interredgeek 1 Napisano 14 Września 2013 Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Witam. Posiadam kartę Gigabyte GeForce GTX 770 OC 2GB i chciałbym założyć na nią chłodzenie wodne. I tu rodzi się problem, np. na stronie EK nie ma całościowego bloku na tą kartę, ale np na kartę asusa jest. Wiem że to są różne karty z różnymi pcb ale przyglądając się im nie zauważyłem różnc. Tu jest zdjęcie Gigabyte'a: http://coolingconfigurator.com/upload/pictures/Gigabyte-GeForce-GTX-770-WindForce-3X-OC-2GB-GDDR5-%28GV-N770OC-2GD%29-PCB.jpg A tu Asusa: http://coolingconfigurator.com/upload/pictures/ASUS-GTX770-DC2O-2GD5-DirectCU-II-OC-GeForce-GTX-770-2GB-GDDR5-%2890YV04E1-M0NA00%29-PCB.jpg Czy można było by założyć blok z Asusa na Gigabyte'a ? Jeśli nie to jak założyć chłodzenie wodne na tą kartę ? Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 14 Września 2013 Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Nie ma szans... absolutnie inny rozkład PCB (mimo że gołym okiem wydają się podobne). Nie ma bloku póki co na 770tkę od Gigusia. Co najwyżej można kombinować z blokami uniwersalnymi i chłodzeniem pasywnym sekcji zasilania i pamięci. Cytuj Link to post Share on other sites
interredgeek 1 Napisano 15 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2013 No cóż, dziękuję za odpowiedź, w takim razie poczekam, może się pojawi jakiś blok, a jeśli nie to pokombinuję tak jak mówiłeś. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 15 Września 2013 Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Niestety ale rewizji kart graficznych jest tyle, że nawet najwięksi producenci nie mają bloków na wszystkie a ponadto też produkcja na wszystkie serie nie zawsze jest opłacalna (np. kiedy danej partii wydano tylko kilkaset sztuk na świat). Cytuj Link to post Share on other sites
interredgeek 1 Napisano 17 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Cóż napisałem na stronie EKWB pytanie czy zamierzają zrobić takowy blok, kilka osób widziałem też by chciało, więc zobaczymy co odpiszą. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts