insect 0 Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Mam komputer stacjonarny i lapka oba łączą się przez wifi z routerem, chciałbym żeby działało udostępnianie plików, jedynie udostępnione pliki przez stacjonarny widzi ... stacjonarny. I moje pytanie jak sprawić abym mógł przesyłac dane ? Czy stworzyć sieć AD hoc, zależny mi na jednorazowym przesyłaniu, tzn. ze nie będzie ciągle ta siec AD hoc działać. Jak najłatwiej to zrobić ? Prosiłbym o jakieś porady lub linka do artykulu . z góry dziękuje Cytuj Link to post Share on other sites
marcin15gn 0 Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 bez dokładnego opisu nie wiele możemy zaradzić. Na początek sprawdź konfigurację: http://banita.pl/konf/smbudost.html Cytuj Link to post Share on other sites
insect 0 Napisano 6 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Mam na xp'eku - stacjonarny wlaczone konto gość udostępnione pliki tylko laptop - vista nie widzi komputera natomiast na stacjoanrnym wdize laptopa ale nie mozna na niego wejsc a ni nic zrobić... podczas pingowania adresu ip laptopa 100% straconych danych ? OCB? Cytuj Link to post Share on other sites
marcin15gn 0 Napisano 12 Marca 2009 Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Czym zabezpieczony komputer? A jak wyłączysz firewalle to możesz się łączyć z komputerami? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts