kisielo7 1 Napisano 17 Września 2013 Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Witam, Chciałbym poprosic o pomoc w dokonaniu wyboru. Chce kupic telefon do 300-350 zł. W gre wchodzi tylko dotykowy i nowy ;-] Chce go używać głównie do słuchania muzyki, pisania sms i w jakąs gre czasami pograć. Internetu nie potrzebuje ;-] Dobrze by było aby bateria troche trzymała, tak żebym nie musiał go codziennie ładować ;-] Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 17 Września 2013 Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Spróbuj namierzyć gdzieś Nokię Lumię 520 - nie będzie to łatwe - ale wykonalne. Na Androidzie w tym budżecie nic sensownego nie kupisz - to znaczy kupisz ale będzie masakrycznie wolne. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 17 Września 2013 Udostępnij Napisano 17 Września 2013 (edytowane) Lumia 520... podałbym ci linka do postu w którym o niej napisałem ale administracja sobie w kulki leci i pozamieniali mi adresy tych linkow... edit: stary link: http://forum.benchmark.pl/topic/98662-nokia-lumia-zestawienie-modeli-smartfonów/ nowy link: http://forum.benchmark.pl/topic/99689-nokia-zestawienie-modeli-smartfonów/ któryś powinien zadziałać... dodatkowo masz: http://forum.benchmark.pl/topic/99410-smartfon-do-500zł/?p=1125850 jak masz pytania inne to wal śmiało a odpowiemy Edytowane 17 Września 2013 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
kisielo7 1 Napisano 18 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Tak myślałem o Samsungu Galaxy mini 2. Jak myślicie, dobry telefon ? Kolega ma i mówił że całkiem dobry ;-] Cytuj Link to post Share on other sites
Kobart 21 Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Może Samsung Galaxy S?? Cytuj Link to post Share on other sites
kisielo7 1 Napisano 18 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Zbyt drogi ;-] Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 (edytowane) zdefiniuj czy zależy Ci na Androidzie czy Windows Phone - ten pierwszy bedzie ciezko w tej cenie znalezc zeby byl wydajny, z drugim damy rade - Lumia 520. Ale jak sie uprzesz na Androida to bedziemy kombinowali zeby Ci pomoc. ...popatrz na Lenovo A820 - nie jestem wybitnym specjalistą z dziedziny androidów i napewno koledzy Ci lepiej doradzą w tym temacie, ale owy Lenovo wydaje sie dość dobry - tyle że nie wiem czy nie jest lekko droższy od budżetu który narzuciłeś. Edytowane 18 Września 2013 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
Kobart 21 Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Lenovo yyy mi się nie podoba. Up kolega dobrze napisał najpierw wybierz system operacyjny i pomyslimy. Ja polece Lg L5 II moze jak ci się uda dostac Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Tak myślałem o Samsungu Galaxy mini 2. Jak myślicie, dobry telefon ? Kolega ma i mówił że całkiem dobry ;-] 1 rdzeń więc taki sobie. Jedyne co go ratuje to...niska rozdzielczość wyświetlacza... Imo nie warte uwagi. @ariox On chce nówke więc z lumią może być cienko.... Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Galaxy Mini 2 ? Na upartego, na Androidzie nic lepszego nowego. Chyba, że Galaxy ACE 2 znajdziesz cudem. Cytuj Link to post Share on other sites
kisielo7 1 Napisano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2013 A jak wygląda GPS w telefonach ? Jest to płatne czy można jakoś za darmo sobie pobrać ? Czytałem że można za darmo tyle że ja się na tym nie znam i nie wiem czy bym sobie poradził ;-] Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 19 Września 2013 Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Jak wygląda GPS? Chodzi Ci o nawigację? Nokia ma darmową nawigację dla Kraju bądź całego świata w zależności od modelu. Lumia 520 obsługuje mapy Polski zupełnie za darmo. Cytuj Link to post Share on other sites
kisielo7 1 Napisano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2013 A w samsungach jak to wygląda ? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 19 Września 2013 Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Na Samsungach na androidzie z tego co wiem to nie ma takiej nawigacji. Jeśli jest to płatna bądź korzysta z internetu. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 19 Września 2013 Udostępnij Napisano 19 Września 2013 (edytowane) Mapy Google via Transmisja Danych GSM lub WiFI - opcja to kupienie/spiracenie lub znalezienie dobrej darmowej (marne szanse) nawigacji OffLine*. Wszystkie Lumie dostają w pakiecie nawigację OffLine* zarówno pieszą jak i samochodową. Mówi ona głosem za 20 metrów skręć w prawo * mapy są na telefonie i nie musimy mieć połaczenia z netem Edytowane 19 Września 2013 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
kisielo7 1 Napisano 24 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Zdecyduję się chyba jednak na Lumie 520 ;-] A wiecie może na czym polega kupowanie telefonu przez internet ze strony plusa ? Przyjadą do domu umowe podpisać czy jak ? Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Tak, przyjedzie kurier i tam podpisujesz. A na stronie tylko wymagane rzeczy podajesz Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 PRZECZYTAJ - dokąłdnie umowę, zdarzają się błędy, mogą dodać ci też coś czego nie chcesz. Kurier będzie ciebie poganiał ALE nie spiesz się . Możesz przeczytać spokojnie - a kurier musi poczekać. Cytuj Link to post Share on other sites
kisielo7 1 Napisano 27 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Co do tej aplikacji here drive w lumi 520 to jak to dokładnie działa ? Chodzi mi o to czy aktualizacje map i sama nawigacja jest całkowicie bezpłatna ? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 27 Września 2013 Udostępnij Napisano 27 Września 2013 (edytowane) Przy pierwszy uruchomieniu Here Drive musisz pobrac mapy karaju my pobieramy Polskę ustawiasz też głos Męski/Żeński. I tyle - jak nastepnym razem uruchomisz to pojawi się mapa i będziesz mógł wpisać gdzie chcesz dotrzeć. Możesz też wybrać czy chcesz by nawigacja prowadzila Cię w trybie pieszym czy samochodowym. Żadnego pobierania danych w trakcie nawigacji - możesz wyłączyć transmisje danych a i tak bedzie dzialać.. Oczywiście co jakiś czas nastepują Aktualizacje map. Ale to ty decydujesz czy je pobrac. Jak nie masz WiFi to nie pobierasz i nie tracisz/nabijasz transferu 3G. Here Drive jest też "spięte" z Here Maps i City Lens (Miasto w obiektywie) - w przypadku mapy (Here Maps) możesz wskazać punkt na mapie - wybrać opcję Prowadź do i uruchomi ci się Here Drive i dalej cię głosowo poproeadzi. Dokładnie tak samo działa City Lens - wybierasz obiekt i odpala się Here Drive - prowadzi się do niego. W samej nawigacji Masz kupę opcji, jak ostrzeganie o przekroczeniu predkości, info o korkach, opcje ustawiania mapy 3D/2D - ogólnie mówiąc Here Drive działa dokaldnie tak samo jak AutoMapa, Tom-Tom, Garmin czy Navigo. Edytowane 27 Września 2013 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
kisielo7 1 Napisano 6 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Witam ponownie ;-] Kupiłem Nokie Lumie 520 ;-] Fajny telefonik, nawigacja świetna ;-] Mam jeszcze takie pytanie. Czy jest możliwość wyłączenia dostepu do internetu ale tak żebym mógł się łączyć przez Wi fi ? Chodzi mi o to żebym nie połączył się z netem jeśli trzeba za to płacić ;-] 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 6 Października 2013 Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Ustawienia -> Sieć Komórkowa : wybieramy Transmisja Danych i dajemy na Wyłączone Cytuj Link to post Share on other sites
kisielo7 1 Napisano 6 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Wielkie dzięki ;-] Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 7 Października 2013 Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Internet taki jak barszcz, a wszyscy nagle wyłączają transmisje. To po cholere smartfon ? Żeby w domu na kiblu neta przeglądać albo szukać hotspotów po mieście ? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 7 Października 2013 Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Tani zalezy gdzie. Smartfon - bo nie ma alternatywy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts