolony bedzie siał hejt na cały net. Jak zdazyła ci się taka myszka to pisz do firmy i oczekuj jakiegos rozwiazania.
Jak wspomniałem dla mnie jest duzo wygodniejsza jesli chodzi o kształt nie lubie wybajezonych myszek wiec posiadam dm1 pro s i dm3 mini i sobie chwale, co ty masz na ten temat do powiedzenia, śrenio mnie interesuje ale nie wmawaij innym że jest badziewna.
Pozdrawiam
Napisano 05 grudzień 2018 - 16:26
A wiesz co to jest kolego subiektywna opinia ? widzę że nie mozna miec swojego zdania bo zaraz taki obrazony klient który kupił produkt z którego nie jest zadowolony bedzie siał hejt na cały net. Jak zdazyła ci się taka myszka to pisz do firmy i oczekuj jakiegos rozwiazania.
Jak wspomniałem dla mnie jest duzo wygodniejsza jesli chodzi o kształt nie lubie wybajezonych myszek wiec posiadam dm1 pro s i dm3 mini i sobie chwale, co ty masz na ten temat do powiedzenia, śrenio mnie interesuje ale nie wmawaij innym że jest badziewna.
Pozdrawiam
"Szybsza"Siema osobiście miałem SteelSeries Rival 310 a obecnie posiadam DM1 Pro S i jestem duzo bardziej zadowolony lepszy grip, szybsza i lepszy sensor
Napisano 06 grudzień 2018 - 09:54
Imaż orędownika stojącego za wolnością słowa jest zacną ideą i potrzebną, ale nie próbuj schować za tym swojej persony, która na łamach forum przypomina posty pospolitego trolla i spamera.
http://forum.benchma...5094-nowa-mysz/
http://forum.benchma...-logitech-g403/
"Mysz podobna do G403" - polecasz DM1 FPS, kompletnie pomijając tytuł i credo wątku.
http://forum.benchma...szki-do-grania/
http://forum.benchma...i-12k-pod-xima/
Tutaj "imnotreal" przejrzyście opiniuje wady DM1 FPS, którą oczywiście stronniczo napomknąłeś w wątku, jako zupełny archetyp.
W żadnym z Twoich postów nie znalazłem rekomendacji dla innej myszy, niż wszelakich ofert Dream Machines, które upychasz wszędzie nie podając stosownych argumentów - jak mam interpretować Twoją wysoce subiektywną opinię?
"Szybsza"
"Lepszy sensor"
Żartujesz, prawda?
Nie wymieniłeś tutaj żadnej z najbardziej cenionych zalet DM1 FPS - jesteś niekompetentny, tym samym zarzucasz Rivalowi 310 wiele wad, które są po prostu bełkotem.
Zaimplementowany sensor w obu myszach, to rozwinięty PMW3360, który jest dokładnie taki sam w feelingu - piszesz okropne brednie.
Reasumując.
Nie będę się trudził, biorąc Twoją osobę na poważnie, bawiąc się w przesadną i pozbawioną asertywności personę na łamach wersalu.
Zakończyłbym to polubownie, lecz mnogość zwróconych uwag w Twoją stronę jest wprost proporcjonalna do piaskownicy, którą tutaj tworzysz.
Ale z ciebie Sherlock Holmes! Jako posiadacz myszek DM i jako zadowolony klient staram się promować innym to co sam uważam za coś dobrego. wiec nie muszę polecać innych jeśli mam ochotę polecić tą myszkę, wiec twoje przeszukanie forum w poszukiwaniu "dowodów" jest doprawdy zabawne.
Wyraziłem opinie i jeśli autor wątku rzuci okiem na ten model to będzie fajnie.
Nie rozumiem twojego napinania się.
Daj wypowiedzieć się innym na temat myszki a nie mojej osoby bo sam wychodzisz na trolla i gimbazę
ps. niezmiernie zabawne jest wtrącanie w stosunku do mnie, nad wyraz pięknej polszczyzny. Świeżo po lekcji języka Polskiego ?
Pozdrawiam.
Napisano 06 grudzień 2018 - 11:28
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych