Skocz do zawartości

Czy opłacało sie? Dobry telefon wybrałem?

Recommended Posts

Dokładnie tak, masz rację a teraz sie jara niewiadomo czym hehe

EDIT:

Jest taka sprawa. Mam 2 pozytywy i 3 negatywy na allegro. A tę lumię mozna kupić płacąć przy odbiorze przy 5 pozytywnych komentarzach i ten kolo nie chce mi sprzedać. A więc postanowiłem, że zapłacę z góry. I tu nie wiem co robic... bo kupiłem ten przedmiot wybierając na allegro przysyłkę pobraniową a więc gdy teraz chcę zapłacić z góry to muszę od nowa kupić ten przedmiot zaznaczając przesyłke kurierską? Czy mogę najpierw wysłać pieniądze mimo że zaznaczyłem paczkę kurierską pobraniową?

Proszę piszcie jeżeli się znacie a jeżeli nie to napiszcie jak uważacie ale zaznaczcie że nie jesteście pewni.

I nie radźcie mi abym się dogadał ze sprzedającym bo to nie wypali.

Edytowane przez PanRodak

ale czy jeżeli np nie wysłałby przedmiotu to czy allegro mnie nie oleje? W końcu jeżeli wybrałem przesyłkę pobraniową to tak jak bym dał mu pieniądze za nic

no przecież bierzesz że płacisz za przedmiot , nr aukcji, twój nick. Co za nic. Obowiązuje was umowa na warunkach allegro i tyle.  Wybór przesyłki to ułatwienie dokonania transakcji bodajże.

• Popieram 1

PanRodak, zawsze możesz się z nim dogadać tak, że przelejesz mu kase za wysyłkę a za telefon zapłacisz przy odbiorze.
Bo niedziwię się sprzedającemu, że boi się wysłać telefon za pobraniem osobie która ma więcej negatywów jak pozytywów. Był by stratny o koszt wysyłki gdybyś nie odebrał.

• Popieram 1

Powiem szczerze, że po tych postach wiem już co robić. Dziekuję.

Najpierw spytam się go (na GG) czy pasuje mu, że najpierw zapłace przelewem za przesyłkę kurierską pobraniową, a potem już normalnie wyśle mi przesyłkę, a jak się nie zgodzi to zrobie tak jak zaproponował emilko1994 (mysle, że byłby to dowód, że płacę za przesyłkę).

Ehh niestety go już nie ma. Najprawdopodobniej mają otwarty lombard do 17.00

Wszystkie przydatne posty otrzymały plusika :).

Edytowane przez PanRodak

Nigdy nie pisz tylko dzwoń. Tak pokażesz że Ci zależy na aukcji, bo jak pisze do Ciebie gostek ze złą reputacją na allegro to jak byś do tego podszedł? Bo ja bym napisał że nie mam czasu na takie transakcje.