Skocz do zawartości

WP8 do 700zł

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Ravir,

Recommended Posts

Witam, powiem wprost mam dość androida i jego lagów oraz krótkiej żywotności baterii. Szukam czegoś na WP8 myślę nad Lumia 720 coś w tym stylu. Głownie telefonu używam do przeglądania internetu, dużo pisze, prosta gierka, no i nawigacja. Zależy mi na tym, aby telefon wytrzymywał dobę. Mój poprzedni (SGS2) nie dawał rady i chce go sprzedać. Czekam na propozycję. 

Temat już był wiele razy, ale co tam :)

Po 1. Patrz na moją sygnaturę - masz tam wszystkie smartfony z Windows Phone 8 opisane, a dodatkowo poradnik nt. Windows Phone 8.

Po 2. Nie pisałeś czy nowy czy używany chcesz, dlatego napiszę Ci jakie masz opcje:

• Nokia Lumia 820
  • Nokia Lumia 720
  • Samsung Ativ S
  • HTC 8X

Każdy z nich kosztuje używany okolo 700zł, za nowy kolo 800zł musisz zapłacić :)

Pozdrawiam i zerknij poniżej na te linki o których pisałem, żebys nie zadawał pytań na które odpowiedzi tam znajdziesz  :)

Edytowane przez ArioX
  • Popieram 1

Jeśli Możesz to dopłać trochę do Lumii 720 lub Lumii 820.

Samsung Ativ S oraz HTC 8X - bardzo fajne telefony - ale - Samsung stoi Androidem i WP8 traktuje bardzo po macoszemu. Zaś HTC ma problemy finansowe i nie bardzo wie czy bardziej "cisnąć" SlowDroida czy może bardziej się zaangazować w WP8. 

Z tej trójki moim zdaniem Nokia jest najbardziej rozwojowa - Samsung ma tylko jeden model, HTC dwa  - w porównaniu do Nokii to bardzo słaba oferta. Zarówno Samsung jak i HTC w każdej chwili mogą sie wycofać - zaś Nokia nie :) bo Microsoft nie wycofa się raczej :) 

Co przemawia za Nokią : cała masa dodatkowych programów, nawigacja, Lumia 720 gra też lepiej niż Ativ S czy HTC, nawet slawetne Beats Audio w HTC nie pomaga i Lumia jest lepsza dźwiękowo. Lumia 720 jest tez lepiej wykanana. Oraz robi lepsze zdjęcia.

Ja osobiście obawy do jeszcze jednej rzeczy - krążą plotki, ze MS chce przerzucić na producentów kwestie uaktualnień - jeśli się to potwierdzi, to mam powazne obawy i wsparcie Samsunga czy HTC. Dla nich WP8 to bardzo niszowy system.

Do HTC mam sentyment - zas do Samsunga nie :) po moich "mękach" z SGS4 - Aale musze przyznać, że Ativ S oraz HTC 8X zbierają dobre recenzje, HTC 8X miałem w rękach, znajomy go ma i to świetny telefon, Ativ'a S - "macałem" w sklepie i tez jest fajny. Ale jakoś Nokia do mnie bardziej przemawia :)

Lumia 720 czy Lumia 820 - jelsi mamy zamiar intensywnie grać to L820, jeśli zależy nam na czasie działania to L720. Lumia 720 jest absolutnym średniakiem, niezawodnym wołem roboczym, L820 jest bardziej rozrywkowa. To w zasadzie bliżniacze modele.

• Popieram 1

ewoluujesz jak widzę se7enity... od "ścierw" już nie wyzywasz, ale za to spamujesz stwierdzeniami, bez argumentowania ich...

Moim zdaniem Lumia 720 i Ativ S maja takie same ceny nie bez powodu - procesorem i ramem slabsza Lumia wynagradza sobie to w dlugosci pracy baterii oraz jakosci wykonania (dodatkowo obiektyw na optyce CarlZeiss oraz exclusiv'y Nokii)

Edytowane przez ArioX
  • Popieram 1

Gry az tak mnie nie interesują, głównie to działanie baterii z tego co widziałem lumia 720 wypada najlepiej. O płynność, się nie martwię bo to wp 8. Jak wygląda sprawa z wsparciem u noki czy nie zostanę na lodzie po roku tak jak to bywa,z androidem? Jeszcze pytanie dotyczące samych ustawień wyglądu itp

Zanika w narodzie umiejętność czytania ze zrozumieniem :) :)

Se7enfiy - napiszę jeszcze raz : krążą plotki, że Microsoft chce przerzucić na producentów sprzętu aktualizacje.

Jeśli się potwierdzą - to jedynie Lumie jako produkty Microsoftu będą mialy pewne wsparcie - bo Samsung czy HTC traktują WP8 bardzo niszowo. I może się okazać, że porzucą sprzęt z WP8 - w przypadku znacznie większego Androida nie maja skrupułów - więc z maleńkim udziałem wlasnych WP8 tym bardziej nie będą mieć. Ale podkreślam - to sa plotki.

Jak pisałem Lumia 720 ma dużo dedykowanych programów, lepsze wykonanie, lepszy dźwięk, lepszy aparat i dłużej pracuje. Zaś jeśli zalezy nam na graniu to Lumia 820 też jest troche lepszym wyborem : dźwięk, aparat, dodatkowe programy, jakość wykonania też jest ciut lepsza.

Moim zdaniem Nokia po prostu musi się bardziej starać stąd w tej samej cenie dostajemy znacznie więcej niż w Samsungu. 

• Popieram 1
  • Rozwiązanie

Blest - to idealna dla Ciebie będzie Lumia 720.

Nie zostaniesz na lodzie na 100% :) Microsoft kupił Nokię - co więcej już dziś na oficjalnych stronach Microsoftu widnieje rozpiska do kiedy jest wsparcie dla WP8 - do 2016 roku. Co więcej już dziś ogłoszono, że każdy telefon na Windows Phone 8 otrzyma uaktualnienie WP8.1 Blue.

Z punktu widzenia wsparcja posiadacz Lumii jest w w idealnej sytuacji, zupełnie jak posiadacz iPhone - MS będzie dbał o własną w końcu markę :) przez co najmniej dwa lata mamy święty spokój. :) a Za dwa lata? Pewnie każdy i tak kupi nowy telefon :)

Teraz pytanie ile wezmę z sgs2 z lekko pęknięta szybka w górnym rogu, pęknięcie nie wchodzi na dotyk. Mam do niego ładowarkę.pudełko, baterie dwie jedna powiększona tą samsunga 2000 i druga 1650, słuchawki sa, pokrowiec slikonowy i folie ochrona, jedna już naklejona na ekranie. Myślę tak 600 co o tym sadzicie?

eVerest - chodziło o to ile Weźmie za posiadanego SGS2 - w sensie, że Chce sprzedać posiadanego SGS2 z dodatkowym wyposażeniem. :) :) A nie w sensie kupić.

Ativ w tym przypadku jest gorszym wyborem niż Lumia 720 - Blest'owi bardziej zależy na czasie pracy i ogolnym użyszkodnikowaniu, Ativ ma jedną zasadniczą wadę, jest potwornie wielki ma 4.8 calowy ekran. :) Do codziennnego użytku Lumia 720 z 4.3 calowym jest idealna. Tak duży ekran w połączeniu z mocniejeszym procesorem powoduje, że Ativ S dziala mniej więcej dwa razy krócej niż Lumia 720. Jak by proirytetem była wielkosoć ekranu i gry to Ativ S jest świetnym wyborem.

Jak miałem Ativ S w ręce oraz jak używałem mojego SGS4 to wydawały mi się ogromne, do tego miałem powazny problem z wygodnym ich noszeniem - zwłaszcza w lecie, Jak nosze buzę, polar czy kurtkę to wkładam w kieszeń i już. W lecie miałem tylko pasek w spodniach lub boczne kieszenie udowe. Średnio wygodne to było. Lumia 720 zaś ma gabaryty, które idealnie pasują do różnych etui, które można spokojnie zaczepić na pasku. W samochodzie nie mogłem usiąść wygodnie z SGS4 na pasku, Lumię mam w etui umieszczonym na pasku w poziomie i mogę nawet zapiąć pasy. Rozmiar mimo wszystko ma znaczenie  :)  w codziennym użytkowaniu. :)

Se7enfiy - proszę Cię przestań, produkujesz takie teksty, jak Maciarewicz na komisji sejmowej - nie chcę Ciebie obrażać i kląć. 

Te aplikacje Nokii - świadczą o podejściu producenta do Nas klientów. Swiadczą o tym, że nas nie olewa, ale się stara. A czy są przydatne czy nie to każdy musi ocenić sam. Ja kilka z nich używam i jestem zadowolony. Lepiej, że są - może za jakiś czas którąś będę potrzebował. I podoba mi się to, że Nokia się stara.

Więc proszę Cię - napisz coś konkretnego - a nie nabijaj postów - bo zahaczasz o bycie zwykłym trolem.

Edytowane przez Ravir
  • Popieram 1

HTC też ma swoje appki, Samsung też, i co z tego, skoro w cenie Samsunga z 1gb ramu, mocnym prockiem i rozdzialka ekranu 720p.

Masz Lumię 720 która jest niestety ale gorsza i nie ma co nawet gadać. Te appki często można zastąpić innymi ze sklepu, a większość to i tak bzdety.

Se7enfiy - pier... jak potłuczony  Może dostanę za to Warna ale czytajać twoje głupoty chce mi się kląć.

Rzucam Ci w twarz wyzwanie : ZNAJDŹ mi proszę dowody na Twoje twierdzenia.

Podaj linki - rządam solidnych, dowodów - znane, dobre portale, a w nich recenzje Lumii 720. CZEKAM.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...