hasan225 0 Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Jak w temacie mam okazję ponoć na taki zestaw kolega kupił ale rezygnuje z Pc i kupuje PS4 ! Cytuj Link to post Share on other sites
tobiasson92 5 Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Według mnie warto Procek nowy kosztuje około 920 a płyta 450 Cytuj Link to post Share on other sites
hasan225 0 Napisano 10 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Też jus widziałem ceny ale jakoś nic nie nogę znaleźć o tej płycie czy jest warta bo sekcji zasilania raczej nie ma mocnej a będę chciał proca trochę pomeczyc Cytuj Link to post Share on other sites
tobiasson92 5 Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Też jus widziałem ceny ale jakoś nic nie nogę znaleźć o tej płycie czy jest warta bo sekcji zasilania raczej nie ma mocnej a będę chciał proca trochę pomeczyc Na hasswellach do oc płyta nie ma praktycznie znaczenia bo liczy się sztuka procka ze względu na wysokie temperatury. Bardzo dobre sztuki dobijały do 4.4-4.5 i to jest maks dla tych procków. Nawet noctua nhd 14 nie jest w stanie tego schłodzić bo słabo oddają ciepło. Cytuj Link to post Share on other sites
hasan225 0 Napisano 10 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Na hasswellach do oc płyta nie ma praktycznie znaczenia bo liczy się sztuka procka ze względu na wysokie temperatury. Bardzo dobre sztuki dobijały do 4.4-4.5 i to jest maks dla tych procków. Nawet noctua nhd 14 nie jest w stanie tego schłodzić bo słabo oddają ciepło. Temperatury można zbić zmieniając paste którą nałożył producent Widziałem kilka filmów na Yt i różnica 8-12C więc to nie będzie problem tylko tą płyta mnie nurtuje Cytuj Link to post Share on other sites
blacklizard 188 Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Zdjęcie IHS=utrata gwarancji, dodatkowo nieumiejętne zdjęcie to uszkodzenie procesora. Cytuj Link to post Share on other sites
FPS FAN 24 Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 (edytowane) Ja bym zdjął tą metalową puszkę ale nie dawał pasty tylko dwuskładnikowy klej termoprzewodzący żadna pasta z tym się nie równa. Trzyma na stałe, raz sklejony radiator z chipsetem nigdy nie odpadnie, miał bym coś w stylu sandy bridge tylko bez lutowania. Jak ładnie skleisz to będzie wyglądało jak nówka fingiel procek. Edytowane 10 Września 2013 przez FPS FAN Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DRAGOPL Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Na dzisiejsze ceny jak byś wzioł ten zestaw to jakieś 200 zł masz w kieszeni Ale na twoim miejscu wolał bym dołozyc i kupic zestaw oparty na lepszej płycie chociazby ASUA Z87-A z 8 fazowym zasilaniem procka ( a nie jak przy wersji A 4 fazowym TYLKO ) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts