Skocz do zawartości

Telefon do 650 zł do konkretnego użytku

Recommended Posts

Witam. Krótko i na temat bo po co zabierać wasz czas. Od telefonu oczekuję :

- dobrego ekranu( piszę MASĘ sms, nie chcę się męczyć na małym ekraniku lub awaryjnych przyciskach)

- kompatybilność z GG play (jestem zielony w temacie, ale mój obecny telefon [wave533] nie obsługiwał)

- w miarę bezawaryjny, najlepiej z konkretną gwarancją 

Nie obchodzą mnie totalnie rzeczy jak filmy w HD czy też mega do gier. Telefon używany będzie tylko do dzwonienia& sms, trochę internetu i jakieś proste gry niewymagające kosmicznego zużycia. 

Edit : Na razie jedyne czym się interesowałem to Lenovo A820, ale nie wiem czy warto ufać tego typu telefonowi tj chińczyk, krótka gwarancja i nie wiadomo jak z awaryjnością

Edytowane przez finik

Finik - na 1000% NOKIA LUMIA - jest daleko po za zasięgem "Chińczyków" - sama jakość wykonania bije je na głowę. Najtańsza Lumia 520 jakością dorównuje topowym modelom Samsunga, LG czy Sony. A mówimy o najtańszym telefonie.

Mam służbowego Szajsunga Galaxy S4 i prywatną Lumię 720 - róznica w cenie ponad dwukrotna - a jakość wykonania na kożyść Lumi 720.

UAKTUALNIENIA - kupując "Chińczyka" na 100% NIE dostaniesz nowych wersji, telefony ze średniej półki znanych producentów jak LG, Sony, Samsung - często NIE dostają nowych wersji softu - a co dopiero "chińczyk" - jest to zresztą nagminne. 

Lumia, KAŻDA Lumia nawet najtańsza 520 ma zapewinone wsparcie do 2016 roku.

Pokażcie mi NAJTAŃSZY telefon z Androidem, który dostaje regularnie nowy soft ?  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

Lumia, KAŻDA Lumia nawet najtańsza 520 ma zapewinone wsparcie do 2016 roku.   Pokażcie mi NAJTAŃSZY telefon z Androidem, który dostaje regularnie nowy soft ?
A Lumie 800 i 710? Czemuż to nie dostały WP8?

Po za tym myślisz że jakby WP miał 70% udziałów na rynku to Nokia tak ochoczo aktualizowała by każdy model? Też mieli by gdzieś model sprzed roku jak mogą sprzedać nowy i zarobić kasę. Ale obecnie są ciężkiej sytuacji i muszą czymś zachęcać klientów.

Bo wymagania WP8 sa takie, że telefony pracujące pod WP7 nie dały by rady chodzić PŁYNNIE i BEZ PROBLEMOWO. Zresztą użytkownicy dostali wersję WP7.8 - WSZYSCY, dodam. W Lumiach serii x00 czy x10 mamy JEDNORDZENIOWY procesor. Zaś do WP8 wymagane sa DWA rdzenie.

W przeciwieństwie do Androida - gdzie sprzedaje się bardzo słabe telefony, na których system nie ma prawa działać płynnie. A mimo to się je sprzedaje. Czy jedno rdzeniowy HTC WildFire S ma szansę chodzić PŁYNNIE? Nigdy w życiu, a mimo to go sprzedawano.

Jak dla mnie bardziej uczciwie jest powiedzieć : sorry, ale ten sprzęt jest za słaby i nie bedzie - niż wydać coś co będzie słabo działać. O tym, że telefony z WP7 nie dostaną WP8 wiadomo było wczesniej - nikt nie robił tu tajemnicy.

Edytowane przez Ravir
A Lumie 800 i 710? Czemuż to nie dostały WP8?

nie będę się powtarzał (kolejny raz...) - zerknij np. na to i poszukaj sobie odpowiedzi: http://forum.benchmark.pl/topic/98662-nokia-lumia-zestawienie-modeli-smartfonów/

Po za tym myślisz że jakby WP miał 70% udziałów na rynku to Nokia tak ochoczo aktualizowała by każdy model?

Udział na rynku Windows OS - około 90% - i jakoś aktualizacje są... coś ci ten przykład kolego nie wyszedł... sprawdz sobie jak długo Microsoft wspierał Windows XP... 

http://www.winbeta.org/sites/default/files/newsimages/marketsharejan2013.jpg

http://www.netmarketshare.com/operating-system-market-share.aspx?qprid=10&qpcustomd=0

Ale obecnie są ciężkiej sytuacji i muszą czymś zachęcać klientów.

90% udziałów na rynku w ich flagowych produktach... aż zawiało desperacją  :rotfl:

P.S.

A to taka ciekawostka - czas w jakim Office 365 zdobył 1 milion subskrybentów (i najlepsze jest to że nie był on prawie wcale przez MS reklamowany) - ehhh ich sytuacja jest iście tragiczna :rotfl:

http://b-i.forbesimg.com/tonybradley/files/2013/05/Screen-Shot-2013-05-29-at-2.09.44-PM.png

http://www.forbes.com/sites/tonybradley/2013/05/29/office-365-defies-critics-to-reach-one-million-users-in-100-days/

Edytowane przez ArioX

Bo Office 365 - jest bardzo dobrym programem - ALE nie jest dla domowych użyszkodników. :)

Największą zaletą Office 365 jest to, że NIE potrzebujemy dużej infrastruktury sieciowej : wyobraźcie sobie, ze macie małą firmę, większość waszej sprzedazy to sprzedaż zdalna lub jesteście w ciągłym ruchu - serwisanci, przedstawicele handlowi, mobilni sprzedawcy. I każdy potrzebuje Dysku Sieciowego, Worda, Excela, Outlook'a (Kalendarz, Zadania, Kontakty, Poczta, Praca Zespołowa) - w centrali firmy masie kilka osób - I CO ROBICIE? Stawiacie serwery pocztowe, plikowe - do tego musicie kupić soft, zatrudnić informatyka lub zlecić zewnętrznej firmie.

W Office 365 płacimy abonament i mamy ŚWIETY SPOKÓJ, zero problemów, kosztów - całkiem sporo moich znajomych mających firmy uzywa O365 i sobie chwali - abonament i tak pójdzie w koszty. Co ciekawe na O365 mają oprogramowanie ERP, proste, nie skomplikowane  - co więcej można nawet stronę WWW umieścić "na" serwerach O365 za DARMO - MS nie pobiera opłat za hosting. 

W mojej firmie aqrat nie sprawdza się taki układ - ale mam kumpla, który w swoim biurze spędza może 1% czasu - płaci więc 12 € miesięcznie i nie musi się martwić - jak by wykupił hosting, pocztę i resztę miałby podobną cenę. A tu jeszcze Mamy Worda, Excela Outlooka.