Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Czarny ekran po zalogowaniu w W10


Najlepsza odpowiedź lonialomax, 16 luty 2018 - 14:26

Na ekranie instalacji Windows 7 wciśnij równocześnie Shift i F10.Otworzy się okno CMD-> wpisz w nie: diskpart i poczekaj, aż narzędzie  się załaduje. Sprawdź jaki jest styl partycji MBR czy GPT. Tu po kolei:

Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 FUITP

FUITP
  • Bywalec

  • 100 postów

Napisano 16 luty 2018 - 14:04

Witam, mam już pewien czas problem z windowsem 10, po włączeniu komputera system normalnie uruchamia się i loguje. Czasami jednak jest taki problem że po zalogowaniu jest czarny ekran jakby explorer nie działał. Po próbuje uruchomienia explorer.exe w menadżerze zadań dostaje error 0x0000004c. Na jakieś 2 dni pozbyłem się problemów odinstalowując Baidu Antivirusa i zainstalowałem Pande Free. Przez 2 dni było ok a dziś znowu to samo, komputer 6 razy restartowany i nadal to samo. Dopiero po włączeniu uruchamiania bezpiecznego w msconfig i ponownym przejściu na normalnie uruchamianie pulpit sie pokazuje. Próbowałem poradników z forum download oraz systemowo ale nie pomaga. Ktoś ma jakiś pomysł? Specyfikacja sprzętu to:

 

Radeon HD6950

i3-2100 3.1GHz

4GB jakies ddr2

 

Dodam że nie instalowałem żadnych sterowników oprócz tych do karty graficznej, a do płyty głównej na W10 nie znalazłem bo chyba nie jest wspierany. Czy sterowniki od płyty głównej mogą być winowajcą i trzeba wracać na starą siódemke? Nie robiłem też aktualizacji z Windows Update, na też siódemce ich nie robiłem i nie było żadnych problemów. Spróbuje zrobić te aktualizacje i dam jeszcze znać.


Postanowiłem wrócić do 7 ale podczas instalacji mam błąd 'System Windows nie może sformatować partycji na dysku 0. Wystąpił błąd podczas przygotowywania partycji wybranej do instalacji. Kod błędu: 0x80070057'. Nie mam pojęcia co z tym zrobić, próbowałem wszystkich sposób z for internetowych i nic nie pomaga... Jakieś rady?

Użytkownik FUITP edytował ten post 12 luty 2018 - 21:52

  • 0

#2 lonialomax

lonialomax
  • Maniak

  • 4202 postów

Napisano 16 luty 2018 - 14:26   Najlepsza odpowiedź

Na ekranie instalacji Windows 7 wciśnij równocześnie Shift i F10.Otworzy się okno CMD-> wpisz w nie: diskpart i poczekaj, aż narzędzie  się załaduje. Sprawdź jaki jest styl partycji MBR czy GPT. Tu po kolei:


Użytkownik lonialomax edytował ten post 16 luty 2018 - 14:28

  • 1

Mobo:  Z370 Aorus Gaming 7 - CPU: i5 9600k@4.8GHz - RAM:16GB  G Skill SniperX F4-3600 C19-8GSXKB - Grafika: GTX 1070 Extreme - Zasilacz: Corsair RM550x - Obudowa Zalman Z3 Plus


#3 FUITP

FUITP
  • Autor tematu
  • Bywalec

  • 100 postów

Napisano 16 luty 2018 - 15:31

Po wpisaniu list disk mam dysk 0 1863gb na którym chce zainstalować i jest obok kolumny Dyn kolumna GPT.


Po wpisaniu detail disk mam:
Typ: ATA
A jescze niżej 2 woluminy: wolumin 0 Zastrzeżone Fs: NTFS Rozmiar 100MB oraz wolumin 1 Fs: RAW rozmiar 1862GB.
@EDIT

Jak chciałem stworzyć partycje tak jak w tym filmiku to podczas formatania błąd : Formatowanie nie powiodło się...
@EDIT 2

Za drugim razem formatownie poszło i instalacja ruszyła, dzięki za pomoc mistrzu =)
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych