Skocz do zawartości

Projektor do xboxa360 i pc. Do max 4000 zł

Recommended Posts

Witam

Pytanie jak w temacie.

Projektor glównie do xboxa i ogladania filmów. jest jeden mankament projektor od "ekranu"(biała ściana) będzie miał głównie max 4m.

I w sumie tu mam pytanie czy przy tym ograniczeniu jest sens inwestowac w projektor czy zainwestowac w cos innego. (Myslalem wymienic monitor na jakis porzadny, ale aktualny mnie w oczy jeszcze nie kłuje ;p)

Z projektorów myślalem o acer 7532bd

Ps. Sorry za bledy pisze z tel.

Edytowane przez diego21

O monitor to śledze wątek wyrzyka http://forum.benchmark.pl/topic/99143-monitor-24-dla-gtx670/?do=findComment&comment=1124649

Mam podobny sprzet i preferencje.

Wybór polega głównie na "poczekaj chwile do wyplaty i kup dobry projektor" lub "zainwestój w monitor od razu i zostaw sobie reszte na inne wydatki"

Btw. Ten acer zły? Bo na alle drogo mogę zgarnac za 2k uzywany tylko niewiem jak mi sie w moich warunkach sprawdzi

hmm... Pomyśle nad tym projektorem jeszcze.
A wracając do monitorów o ile to nie problem ;)
Do ~2000zł,
Z przeznaczeniem do gier(fps/wyścigi)/filmów/ewentualnego podłączenia konsoli.
Mój Pc:
Geforce GTX670
Intel 2600k
gigabite GA-Z68X-UD7
16GB DRR3

Z niestandardowych zaciekawił mnie LG 29EA93.
Jako że standard 4k zbliża się nie ubłaganie to myślałem nad czymś z wyższą rozdzielczością niż full hd by na troszke więcej latek starczył :D. Tylko niewiem czy dobrze ide z moją ideologią wyboru.

Dobra jestem po lekturze i wnioski mam takie:

-Nie dostane monitora z wyższą rozdzielczościa niz QHD/WUXGA+ ( zreszta 1 GTX670 będzie miał duży problem z wyższą) w cenie ~2k

-zależy mi na malym imput lagu (teraz wiem że dziwne sytuacje w fps to nie wina tylko laga neta :P)

- Display port i hdmi(xbox) były by wskazane

-W tej cenie chyba wiekszość monitorów ma >=120hz

- Monitor powinnien dać się upchać w miejscu gdzie jest 480mm wysokości ( takie stanowisko :/)

- matryca nie jestem pewny która najbardziej sie sprawdzi. Chyba ah-ips?

Aktualny mój monitor to. Benq ga2420hdpd (nie wiem czy dokladnie taka końcówka)

Tyle wywnioskowałem. Co poradzisz mistrzu? ;D

Edytowane przez diego21