thenatespl 4 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Siema mam pytanie czy wybrać Lumie 520 czy Huawei W1 ? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Huawei ma flasha i front camera ale nie ma takiego wsparcia jakie daje Nokia (przynajmniej obecnie). Więcej o Lumii 520 znajdziesz np tu : http://forum.benchmark.pl/topic/98662-nokia-lumia-zestawienie-modeli-smartfon%C3%B3w/ Cytuj Link to post Share on other sites
thenatespl 4 Napisano 11 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Huawei ma flasha i front camera ale nie ma takiego wsparcia jakie daje Nokia (przynajmniej obecnie). Więcej o Lumii 520 znajdziesz np tu : http://forum.benchmark.pl/topic/98662-nokia-lumia-zestawienie-modeli-smartfon%C3%B3w/ Wsparcie czyli chodzi o nokia here drive itp ? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Tak, o wszystkie aplikacje dostępne dla Nokii z tzw Nokia collection oraz zmiany, które Nokia wprowadza do swoich telefonów razem z aktualizacjami Windows Phone jak glance, data sense itp. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 (edytowane) http://forum.benchmark.pl/topic/98662-nokia-lumia-zestawienie-modeli-smartfonów/ przeczytaj tam o Lumia 520. jest tam chyba wszystko Edytowane 11 Września 2013 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
thenatespl 4 Napisano 11 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Huawei ma flasha i front camera ale nie ma takiego wsparcia jakie daje Nokia (przynajmniej obecnie). Więcej o Lumii 520 znajdziesz np tu : http://forum.benchmark.pl/topic/98662-nokia-lumia-zestawienie-modeli-smartfonów/ Na nokia collection i innych aplikacjach od noki nie zależy mi jakoś szczególnie. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Jednak to, że producent bardziej się stara to działa na plus, chociażby darmowa nawigacja offline dla Polski. Inną sprawą może być cena i ewentualnie późniejsza łatwość odsprzedania telefonu P.S. na co się decydujesz? Cytuj Link to post Share on other sites
thenatespl 4 Napisano 11 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Jednak to, że producent bardziej się stara to działa na plus, chociażby darmowa nawigacja offline dla Polski. Inną sprawą może być cena i ewentualnie późniejsza łatwość odsprzedania telefonu P.S. na co się decydujesz? Doceniam to ,że producent sie stara. A nawigacja offline działa jak zwykła mapa czy jeżeli sie poruszamy to na mapie także ? Jeszcze jedno nawigacja potrzebuje wifi,dostęp do internetu ? Cena bardzo mi odpowiada ponieważ mam do dyspozycji 550 zł Cytuj Link to post Share on other sites
Battlefist 148 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Przeciez HERE Maps jest dostepne dla kazdego urzadzenia z WP8. To samo HERE Drive. Nie wprowadzajcie ludzi w blad. Cytuj Link to post Share on other sites
smok1 1 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 (edytowane) Lumia 520: plusy: • świetnie spasowana obudowa (jak na budżetowe materiały)• niezła jakość zdjęć• dobry czas pracy na baterii• wydajny procesor (w tej klasie sprzętu)• bardzo intuicyjny i płynnie działający interfejs• niewygórowana cena minusy:• trudny dostęp do wnętrza obudowy• wyświetlacz mógłby być lepszy, zwłaszcza w jasnym świetle• ekran bardzo łatwo się brudzi• spore opóźnienie aparatu cyfrowego• brak diody LED• przeciętne słuchawki w komplecie Huawei Ascend W1: plusy: • dobra jakość wykonania• płynnie działający interfejs• komfort korzystania z urządzenia• bardzo dobry ekran WVGA gdy patrzymy się na niego na wprost• bardzo długi czas czuwania i pracy na akumulatorze• dobra wydajność• dobrej jakości zdjęcia (zwłaszcza wykonywane za dnia)• przyzwoity dźwięk, jeszcze lepszy przez słuchawki• precyzyjny GPS minusy:• ekran niezabezpieczony przed odciskami palców, łatwo się brudzi• przekłamania kolorów wyświetlacza dla dużych kątów widzenia• przeciętnej jakości nagrania wideo• brak kompasu i żyroskopu Edytowane 11 Września 2013 przez smok1 Cytuj Link to post Share on other sites
Battlefist 148 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Piszesz ze W1 jako wade ma brak kompasu a w Lumii 520 juz tego nie piszesz.Brak konsekwencji. Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Akurat L520 ma bardzo łatwy dostęp do wnętrza, a jej wyświetlacz jest porządny (TFT IPS). Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 To samo HERE Drive. Nie wprowadzajcie ludzi w blad. Tyle, że płatne a ja pisałem, że darmowa nawigacja. Nie wprowadzaj w błąd. A nawigacja offline działa jak zwykła mapa czy jeżeli sie poruszamy to na mapie także ? Jeszcze jedno nawigacja potrzebuje wifi,dostęp do internetu ? Nawigacja offline działa jak normalna nawigacja. Pokazuje trasę, mówi gdzie masz skręcić. WiFi potrzebujesz tylko do ściągnięcia map potem korzystasz zupełnie za darmo bez konieczności połączenia z internetem. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Battlefist 148 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Hm. Rzeczywiscie Here Drive w Polsce nie jest za darmo. Tylko w niektorych krajach jest.Here Maps za to sa wszedzie za darmo:http://cdn.conversations.nokia.com.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/07/HERE-Apps-Availability.png Plusik dla Ciebie za wyprowadzenie mnie z bledu. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 (edytowane) sa dwie aplikacje: HERE Drive HERE Drive+ nie mylcie ich Edytowane 11 Września 2013 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
Battlefist 148 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 sa dwie aplikacje: HERE Drive HERE Drive+ nie mylcie ich Pierwsza to regionalna, druga globalna. Niestety, dla innych krajow dla kazdego telefonu na WP8 Here Drive jest za darmo. U nas w ogole nie ma Here Drive dla telefonow innych niz Lumia (mozna tylko kupic Drive+). Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 12 Września 2013 Udostępnij Napisano 12 Września 2013 (edytowane) tu więcej o tym: http://wpworld.pl/18064/nokia-zmienia-nazwy-map-i-navigacji-na-here-i-udostepnia-innym-urzadzeniom/ Edytowane 12 Września 2013 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
Battlefist 148 Napisano 12 Września 2013 Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Przeciez podalem ten obraz powyzej.I nie, Here Drive nie jest exclusive dla Nokii, jest dostepna dla wszystkich telefonow z WP8, tyle ze nie w Polsce.Patrz: trzeci wiersz w tabeli. Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 12 Września 2013 Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Ciekawa alternatywa dla nokii ten W1 tylko czemu taki brzydki ;p NA allegro dostępność znikoma bo ledwie pare sztuk. Cytuj Link to post Share on other sites
thenatespl 4 Napisano 12 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Ciekawa alternatywa dla nokii ten W1 tylko czemu taki brzydki ;p NA allegro dostępność znikoma bo ledwie pare sztuk. Znalazłem ten telefon nowy w internecie za 530 zł Wezmę w1, jeśli go nigdzie nie będzie za 530 zł to lumie 520 Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 12 Września 2013 Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Jak uwazasz. Moim zdaniem Nokia jest jak to powiedział kiedyś kolega na tym forum: Nokia dla WP8 jest jak iPhone dla iOS. Mając Nokie wydaje mi sie ze otrzymujesz lepszy support i solidniejsze wykonanie, sprawdzę jeszcze później jak sprawa z bateria w W1 wygląda (teraz jestem w pracy i tak jakby nie mogę). Ostateczna decyzja rzecz jasna jest Twoja. Napisz jednak jak juz cos kupisz Sent from my Nokia Lumia 920 using Tapatalk Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 12 Września 2013 Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Nokia jest lepiej wykonana - miałem w ręku W1 i jest plasticzany - trzymając Nokię (też z plastiku/poliwęglanu) nie odnosimy wrażenia jak w W1 - że mamy tanią, dziadowską zabawkę. Ascend W1 - jest dobrze wykonany - ALE brakuje mu wyglądu i jakości Nokii - uzyto ewidentnie tańszych matriałów. I na koniec W1 ma TYLKO 4 GB pamięci wewnętrznej - Nokia Lumia 520 ma 8 GB. Osobiście wolał bym Lumię 520. Do tego w cenie W1 można kupić Lumię 620 - która ma mniejszy o 0.2 cala ekran - ALE mamy Diodę doświetlającą i parę innych rzeczy. Z mojego doświadczenia wynika, że róznica 4 cale a 3.8 jest pomijalna. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 12 Września 2013 Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Zastanawia mnie jedna rzecz w W1 - tam jest 4gb pamieci... ja mam Lumia 920 ktora ma 32gb a do dyspozycji mam z tego kolo 29gb... czyli ze W1 ma do dyspozycji 1gb? wiem ze ma slot na microSD do 32gb... ale chyba sa programy ktore sie instaluja tylko na pamieci wbudowanej... wiec jak to teraz? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 @up dokładnie. System zajmnie prawie 2GB więc do użytku zostanie 2GB. Normalnie korzystać z telefonu będzie można po aktualizacji GDR2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts