stozlotych 1 Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Chodzi mi o to, żeby instalować aplikacje na karcie zewnętrznej tabletu samsung tab 2 z modemem 3g, 7 cali. Bo w tej chwili krzyczy mi już ,że mam mało pamięci. Cytuj Link to post Share on other sites
filo301 272 Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Chcesz zainstalować androida na karcie pamięci, czy aplikacje? Aplikacje możesz bez problemu przenieść na kartę(np. app2sd lub masz w ustawieniach "przenieś na kartę pamięci"), a systemem może być trudniej, bo nie wiem jaka jest kolejność bootowania w tym samsungu. Cytuj Link to post Share on other sites
stozlotych 1 Napisano 21 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Chodzi mi o zapisywanie aplikacji na karcie sd. App2sd faktycznie umożliwia przeniesienie niektórych apk. na kartę ale nie wszystkich. Chciałbym żeby np. NFS most wanted dane, które ściga aplikacja zapisywały się na sd a nie w pamieci telefonu android/data. Np. Xmbc instaluje się w pamięci telefonu i app2sd nie radzi sobie z przeniesieniem. Zaktualizowałem taba do wersji 4.2.2 jelly been. Próbowałem roota ale nie wiem czy dobrze go wykonałem. Mam clockworkmod robiłem przed wgraniem nowgeo softu philz... -cos tam. Może i jest już root ale nie wiem jak to sprawdzić. Wszystko robiłem odinem 3. System śmiga elegancko ale mam 32 gb karty zewnetrznej i dalej nie wiem jak zapisywać duze apk. na sdexternal żeby śmigało. Teraz wygląda głowy katalog tak: extSdCard nizej emulated. Otwierając extSdCard mamy: DCIM nizej LOST.DIR. Otwierając emulated mamy 0 dalej pliki systemu android. Moze ktoś usystematyzować mojąwiedze w tum temacie. I opowiedzieć na parę pytań z tego postu. Cytuj Link to post Share on other sites
filo301 272 Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Wydaje mi się, że musisz zamienić extSD z wbudowaną pamięcią, instrukcja powinna być na typowo androidowym forum (nie chcę reklamować, ale korzystam z http://forum.android.com.pl), podeślę linka później, bo teraz jestem trochę zajęty. Cytuj Link to post Share on other sites
stozlotych 1 Napisano 22 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Podsumowując mam andka 4.2.2 i już napewno mam roota. Probowalem sposobu tego z zamiana linijek tylko ze u mnie jest jedna a tam jest opcja z dwiema. Dalej nie wiem co zrobić żeby zapisywać na extSdCard? Jak możesz daj link do strony bardziej dokladny bo może nie to znalazlem o co Tobie chodziło. Cytuj Link to post Share on other sites
filo301 272 Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Podeślij mi twój vold.fstab na pw. Cytuj Link to post Share on other sites
stozlotych 1 Napisano 23 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2013 (edytowane) Spoko, ogarnąłem temat. Zainstalowałem App2 sdcard, żeby przenosić aplikacje na zewnętrzną kartę i faktycznie można ale nie wszystko. Problem pojawia się z plikami dużymi np. gry gdzie system wymusza aby byly w android/data a ważą one często 1 gb i więcej. Z pomocą przyszedł mi program FolderMount w wersji premium. Premium bo jest niegraniczna możliwość przenoszenia danych na extcard, w wersji zwyklej tylko 3 apki z danymi. Jeśli ktoś ma pomysł jak bezpośrednio instalować apki i żeby dane zapisywaly się na extsdcard/android mile widzane rozwiązania. Edytowane 23 Września 2013 przez stozlotych Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts