ScorpionPl 0 Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Mam procesor na gwarancji AMD 64 X2 5000+ 2.6 gzh chciałbym go podkręcić, ale czy strace wtedy gwarancje. Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Jeżeli go podkręcisz na 400GHz i wybuchnie, to obawiam się, że gwarancja tego nie obejmie... Przy normalnym (nie ekstremalnym) OC, raczej nie stracisz gwarancji Jeżeli nie przesadzisz z niczym, to nie powinno się nic popsuć. Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Jak za bardzo podkręcisz, to najwyżej nie będzie wstawać / będzie się zawieszać, wrócisz do ustawień domyślnych i będzie OK. Pilnuj tylko temperatur, bo jak spalisz procesor, to raczej nic z gwarancji nie będzie. Cytuj Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Z tego co ja wiem to możesz tylko wtedy spalić jak masz syfiasty zasilacz i idzie złe napięcie albo jak podkręcisz za mocno i wtedy spali się od temperatury ale od samego podkręcanie nie ma szans Cytuj Link to post Share on other sites
b1tzz 0 Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Mam procesor na gwarancji AMD 64 X2 5000+ 2.6 gzh chciałbym go podkręcić, ale czy strace wtedy gwarancje. Przyznam szczerze, że spaliłem raz proca(zbyt wysokie napięcie), skutkiem czego było ciągłe zawieszanie się systemu nawet bez obciążenia, oddałem na gwarancje i dostałem nowiutkiego Athlonika 64Bit xD Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts