xCzarnyx 0 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Witam Dzisiaj wpadłem na pomysł update BIOS jak się okazało fatalny w skutkach.... Najpierw przeczytałem i obejżałem kilka filmików jak to się robi pod płyty MSI tego typu. No więc użyłem zakładki Utilities w BIOS, następnie opcji Live Update Wszystko szło zgodnie z planem pokazało się te czarne pole od update Biosu, te wszystkie napisy DONE coś tam w procentach się ładowało, doszło do 100, patrze na ekran mija minuta i nic sie nie dzieje żaden restart nic nagle komp się wyłączył ale bez resetu, włączyłem więc sam i...komp się załączył na sekunde i zgasł i tak prubował ciągle się załączać bez skutku, na komórce weszłem na neta szukać rozwiązania, postanowiłem tą bateryjkę wyjąć, pomogło ale tylko do czasu aż sam nie wyłączyłem kompa. Problem ponownie się powtóżył wtedy i teraz za każdym razem jak komputer wyłącze i ponownie chce uruchomic to muszę bawić się w wyjmowanie i wkładanie bateryjki.... Co zrobić?? Cytuj Link to post Share on other sites
vallentine 36 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 (edytowane) Wgrać z powrotem wersję BIOS-u która była przed updatem. Edytowane 11 Września 2013 przez vallentine Cytuj Link to post Share on other sites
xCzarnyx 0 Napisano 12 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2013 (edytowane) Wgrać z powrotem wersję BIOS-u która była przed updatem. Znaczy się wykonać te BIOS Recovery pendrivem? Btw. nie pamiętam jaka to była poprzednia wersja BIOS, nigdy nie robiłem mu update, kupiłem tą płytke ledwo po wejściu do sklepów, więc to chyba fabryczna... Prubuję wykonać Recovery według instrukcji ale coś mi nie wychodzi... Zmień nazwę pliku z BIOSEM AMI na AMIBOOT.ROM i zapisz na dyskietce (np. zmień nazwę A569MS23.ROM na AMIBOOT.ROM) Włóż dyskietkę do napędu. Uruchom komputer i naciskając Ctrl + HOME wymuś proces aktualizacji. Kiedy usłyszysz 4 sygnały możesz wyciągnąć dyskietkę i uruchomić ponownie komputer. Ten BIOS AMI to ma być ta feralna wersja BIOS którą zainstalowałem? (czyli 7758v2B) I mam zmienić nazwe tego pliku E7758IMS.2B0 na AMIBOOT.ROM tak? Następnie wstawić na pena tylko ten plik czy też AFUD238S.exe? Robie tak w każdym razie i jak przy uruchamianiu komputera wcickam te ctrl+HOME to nic się nie dzieje, żadnego pikania.... Jak mam to zrobic?? Edytowane 12 Września 2013 przez xCzarnyx Cytuj Link to post Share on other sites
waski88 1 Napisano 15 Września 2013 Udostępnij Napisano 15 Września 2013 moze to ci pomoze jak uwaliles biosa http://service.msicomputer.com/html/popup/techsup/formviewer.asp?esoformid=3046 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts