Witam,
Potrzebuję kupić (zrobić? przerobić?) uchwyt pod monitor.
Aktualnie mieszkam w akademiku więc wszelkie wiercenia w ścianie / desce odpadają.
Aktualnie moje stanowisko wygląda tak, a planuję dołożyć jeszcze drugi (taki sam, P2314h) monitor.
Jak widać miejsca na drugi monitor obok nie ma bo jakaś średnio inteligentna osoba wymyśliła sobie, żeby podzielić blat biurka na 1:3.
Opcje są takie, albo położę go po prostu na oknie, nie będę zbytnio mógł go otwierać, ale wyjdzie mi to po prostu najtaniej (bo za darmo).
Inną opcją, która mi przychodzi do głowy to przymocowanie go do tej półki u góry.
Tylko tak jak wspominałem- to akademik. Nie mogę go po prostu tam przykręcić. Musiałbym znaleźć coś zaciskowego. Coś takiego mniej więcej:
Z tym, że 60 PLN to trochę zbędny wydatek patrząc na to, że zostało mi na uczelni jeszcze około 2.5 miesiąca. Później wracam do domu (gdzie mam fiber novelty f160 na moje dwa monitory). Później nie wiem jaki dostanę akademik i czy będą takie same meble (nawet w jednym akademiku meble potrafią się mocno różnić. Mniej więcej to wygląda jakby ktoś przyszedł do IKEI i powiedział "Poproszę każde biurko, 5 razy")
Tak więc szukam czegoś możliwie najtańszego.
Znalazłem coś takiego https://www.morele.n...8-17-32-375246/
Z tym, że musiałbym to jakoś przerobić na zacisk...
No chyba, że pomożecie mi znaleźć coś odpowiedniego za grosze, tak jak w tej ofercie wyżej.
Swoją drogą, co sądzicie o stawianiu monitora jednego nad drugim? Nie męczy to zbytnio oczu?
Spróbuję Wam naszkicować jak to wygląda jeżeli chodzi o wymiary.