foreverr 0 Napisano 29 Marca 2010 Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Witam mam dość głupi problem... Czyściłem mój stary komputer gdyż chciałem go oddać pewnemu człowiekowi. Podczas wymiatania kurzu wyciągnąłem kabelek z dysku ATA, aby mieć wieksze pole manewru. NOO... i tu się zaczął mój problem.. Podpiąłem kabel z powrotem, po włączeniu komputera ten go w ogóle nie wykrywa. Nie wiem co mam zrobić, czy zainstalować jakieś stery? Dodam, ze na dysku znajdują się ważne informacje których nie chciałbym stracić ;x Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 29 Marca 2010 Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 W biosie widzi dysk? NIe podpinales nic na sile? Sprawdz czy wszystkie piny są proste etc. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 29 Marca 2010 Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Wyjmij jeszcze taśmę od hdd i zasilanie, wetknij ponownie, sprawdź, czy podczas czyszczenia nie wysunąłeś taśmy z płyty głównej. Jeśli masz inny kabel (np od napędu optycznego), to zamień i sprawdź czy działa. Nic się nie powinno stać, no chyba, że czyściłeś wnętrze kompa szczotką drucianą Cytuj Link to post Share on other sites
foreverr 0 Napisano 29 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 OK problem rozwiązany Aż mi wstyd się przyznać co zrobiłem podczas podpinania ;x Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 29 Marca 2010 Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Zagiąłeś pin? Czy moze zapomniales zasilania podlaczyc? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Niech już się lepiej nie przyznaje , bo będzie huczało w złotych myślach Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Spoko, moi rodzice kiedys prawie wyłamali jeden pin w kablu z monitora i do tej pory nie mam pojecia jak mogli podlaczajac wtyczke zagiąć jeden jedyny pin Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts