Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Problem z OC r9 290 na sterach 16.12.2

r9 290 oc

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 WaltKowalski

WaltKowalski
  • Pasjonat

  • 898 postów
  • Miejscowość:Bydgoszcz

Napisano 10 styczeń 2017 - 17:51

Witam,

 

 

Odrazu powiem, że już dostaje białej gorączki, jestem tak zdenerwowany, że mam chęć wywalić tego amdka z 5 piętra na dół... Z tego co się zorientowałem AMD coś sobie "wykminiło", że biosy kart będą sprawdzane oczywiście mój zmodyfikowany biosik nie działa, więc przeszedłem do ofensywy i znalazłem to: http://tinyurl.com/hdubtpa ze specjalną wersją kernelu pod te sterowniki 16.12.2. Wszystko było cacy gdyby nie to, że komputer nie chce się uruchomić w trybie bez podpisów cyfrowych czyli owe F7, myślę, że odpala się jako normlany windows dlaczego jestem tego pewien?, bo przy instalacji sterowników Windows blokuje kernel bo nie jest podpisany cyfrowo. Dlatego też plan nie wypalił, więc dałem sobie z tym spokój przełączyłem się na 2 bios oryginalny asusa i doszedłem do tego, że jakie kolwiek zmiany taktowania w MSi Afterburner skutkują tym, że grfika ma taktowanie 0MHz działa tylko na standardowych 1000Mhz. Jakieś sugestie co mógłym zrobić? nie ukrywam, że najchętniej bym wysłuchał kogoś jak zrobić to aby windows nie blokował kernelu przy instalowaniu sterowników, no ale tak jak mówiłem coś nie działa i widocznie nie wyłączają się podpisy cyfrowe...  


  • 0

CPU: i7 4790k@4,7GHz - 1.270v, Cooler: Alphacool Eisbaer 420mm, Mobo: Msi Z97 gaming 5,  Ram: 24GB G.skill Tridentx 2400MHz cl10, GPU: Asus R9 FuryX, PSU: Seasonic Xseries 750w, Case: Be quiet! Dark Base PRO 900 , HDD: Seagate Barracuda 1TB+ 2TB, SSD: Kingston Hyperx 120gb + Crucial MX500 M.2


#2 Wento

Wento
  • Maniak

  • 2449 postów
  • Miejscowość:ZG

Napisano 10 styczeń 2017 - 18:26

Próbowałeś wyłączyć wykrywanie podpisów poprzez komendę w Windowsie? Tak jest chyba nawet szybciej, tylko CMD jako administrator uruchom.


  • 0

"To prawda....-mruknął Puchatek, spoglądając w lustro i klepiąc się po brzuszku. -Nie liczy się rozmiar. Liczy się puchatość!"

 

Moderator globalny/Ekspert działu: Telefony komórkowe i smartfony / Pełne zestawienie Ekspertów


#3 WaltKowalski

WaltKowalski
  • Autor tematu
  • Pasjonat

  • 898 postów
  • Miejscowość:Bydgoszcz

Napisano 10 styczeń 2017 - 20:30

Próbowałeś wyłączyć wykrywanie podpisów poprzez komendę w Windowsie? 

 

Właśnie teraz zrobiłem, wydaje mi się, że powino być dobrze bo byłem w trybie testu a mimo wszystko ciągle wyskakuje to: http://prntscr.com/dty9ff


  • 0

CPU: i7 4790k@4,7GHz - 1.270v, Cooler: Alphacool Eisbaer 420mm, Mobo: Msi Z97 gaming 5,  Ram: 24GB G.skill Tridentx 2400MHz cl10, GPU: Asus R9 FuryX, PSU: Seasonic Xseries 750w, Case: Be quiet! Dark Base PRO 900 , HDD: Seagate Barracuda 1TB+ 2TB, SSD: Kingston Hyperx 120gb + Crucial MX500 M.2


#4 adiif1

adiif1
  • Amator

  • 38 postów

Napisano 13 styczeń 2017 - 19:14

Witaj i jak udało się rozwiązać problem?-


  • 0

#5 WaltKowalski

WaltKowalski
  • Autor tematu
  • Pasjonat

  • 898 postów
  • Miejscowość:Bydgoszcz

Napisano 13 styczeń 2017 - 21:17

Witaj i jak udało się rozwiązać problem?-

niestety nie, jak masz jakieś pomysły z chęcią wysłucham 


  • 0

CPU: i7 4790k@4,7GHz - 1.270v, Cooler: Alphacool Eisbaer 420mm, Mobo: Msi Z97 gaming 5,  Ram: 24GB G.skill Tridentx 2400MHz cl10, GPU: Asus R9 FuryX, PSU: Seasonic Xseries 750w, Case: Be quiet! Dark Base PRO 900 , HDD: Seagate Barracuda 1TB+ 2TB, SSD: Kingston Hyperx 120gb + Crucial MX500 M.2






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: r9 290, oc

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych