Blest 171 Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Witam, powiem wprost mam dość androida i jego lagów oraz krótkiej żywotności baterii. Szukam czegoś na WP8 myślę nad Lumia 720 coś w tym stylu. Głownie telefonu używam do przeglądania internetu, dużo pisze, prosta gierka, no i nawigacja. Zależy mi na tym, aby telefon wytrzymywał dobę. Mój poprzedni (SGS2) nie dawał rady i chce go sprzedać. Czekam na propozycję. Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 (edytowane) Temat już był wiele razy, ale co tam Po 1. Patrz na moją sygnaturę - masz tam wszystkie smartfony z Windows Phone 8 opisane, a dodatkowo poradnik nt. Windows Phone 8. Po 2. Nie pisałeś czy nowy czy używany chcesz, dlatego napiszę Ci jakie masz opcje: Nokia Lumia 820 Nokia Lumia 720 Samsung Ativ S HTC 8X Każdy z nich kosztuje używany okolo 700zł, za nowy kolo 800zł musisz zapłacić Pozdrawiam i zerknij poniżej na te linki o których pisałem, żebys nie zadawał pytań na które odpowiedzi tam znajdziesz Edytowane 20 Września 2013 przez ArioX 1 Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 20 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Najlepiej nowy, dobra zerkne. Mam pytanie znajdę na WP 8 odpowiednik swype? Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 nie taki dobry jak byś chciał - w zasadzie żaden godny zainstalowania - ale poczekaj - wyjdzie Swype na WP8 tez - to kwestia czasu (z reszta klawiatura w WP8 jest mistrzowsko precyzyjna) 1 Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Jeśli Ci się uda to jest szansa na wyrwanie nowej 720 za ok 750zł a myślę, ze warto. 1 Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Jeśli Możesz to dopłać trochę do Lumii 720 lub Lumii 820. Samsung Ativ S oraz HTC 8X - bardzo fajne telefony - ale - Samsung stoi Androidem i WP8 traktuje bardzo po macoszemu. Zaś HTC ma problemy finansowe i nie bardzo wie czy bardziej "cisnąć" SlowDroida czy może bardziej się zaangazować w WP8. Z tej trójki moim zdaniem Nokia jest najbardziej rozwojowa - Samsung ma tylko jeden model, HTC dwa - w porównaniu do Nokii to bardzo słaba oferta. Zarówno Samsung jak i HTC w każdej chwili mogą sie wycofać - zaś Nokia nie bo Microsoft nie wycofa się raczej Co przemawia za Nokią : cała masa dodatkowych programów, nawigacja, Lumia 720 gra też lepiej niż Ativ S czy HTC, nawet slawetne Beats Audio w HTC nie pomaga i Lumia jest lepsza dźwiękowo. Lumia 720 jest tez lepiej wykanana. Oraz robi lepsze zdjęcia. Ja osobiście obawy do jeszcze jednej rzeczy - krążą plotki, ze MS chce przerzucić na producentów kwestie uaktualnień - jeśli się to potwierdzi, to mam powazne obawy i wsparcie Samsunga czy HTC. Dla nich WP8 to bardzo niszowy system. Do HTC mam sentyment - zas do Samsunga nie po moich "mękach" z SGS4 - Aale musze przyznać, że Ativ S oraz HTC 8X zbierają dobre recenzje, HTC 8X miałem w rękach, znajomy go ma i to świetny telefon, Ativ'a S - "macałem" w sklepie i tez jest fajny. Ale jakoś Nokia do mnie bardziej przemawia Lumia 720 czy Lumia 820 - jelsi mamy zamiar intensywnie grać to L820, jeśli zależy nam na czasie działania to L720. Lumia 720 jest absolutnym średniakiem, niezawodnym wołem roboczym, L820 jest bardziej rozrywkowa. To w zasadzie bliżniacze modele. 1 Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 No i co że się wycofa, dla windowsów to producent wsparcie zapewnia, a Ativ S czy 8X jest lepszy od 720 na pewno. Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 (edytowane) ewoluujesz jak widzę se7enity... od "ścierw" już nie wyzywasz, ale za to spamujesz stwierdzeniami, bez argumentowania ich... Moim zdaniem Lumia 720 i Ativ S maja takie same ceny nie bez powodu - procesorem i ramem slabsza Lumia wynagradza sobie to w dlugosci pracy baterii oraz jakosci wykonania (dodatkowo obiektyw na optyce CarlZeiss oraz exclusiv'y Nokii) Edytowane 20 Września 2013 przez ArioX 1 Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 21 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Gry az tak mnie nie interesują, głównie to działanie baterii z tego co widziałem lumia 720 wypada najlepiej. O płynność, się nie martwię bo to wp 8. Jak wygląda sprawa z wsparciem u noki czy nie zostanę na lodzie po roku tak jak to bywa,z androidem? Jeszcze pytanie dotyczące samych ustawień wyglądu itp Link to post Share on other sites
Rhavir 5 Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Zanika w narodzie umiejętność czytania ze zrozumieniem :) Se7enfiy - napiszę jeszcze raz : krążą plotki, że Microsoft chce przerzucić na producentów sprzętu aktualizacje. Jeśli się potwierdzą - to jedynie Lumie jako produkty Microsoftu będą mialy pewne wsparcie - bo Samsung czy HTC traktują WP8 bardzo niszowo. I może się okazać, że porzucą sprzęt z WP8 - w przypadku znacznie większego Androida nie maja skrupułów - więc z maleńkim udziałem wlasnych WP8 tym bardziej nie będą mieć. Ale podkreślam - to sa plotki. Jak pisałem Lumia 720 ma dużo dedykowanych programów, lepsze wykonanie, lepszy dźwięk, lepszy aparat i dłużej pracuje. Zaś jeśli zalezy nam na graniu to Lumia 820 też jest troche lepszym wyborem : dźwięk, aparat, dodatkowe programy, jakość wykonania też jest ciut lepsza. Moim zdaniem Nokia po prostu musi się bardziej starać stąd w tej samej cenie dostajemy znacznie więcej niż w Samsungu. 1 Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 jeden z kolegów kiedyś na forum napisał i ja się z tym zgadzam: "Nokia dla Windows Phone 8 jest jak iPhone dla iOS." 1 Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Ravir 631 Napisano 21 Września 2013 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Blest - to idealna dla Ciebie będzie Lumia 720. Nie zostaniesz na lodzie na 100% Microsoft kupił Nokię - co więcej już dziś na oficjalnych stronach Microsoftu widnieje rozpiska do kiedy jest wsparcie dla WP8 - do 2016 roku. Co więcej już dziś ogłoszono, że każdy telefon na Windows Phone 8 otrzyma uaktualnienie WP8.1 Blue. Z punktu widzenia wsparcja posiadacz Lumii jest w w idealnej sytuacji, zupełnie jak posiadacz iPhone - MS będzie dbał o własną w końcu markę przez co najmniej dwa lata mamy święty spokój. a Za dwa lata? Pewnie każdy i tak kupi nowy telefon Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 21 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Teraz pytanie ile wezmę z sgs2 z lekko pęknięta szybka w górnym rogu, pęknięcie nie wchodzi na dotyk. Mam do niego ładowarkę.pudełko, baterie dwie jedna powiększona tą samsunga 2000 i druga 1650, słuchawki sa, pokrowiec slikonowy i folie ochrona, jedna już naklejona na ekranie. Myślę tak 600 co o tym sadzicie? Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 (edytowane) Up 650 - 750 zł powinieneś dostać za ten fon razem z asesoriami. Jak za 750 zł sprzedasz będzie git! Edytowane 21 Września 2013 przez eVerest 1 Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Co się tak tymi ekskluziwami podniecacie, i często wymieniacie to jako argument nie wiadomo jakiej rangi na korzyść Nokii, same pierdołowate aplikacje Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 (edytowane) eVerest - chodziło o to ile Weźmie za posiadanego SGS2 - w sensie, że Chce sprzedać posiadanego SGS2 z dodatkowym wyposażeniem. :) A nie w sensie kupić. Ativ w tym przypadku jest gorszym wyborem niż Lumia 720 - Blest'owi bardziej zależy na czasie pracy i ogolnym użyszkodnikowaniu, Ativ ma jedną zasadniczą wadę, jest potwornie wielki ma 4.8 calowy ekran. Do codziennnego użytku Lumia 720 z 4.3 calowym jest idealna. Tak duży ekran w połączeniu z mocniejeszym procesorem powoduje, że Ativ S dziala mniej więcej dwa razy krócej niż Lumia 720. Jak by proirytetem była wielkosoć ekranu i gry to Ativ S jest świetnym wyborem. Jak miałem Ativ S w ręce oraz jak używałem mojego SGS4 to wydawały mi się ogromne, do tego miałem powazny problem z wygodnym ich noszeniem - zwłaszcza w lecie, Jak nosze buzę, polar czy kurtkę to wkładam w kieszeń i już. W lecie miałem tylko pasek w spodniach lub boczne kieszenie udowe. Średnio wygodne to było. Lumia 720 zaś ma gabaryty, które idealnie pasują do różnych etui, które można spokojnie zaczepić na pasku. W samochodzie nie mogłem usiąść wygodnie z SGS4 na pasku, Lumię mam w etui umieszczonym na pasku w poziomie i mogę nawet zapiąć pasy. Rozmiar mimo wszystko ma znaczenie w codziennym użytkowaniu. Se7enfiy - proszę Cię przestań, produkujesz takie teksty, jak Maciarewicz na komisji sejmowej - nie chcę Ciebie obrażać i kląć. Te aplikacje Nokii - świadczą o podejściu producenta do Nas klientów. Swiadczą o tym, że nas nie olewa, ale się stara. A czy są przydatne czy nie to każdy musi ocenić sam. Ja kilka z nich używam i jestem zadowolony. Lepiej, że są - może za jakiś czas którąś będę potrzebował. I podoba mi się to, że Nokia się stara. Więc proszę Cię - napisz coś konkretnego - a nie nabijaj postów - bo zahaczasz o bycie zwykłym trolem. Edytowane 21 Września 2013 przez Ravir 1 Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 eVerest - chodziło o to ile Weźmie za posiadanego SGS2 - w sensie, że Chce sprzedać posiadanego SGS2 z dodatkowym wyposażeniem. A nie w sensie kupić. A OK.Sorry Autorze,źle zrozumiałem Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 21 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Okej wstawiłem go na licytacje, link http://allegro.pl/show_item.php?item=3568505577 zobaczymy jak się skończy. Dziękuję wszystkim za rady myślę że już temat rozwiązany. Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 HTC też ma swoje appki, Samsung też, i co z tego, skoro w cenie Samsunga z 1gb ramu, mocnym prockiem i rozdzialka ekranu 720p. Masz Lumię 720 która jest niestety ale gorsza i nie ma co nawet gadać. Te appki często można zastąpić innymi ze sklepu, a większość to i tak bzdety. Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Se7enfiy - pier... jak potłuczony Może dostanę za to Warna ale czytajać twoje głupoty chce mi się kląć. Rzucam Ci w twarz wyzwanie : ZNAJDŹ mi proszę dowody na Twoje twierdzenia. Podaj linki - rządam solidnych, dowodów - znane, dobre portale, a w nich recenzje Lumii 720. CZEKAM. Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Na co chcesz dowody, na to że te appki ekskluzywne są niewiele warte, czy to że lumia 720 jest gorsza od Ativ S? Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 , czy to że lumia 720 jest gorsza od Ativ S Nie gorsza,a lepsza.Szczególnie parametrami i większym ekranem. Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Lumia 720 jest lepsza od ativ s, teraz mogę umrzeć spokojnie Link to post Share on other sites
Recommended Posts