razoreg321 16 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Dobry. Pare miesięcy temu kupiłem nową G400 rev2.0 ze sklepu pro-line.pl. Wszystko git na początku, niedawno (bo zaledwie pare dni temu) stałem się posiadaczem nowego komputera - i5 4570, B85 G43 i Goodram'y 4gb 1333mhz. Pomijając fakt, że czekało mnie kilka formatów (lecz zawsze tak było). Otóż - często podczas grania, przeglądania internetu - cokolwiek robienia, mysz co jakiś czas mi rozłącza (słychać charakterystyczny dźwięk Windowsa, po chwili przywraca myszką do życia). Najdziwniejsze jest to, że w tym czasie, normalnie klawiatura bezprzewodowa na USB działa normalnie, myszka jednak nie. Rołączenie trwa około 3-4 sekund. Strasznie uciążliwy problem. Mogę sprawdzić jak działa na netbooku (chociaż gra na 40-50 fps'ach w poczciwego Counter'a nie uśmiecha mi się). Dodam, że wyłączałem selektywne USB z opcjach zasilania, zmieniałem porty, czy to z przodu USB 2.0, czy z tyłu USB 2.0, czy z tyłu może też USB 3.0 - ciągle ten sam problem. A, sterowniki do Logitech'a Gaming Software mam, lecz bez nich dzieje sie to samo. Tera zauważyłem, gdy wyginam kabel przy myszce (nie wiem jak to wytłumaczyć, domyślicie się) to dzieje się to zjawisko, które opisałem. Czyli problem z kablem. Na gwarancje dawać? I jak to z serwisem jest? Słyszałem fanty, że Logitech przysyła nową myszkę, a starą popsuta można "na pamiatke". Cytuj Link to post Share on other sites
dxh11 18 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Nie zastanawiaj się, jeśli masz na gwarancji to już dawno powinieneś ją wysłać, zresztą sam się już przekonałeś że kabel jest walnięty, ja mam G300 już 2 lata, ale nie miałem nigdy z nią problemów Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 G400 ma czasami cyrki z kabelkiem. Wymienia na nową. I jak to z serwisem jest? Słyszałem fanty, że Logitech przysyła nową myszkę, a starą popsuta można "na pamiatke". Różnie, zależy gdzie zadzwonisz i która pani podniesie słuchawkę Cytuj Link to post Share on other sites
razoreg321 16 Napisano 12 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2013 A nie wiesz na czym polega gwarancja? Tzn. sklep > serwis Logitecha, czy mogę od razu do Logitecha? Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 12 Września 2013 Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Nie wiem (nie miałem osobiście styczności z ich serwisem, odpukać ), ale pewnie jak oddasz do sklepu, to sklep odda mysz do logitech'a Spróbuj najpierw do logitecha. Cytuj Link to post Share on other sites
herbath 1 Napisano 12 Września 2013 Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Hej, FixIT.pl zajmuje się gwarancją Logitecha w Polsce. Nie reklamuj w sklepie. Jak masz gwarancję D2D to ślij bezpośrednio do serwisu producenta. No chyba, że chcesz skorzystać z niezgodności towaru z umową to wtedy bezpośrednio z pismem do sklepu. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
razoreg321 16 Napisano 13 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2013 (edytowane) Ok, zgłosiłem wszystko, tyle że.. czekać za kurierem do poniedziałku + potem na naprawę myszki.. no nie uśmiecha mi się, szczególnie że teraz korzystam z myszo-podobnego czegoś. Za mojego Logitech'a dałem 115 zł w proline. Co myślicie, aby iść oddać mysz, dostać kasę i kupić coś innego? (kuriera mogę odwołać, zaś miły pan mówił, że 6 miesiecy od zakupu mogę zgłosić coś tam niezgodność w umowie). //e: Mam podkładkę X7-500MP, nie mam zamiaru dopłacać do nowej myszki, no max 5 zł : D Edytowane 13 Września 2013 przez razoreg321 Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Co myślicie, aby iść oddać mysz, dostać kasę i kupić coś innego? W sumie to najlepsza mysz w tym przedziale cenowym i ogólnie bardzo dobra mysz. Sens zmiany jest tylko wtedy, jeżeli nie pasuje Ci jej kształt. Cytuj Link to post Share on other sites
mac47 2 Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Te problemy z G400 ma wiele osób, także ja. Zastanawiam się nad kupnem nowej myszki. Co sądzicie o G500? Lepiej brać ją czy może Roccat Savu? Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 (edytowane) Co sądzicie o G500? Lepiej brać ją czy może Roccat Savu? To zupełnie inne myszy jeśli chodzi o kształt. G500 jest cięższa natomiast savu jest lżejsza, mniejsza, a przede wszystkim jest to węższa mysz. Technicznie stoją na wysokim poziomie i zarzucić im nic nie można. Edytowane 13 Września 2013 przez Cacek93 Cytuj Link to post Share on other sites
mac47 2 Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 To zupełnie inne myszy jeśli chodzi o kształt. G500 jest cięższa i większa, natomiast savu jest lżejsza, mniejsza, a przede wszystkim jest to węższa mysz. Technicznie stoją na wysokim poziomie i zarzucić im nic nie można. Na którą będzie mi łatwiej przejść z G400? Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Skąd ja mam wiedzieć? Każdy ma inną dłoń i preferencje. Moim zdaniem G500, ale może się okazać, że savu będzie jeszcze lepiej leżeć w dłoni. Cytuj Link to post Share on other sites
razoreg321 16 Napisano 13 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Mi chodzi tylko o kwestię czasu. G400 to super mysz, przyzwyczaiłem się do niej (na początku było cholernie ciężko, a teraz to już kosa). Laser odpada, co sądzisz - czekać? Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 na początku było cholernie ciężko, Mi adaptacja zajęła jeden dzień Zero problemów z przyzwyczajeniem. Moim zdaniem powinieneś poczekać, skoro nic w niej Ci nie przeszkadza (oprócz tego, że teraz nie działa oczywiście ). Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts