Mroczny444 0 Napisano 16 Września 2013 Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Witam serdecznie.Mam 2 problemy. Opisze je najlepiej jak potrafię.1. Posiadam obudowę SilentiumPC M40. Obudowa posiada stację dokującą. Po podpięciu dysku nie jest on wykrywany. Z tego co widzę (mogę się mylić) dysk główny jest podpięty pod port SATA5, stacja dokująca pod port SATA1. Jak należy skonfigurować bios aby oba dyski działały w tym samym czasie i można było w przyszłości używać jej z innymi dyskami.2. Na płycie znajduje się port D-SUB pod który jest podpięty telewizor. Do karty graficznej (GTX770) jest wpięty kabel od monitora. Monitor wyświetla normalnie, na TV nie ma obrazu. Grafika zintegorwana jest włączona w biosie. Sygnał główny jest puszczony na kartę grafiki. W systemie nie ma opcji klonowania, a przynajmniej w ustawieniach ekranu jej nie znalazłem. Procesor to i5-3570. Czy jest możliwość uruchomienia tego samego obrazu na raz po przez takie podłączenie kabli jakie wymieniłem?Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Czaszka 49 Napisano 16 Września 2013 Udostępnij Napisano 16 Września 2013 ad 2). Nie sklonujesz obrazu z dwóch róznych układów graficznych, podepnij telewizor pod GTX'a. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MSI Team 50 Napisano 17 Września 2013 Udostępnij Napisano 17 Września 2013 AD.1 Jest to dysk SATAIII czy SATAII ?Proszę o podanie modeli dysków twardych Cytuj Link to post Share on other sites
Mroczny444 0 Napisano 17 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2013 (edytowane) Systemowy (pod SATA5) to: Western Digital WD Blue WD10EZEX 1TB 3.5'' SATAIII 64MB 7200rpm, a drugi to Samsung 500GB SATAII (dokładnego modelu nie znam, mogę wieczorem po pracy sprawdzić). W biosie jest ustawione: AHCI. Wybierając IDE lub Raid, system podczas ładowania wywalał blue screen i się resetował. Domyślam się, że chciał startować win7 z tego starego dysku. Mimo że wybieram jako boot 1 tego WD, komputer zachowuje się tak samo. Czy przepięcie portów SATA będzie mieć znaczenie ? PS. Akurat w tej dziedzinie jestem kompletnie zielony Także proszę wielkimi literami i łopatologicznie. ad 2). Nie sklonujesz obrazu z dwóch róznych układów graficznych, podepnij telewizor pod GTX'a. Bardzo dziękuję za odpowiedź. Teraz już wiem - mam nie kombinować bo i tak do niczego nei dojdę Jeszcze raz dzięki. Edytowane 17 Września 2013 przez Mroczny444 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts