Skocz do zawartości

Karta dźwiękowa.

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez philips,

Recommended Posts

Witam, potrzebuje karty dźwiękowej, najlepiej używanej do ~100 zł. Najbardziej zależy mi na jakości mikrofonu.

Wcześniej na AMD na integrze miałem zadowalającą dźwiękową teraz na Intelu badziewny Realtek doprowadza mnie do szału.

Najlepiej gdyby ktoś dał również jakąś do 50zł.

Edytowane przez WaxYL
  • Rozwiązanie

Dlaczego nie warto do Win7? Mając jeszcze M4A88TD-V EVO/USB3 korzystałem z niej na Win7 HP wraz ze sterownikami kxdrv3550-x64-full - troszkę trzeba było pokombinować z ustawieniami i grało. Po przesiadce na Z77-GD55, która nie posiada PCI pierwsze wrażenie jakie miałem było niezbyt fajne, dźwięk jest jakby nie tak wyrazisty (?), a już na pewno z głośników wydobywa się mniej basu, i grają one ciszej. Po tygodniu słuchania co prawda słucha się już przyjemnie, ponieważ słuch się przyzwyczaił, ale gdy ustawię wysoką głośność przy konkretnych momentach utworów to nadal pozostaje niesmak, że jakby brakuje tego "powera" - być może wygaduję bzdury (okiem znawców) ale takie mam odczucia.

• Popieram 1

za 100zł dostaniesz nowego Xonara DG, lepiej to niż pchać się w jakieś starocie, ale drugiej strony posiadając nie najlepszy sprzęt można pomyśleć o ekonomicznym rozwiązaniu. Tylko żebyś się nie przejechał na sterownikach, bo modowane nie gwarantują bezproblemowego działania na nowszych systemach.

Ale naprawdę, jeżeli tylko szumów nie będzie to mi to wystarcza. Na aktualnym realteku jakość jest żałosna, jeżeli SB nie rozwiąże tego problemu to dopiero pomyślę nad czymś droższym.

A jak się ma Xonar DG do  Creative Sound Blaster X-Fi Gamer?

Zależy mi na jakości podpiętego mikrofonu. Co jesteś w stanie o tym powiedzieć? Pozdrawiam.

nie powinno być z tym żadnego problemu. Myślę, że nawet powinno nieco poprawić jakość nagrywania, bo tak miałem w droższych Xonarach może i tak jest w tych tańszych.

• 2 tygodnie później...