Skocz do zawartości

Ktory aparat wybrac z serii samsunga?

Recommended Posts

Witam. Mam problem opisany w tytule. Zastanawiam sie nad kupnem samsunga wb200f zainteresowaly mnie funkcje i cena. Ale mam pytanie czy jest to dobry wybor? Czy robi dobrej jakosci zdjecia? To mnie najbardziej interesuje. Czy jest duza roznica miedzy wb200f a wb250f? Lub moze jakis nizszy model jest lepszy.

A jesli nie to prosze o podanie czegos lepszego w podobnej cenie.

Koniecznie chcesz Samsunga? Żaden z tych modeli co podałeś nie jest dobrym wyborem. Oczywiście jest między nimi duża różnica. WB250 jest zdecydowanie lepszy i jeśli już musisz mieć Samsunga to lepiej tego właśnie.

Ja jednak proponowałbym coś innego, a mianowicie Sony WX60 (cena poniżej 600 zł). Albo jeśli chcesz coś z dużym zoomem to Canon SX240 HS za trochę ponad 700 zł. Oba są o wiele lepsze niż te Samsungi.

Nie nie oczywiście może być coś poza samsungiem :) Poprostu wpadł mi w oko ten model, specyfikacje jak dla mnie są ok ale właśnie jakościowo nie wiem jak stoi. Zoom raczej mało mnie interesuję. Nie powiem że nie ale przyciągneły mnie do tego modelu bajerki typy wifi i dotykowy ekran ale tak sobie uświadamiam że to jest aparat a nie smartfon, komputer. :)

Budżet to raczej 600zl 50zl +/-. 

Znalazłem Samsunga Wb200 za 550zł to chyba niezła cena. Wb250 za 650zl i właśnie się zastanawiam.

No do ok 600 zł to w tej chwili nie ma dużego wyboru. Bez problemu można dostać tego Sony WX60. Ale jakby wpadł ci w oko gdzieś Canon na matrycy CMOS (koniecznie dopisek HS w nazwie, np IXUS 125 HS czy SX230 HS) to tak jak pisze @homzik - również dobra opcja. Niestety ostatnio coś Canony podrożały i ciężko znaleźć w tej cenie.

• 2 miesiące temu...

Witam,

Ja również zastanawiam się nad samsungiem

Nie ukrywam że zależy mi na WIFI. Chcę aparat z wifi i jest to wymóg.

Czy w tej cenie (600)zł znajdziemy coś lepszego WB250?

Odrazu mówię iż jestem amatorem, aparat będize zwykłym cykaczem jechane na automacie 

Pozdrawiam

Obawiam się, że w tej cenie nic innego z WiFi nie znajdziesz. Poza tym z tego co pamiętam tylko w Samsungach to WiFi było rzeczywiście funkcjonalne. Tak więc jeśli wolisz bajer niż dobre zdjęcia no to wyboru nie masz praktycznie żadnego.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Czy jest sens? No to raczej zależy od ciebie :P Ja kupując aparat chcę żeby robił najlepsze zdjęcia i/lub filmy, lub miał dużo funkcji wspomagających robienie zdjęć. W końcu do tego służy aparat. Jeśli ty potrzebujesz WiFi, to nic w tym złego. Co kto lubi, dla mnie to bajer, dla kogoś innego może to być potrzebna funkcja. Po prostu zastanów się, czy to jest rzeczywista potrzeba czy tylko tak ci się wydaje.

Zresztą Samsung też nie robi strasznie złego sprzętu, więc tego WB250F możesz brać z czystym sumieniem ;)

A jakbyś się rozmyślił to zerknij na Canon SX230 HS. W nim masz lepsze zdjęcia i filmy, a przy okazji GPS, który wydaje mi się już bardziej przydatną rzeczą.

Tak z ciekawości, do czego ci to WiFi w aparacie? Bo ja jakoś nie widzę zastosowania szczerze mówiąc... Samsung co prawda bardzo rozwinął tą technologię - wysyłanie zdjęć, automatyczny backup, zdalne sterowanie... Ale dla mnie to nadal rzeczy które się znudzą po tygodniu.

Edytowane przez Luki91