grom99 0 Napisano 14 Września 2013 Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Witam wszystkich mam dwa komputery do "naprawy".Pierwszy to komputer::Płyta: EVGA nForce 650i Ultra BasicProcek: Intel Core2 Duo E6550 2.33 GHz BOXPamięć: DDR2 2x1024MB PC-800 OCZ Platinum REV2Dysk: Seagate Barracuda 250GBKarta graficzna: GeForce 8600GT PalitZasilacz: Feel III LC-B400 400WSystem:WIN 7 PROw którym została wymieniona bateria ale niestety nie działa ani jedno wejście usb w nim oraz nagrywarka już chyba do wymiany ponieważ nie nagrywa już żadnych płyt, ciągle wyskakują błędy. Chciałem zrobić format ale najpierw muszę zgrać najważniejsze dane a nie mam jak bo nagrywarka i usb nie działają:-//Zainstalowałem EVEREST on nawet nie widzi płyty głównej więc może ona padła choć wszystko inne działa.Druga sprawa to dostałem jeszcze starszego komp:PŁYTA: GIGABYTE GA-7UT600PROCEK: AMD ATHLON XP 2600+ 1,92GHz 768 MB RAMGRAFIKA: RADEON 9200 LE FAMILYSYSTEM: WIN XP PROZrobiłem format wgrałem wszystkie najważniejsze programy oraz sterowniki ale niestety np. filmy na youtube zacinają, na niektóre strony nie chcę w ogóle wejść, co może być problemem?? Wgrałem JAVę i FLASH PLAYER. Ten komputer jest aż tak bardzo słaby żeby do internetu nie móc go używać??Proszę o pomoc i porady co mogę w nich wykonać aby je naprawić i zoptymalizować w jak najlepszej wydajności. Cytuj Link to post Share on other sites
Kamillus 63 Napisano 14 Września 2013 Udostępnij Napisano 14 Września 2013 (edytowane) Pierwszy zestaw: Sterowniki do usb są zainstalowane? Drugi zestaw: Nic dziwnego ze filmy na youtube się zacinają Ten komputer ma tak starą i słabą kartę, że poza wyświetlaniem "pulpitu" nie widzę dla niej żadnego innego zastosowania! Jedyna możliwość wydać kilka złotych i kupić lepszego starocia Edytowane 14 Września 2013 przez Kamillus Cytuj Link to post Share on other sites
Gordian 1 Napisano 14 Września 2013 Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Widzę kolega Kamillus lubi bawić się w tzw. wróżenie z fusów. Aktualnie użytkuje gorszy komputer niż 2 zestaw autora (Athlon 1700, 1GB Ram, GeForce 2 64MB) i jakoś nie narzekam na zacinające się filmy z YT. Cytuj Link to post Share on other sites
Kamillus 63 Napisano 14 Września 2013 Udostępnij Napisano 14 Września 2013 (edytowane) Zainstalowałeś najnowszego flasha do tego antyka? Najnowszy flash player z tego co słyszałem ma większe wymagania! Procek dwurdzeniowy i mocniejsza grafika. Więc zainstaluj jakiś starszy np 10'tke powinno pomóc. Po prostu to nie jest komputer na dzisiejsze czasy i podtrzymuje to co napisałem wcześniej. @up Gordian Gratuluje maszynki, siedzieć na czymś takim Co do pierwszego komputera spróbuj z instalacja sterownika chipset'u System 64 bitowy -> us.download.nvidia.com/Windows/nForce/15.57/15.57-nforce-winvista-win7-64bit-international-whql.exe System 32 bitowy -> us.download.nvidia.com/Windows/nForce/15.57/15.57-nforce-winvista-win7-32bit-international-whql.exe I zaktualizuj bios -> http://www.evga.com/support/download/showdlinfo.aspx?id=417&type=N&acctype=BIOS&accversion=P05&part_number=122-CK-NF66 Edytowane 14 Września 2013 przez Kamillus Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts