TRR77 1 Napisano 14 Września 2013 Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Witam, szukam jakiegoś topowego smartfona do 1500 zł. Wcześniej miałem S3, który totalnie mi nie podpasował, strasznie wolny telefon, z tego powodu chciałbym również odrzucić wszelkie Samsungi. Moje wymagania to: - bardzo płynny telefon - dobra jakość odtwarzania muzyki - w miarę solidny - w miarę wspierany przez producenta Słucham muzyki, korzystam z internetu, robię zdjęcia, w sumie tyle. Co będzie dobre, obojętnie na jakiej platformie zgodnego z w/w rzeczami? Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 14 Września 2013 Udostępnij Napisano 14 Września 2013 (edytowane) Jaki system Cię interesuje i ile pamięci? Na dzień dobry Nokia Lumia 920 spełnia Twoje wymagania Edytowane 14 Września 2013 przez Salem Cytuj Link to post Share on other sites
kamil330i 53 Napisano 14 Września 2013 Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Jeżeli chciałbyś IOS to za tyle możesz kupić nowego iphona 4 8GB Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 14 Września 2013 Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Zdecydowanie Lumia 920. A jeśli przeszkadza ci to ze jest z leksza ciezkawa to zawsze o Lumie 925 mozesz sie pokusić. Masz na forum podpięte zestawienie Nokii. Zerknij sobie. Sent from my Nokia Lumia 920 using Tapatalk Cytuj Link to post Share on other sites
TRR77 1 Napisano 14 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2013 System najlepiej Android bo go znam, do innych nastawiony negatywnie nie jestem, ale muszę wiedzieć z czym to się je. Nie no jak iPhone'a to już jakiegoś lepszego, niż 4 i to jeszcze 8gb. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 14 Września 2013 Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Za ok 1500 możesz mieć iPhone 4S 16GB, tak na szybko z Allegro. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 14 Września 2013 Udostępnij Napisano 14 Września 2013 muszę wiedzieć z czym to się je. http://forum.benchmark.pl/topic/96014-windows-phone-8/ http://forum.benchmark.pl/topic/95743-windows-phone-8-najlepszy/ tematu z iOS chyba nie ma na forum. Zapraszam do sklepów aby samemu się przekonać jak działa inny system Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 14 Września 2013 Udostępnij Napisano 14 Września 2013 (edytowane) Za 1500zł z Androidem to LG Optimus G, Nexus 4, HTC One X+, Sony Xperia SP. Do tego polecam Lumię 920 na WP8, ewentualnie jakiegoś iPhone (chociaż coś ciekawego w tej cenie to ciężko). Edytowane 14 Września 2013 przez Tabalan Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 14 Września 2013 Udostępnij Napisano 14 Września 2013 (edytowane) Zdecydowanie Lumia 920 : - NAJSZYBSZY telefon - a dokłądnie system. Windows Phone 8 jest szyszy od najnowszych iOS na iPhone. Nie zamuka, nie spowalnie, działa szybko ZAWSZE. - Doskonały aparat z bardzo jasną i bardzo dobrą optyką. - Doskonały dźwięk - po dokupieniu trochę lepszych słuchawek jakością przewyższa osławione iPOD'y. - Doskonała jakość wykoniania - lepsza niż iPhon'y - Nexus, Sony sa gorzej wykonane. Obecnie jest to najlepiej chyba wykonay telefon. - Wsparcie do 2016 roku, do tego Nokia daje dużo fajnych aplikacji. A po przejęciu przez MS na 100% będzie jeszcze lepiej. Jako przykład podam aktualizcję GDR2/Amber - 15 Sierpnia 2013 się pojawiła - a Lumia 920 dostała ją 15 Sierpnia 2013 :) szybciej już chyba nie można. DARMOWA nawigacja na cały swiat - dostajesz w Lumii 920 - nawigację głosową, OffLine'ową (nie muszisz mieć internetu, mapy są w telefonie) - mapy są aktualizowane - nie musisz kupować/piracić np. AutoMapy. I najważniejsza zaleta Lumii - DZIAŁA, zawsze, żadnego wgrywania Romów, żadnego zamulania, żadnego spowalniania. Działa i już - znajomy w Nexusie 4 po 3 miesiącach musiał zrobić Wipe - bo mu zwolnił. Jesli potrzebujesz telefonu, który działa i nie wymaga kombinowania to Lumia 920 jest idealna. No chyba, że Lubisz wgrywać Romy, przegladac fora w poszukiwaniu nowego kernela i ogólnie się "babrać" w telefonie to Berz coś na Androidzie - a konkretnie Nexus 4 - ALE się nie zdziw jak za pól roku Ci powiedzą, że NIE dostaniesz nowej wersji systemu w Androidzie jest to nagminne. Edytowane 14 Września 2013 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 14 Września 2013 Udostępnij Napisano 14 Września 2013 (edytowane) @up Czy porównujesz WP8 do bety iOS? Jeszcze chyba final version nie wyszło.. Również z wykonaniem L920 vs iPhone bym nie przesadzał. Także z głową Pany z głową. Edytowane 14 Września 2013 przez Salem Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 14 Września 2013 Udostępnij Napisano 14 Września 2013 (edytowane) Nie do bety ale do ostatniego finalnego iOS'a - sporo moich znajomych ma iPhon'y i z generacji na generacje są gorzej wykonane. Znajomy ma iPone 5 a jego żona Lumię 920 - i ku swojemu zdziwieniu stwierdził, że "amelinium" z iPhone było gorzej spasowane niż poliweglan w Lumi. Ja sam to naocznie stwierdziłem w kilku iPhonach. Wygląda, że Apple "olalo" sprawę i dopuszcza niedoróbki, które 2 - 3 generacje wstecz były nie do pomyślenia. Nadal uwązam, ze IPhone to jedne z najlepiej wykonanych i działających telefonów - gdyby nie brak "normalnego" USB i paru innych rzeczy (jak przykładowo możliwośc wgrywanie 5 Megowej MP3 bez instalacji 60 megowych iTunes ) to bym nadal używał iPhone - bo miałem przez ponad pół roku IPhone 1 i wykonanie oraz płynność był doskonała. Edytowane 14 Września 2013 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 14 Września 2013 Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Nie do bety ale do ostatniego finalnego iOS'a - sporo moich znajomych ma iPhon'y i z generacji na generacje są gorzej wykonane. Znajomy ma iPone 5 a jego żona Lumię 920 - i ku swojemu zdziwieniu stwierdził, że "amelinium" z iPhone było gorzej spasowane niż poliweglan w Lumi. Ja sam to naocznie stwierdziłem w kilku iPhonach. u mnie jest na odwrot - zona ma iPhona 5 a ja Lumia 920 o czym juz kilkakrotnie pisalem. Lumia wydaje sie byc solidniej wykonana i to jest fakt... za to wazy tez niemal 2x tyle co iPhone i to jest WIELKI minus. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 15 Września 2013 Udostępnij Napisano 15 Września 2013 ArioX - w jaki sensie na odwrót? ja napisąłem, że Lumia jest lepiej wykonana - Ty piszesz, ze wydaje się, że Lumia jest lepiej spasowana ? To o co chodzi z tym na odwót ? Bo obaj się zgadzamy, że wykonanie Lumi jest ciut lepsze :) WAGA - rzecz DYSKUSYJNA - Lumia 920 waży 185 g a iPhone 112 g - róznica to 73 gramy - róznica jak dla mnie POMIJALNA. Do tego ja osobiście wolę cięższe telefony, Przy iP5 czy IPadach miałem wrażenie, ze go zgniotę lub złamię - ALE - rozumiem, że dla nie których waga jest istotna - dla mnie nie bardzo - to znaczy setki gramów tak, ale nie 7 deka. Moim pierwszym telefonem komórkowym był Benefon Delta - ważący 350 g - użyszkodnikowałem przez ponad dwa lata - wybaczcie ale 185 gramów Lumii 920 NIE robi na mnie wrażenia :) po przygodzie z Benefonem. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 15 Września 2013 Udostępnij Napisano 15 Września 2013 ArioX - w jaki sensie na odwrót? Znajomy ma iPone 5 a jego żona Lumię 920 u mnie jest na odwrot - zona ma iPhona 5 a ja Lumia 920 juz chyba jaśniej tego nie dało rady napisać WAGA - rzecz DYSKUSYJNA - Lumia 920 waży 185 g a iPhone 112 g - róznica to 73 gramy - róznica jak dla mnie POMIJALNA ta różnica może być jaka chcesz, ale NIE POMIJALNA... nie zrozum mnie zle - ja nigdy nie bylem bardziej zadowolony ze smartfonu niz teraz (mimo SG Note, SGS3, Asus A68 itp...) ale wiem ze moim fonem moznaby ludzi ogłuszać taka fono-cegła troszkę (SG Note byl lżejszy już od niej, a o ile większy przecież)... jednak mimo tej wagi - BEST PHONE EVER! Cytuj Link to post Share on other sites
alladen 19 Napisano 15 Września 2013 Udostępnij Napisano 15 Września 2013 (edytowane) Najlepiej jest pójść do sklepu/salonu i zobaczyć jak te telefony działają (wiadomo jak wrzucisz kilka dziesiąt aplikacji to każdy system będzie zamulał). Najlepiej jest wybierać systemy z Androidem które nie są brandowane przez Samsunga itp. np. Dobrym wyborem jest LG nexus 4 i nie słuchaj Ravir bo Galaxy nexus też dostaje aktualizacje i to po miesiącu maks (co ci po aktualizacjach które mają tylko pomóc fonowi dogonić konkurencje już nie mówiąc że Android na początku też miał dużo aktualizacji). Najlepiej z tych wszystkich smartphon'ów jest brać Iphon'a . Opinie są zawsze subiektywne lepiej jest zawsze samemu sprawdzić. Z iOS -to iPhone 4S (piątka ma gorszy aparat ale za to nowszy procesor) Z Androidem -LG nexus 4 (2 GB ramu spokojnie starczy i będzie wspierany przez google) Edytowane 15 Września 2013 przez alladen Cytuj Link to post Share on other sites
TRR77 1 Napisano 15 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2013 (edytowane) Krótka piłka- Lumia 920 vs Nexus 4. # Jaka jest dobra cena za Lumie? Edytowane 15 Września 2013 przez TRR77 Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 15 Września 2013 Udostępnij Napisano 15 Września 2013 1150zł? Coś koło tego chyba Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 16 Września 2013 Udostępnij Napisano 16 Września 2013 (edytowane) ZDECYDOWANIE Lumia 920 : Dłuższy czas działania, wieksza pamięć wewnętrzna L920 ma 32GB a N4 ma 16 GB, L920 ma ZNACZNIE lepszy aparat, lepsza jakość dźwięku. Gra lepiej niż HTC z Beats Audio czy Samsungi z Wolfsonem. Znacznie lepszy i szybszy support - L920 dostała GDR2/Amber w tym samym dniu w którym je udostępniono. Support gwarantowany do 2016 roku - przypominam, że taki Nexus S po półtorej roku zotał "porzucony" - L920 będzie miała wsparcie do 2016 r. Znacznie szybsza, płynniejsza praca - zero problemów z zamulaniem i zwalnianiem systemu. Nie musimy po paru miesiącach robić Wipe - co w Androidzie zdaża się często. Dużo darmowych i przydatnych aplikacji - jak nawigacja OffLine, Głosowa na cały świat - za która na Androida trzeba zapłacić - np. AutoMapa. Doskonałe wykonanie - tutaj Nexus 4 też przegrywa - jakość spasowania i użytych materiałó jest w Lumii znacznie lepsza. Wadą jest Waga - Lumia 920 waży 185 gramów a Nexus 4 waży 139 gramów - dla mnie to pomijalna różnica - ALE sa tacy, dla których każdy gram jest istotny. Ja lubię cięższe urządzenie - które "czuję" w ręce Nexus 4 jest jednym z niewielu telefonów który bym wybrał jak bym, musiał się ograniczyć do Androida - ALE w bezpośrednim porównaniau Lumia vs NExus 4 - ZDECYDOWANIE wygrywa Lumia : szybsza, płynniejsza, lepiej wykonana, dłużej dziąłająca, mająca znakomite wsparcie, robi lepsze zdjęcia, lepiej odtważa muzykę. Jeśli TYLKO Android to Nexus 4 - jeśli nie to zdecydowanie Lumia 920. Edytowane 16 Września 2013 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
DeNeB 134 Napisano 16 Września 2013 Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Autor preferuje Androida,a tu na siłę wciskacie mu Windows Phone. W tej cenie są 2 opcje: -LG Optimus G - Bardzo dobry ekran,wykonanie i płynność działania,za to przeciętny dźwięk i aparat -Sony Xperia Z- Bardzo dobre wykonanie,dźwięk i płynność działania,do tego dobry aparat,zaś przeciętna technologia wykonania ekranu Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 16 Września 2013 Udostępnij Napisano 16 Września 2013 @@Ravir,nie fanbojuj tak, to już się robi nie smaczne... przypominam, że taki Nexus S po półtorej roku zotał "porzucony" A dlaczego Lumie 710 i 800 zostały porzucone? Podobno ze względu na słabą specyfikację. Nexus S ma jeszcze słabszy procesor od tamtych Lumii Krótka piłka- Lumia 920 vs Nexus 4. Z obu na pewno będziesz zadowolony bo oba modele spełniają Twoje wymagania, Ja osobiście wziąłbym Nexusa bo po 1. to android - masz większe możliwości, czysty Android nie będzie wolniejszy od WP i masz zapewnione aktualizacje i wsparcie od Googla. po za tym ma większy ekran, jest lżejszy i zgrabniejszy. Ma jednak mniej pamięci i robi słabsze zdjęcia. Cytuj Link to post Share on other sites
TRR77 1 Napisano 17 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Wybrałem Lumie, dobry wybor? Natomiast jest na forum jakis poradnik, "jak sie przestawic" teraz na windowsa? Chodzi o np. kontakty z google account, jak importowac, jakies zamienne aplikacje z androida na windowsa, jakies organizery itd? Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 17 Września 2013 Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Jest tego od groma na Google, musisz troszkę sam poszukać, więcej się nauczysz wtedy Cytuj Link to post Share on other sites
Radekor 6 Napisano 17 Września 2013 Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Za 1500 ja mogę polecić ci nexusa 4 świetny telefon dobrze się sprawuje nie ma mowy o lagach.Gorąco polecam;) Wysyłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Link to post Share on other sites
simondd 82 Napisano 17 Września 2013 Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Polecam LG Swift G - mega płynny smartphone, mam go od maja. Od kilku miesięcy zawalony jest aplikacjami i nic mi nigdy nie zwalnia. Za nic nie zamieniłbym androida na windows phone, plynność może jest dobra ale tu najwieksza rolę odgrywa wsparcie. Wysyłane z mojego LG-E975 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 17 Września 2013 Udostępnij Napisano 17 Września 2013 (edytowane) Wybrałem Lumie, dobry wybor? najlepszy! Natomiast jest na forum jakis poradnik, "jak sie przestawic" teraz na windowsa? http://forum.benchmark.pl/topic/96014-windows-phone-8-poradnik/ - od pkt-u 13. chyba o Google jest jak masz jakies pytania to pisz tutaj albo do mnie na PM - zawsze odpiszę. P.S. Ostatnio Google zrobiło małą chamówę użytkownikom WP8 a propos Push-mail - ale spoko da się to bezproblemowo obejść - napisz jak już przeczytasz cały powyższy post jaki Ci dałem jakbys mial problemy z czyms. Edytowane 17 Września 2013 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts