eMTy. 0 Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Witam wszystkich . Jest to mój pierwszy post tutaj, bo właściwie zarejestrowałem się po to żeby się poradzić ludzi trochę bardziej ogarniętych w temacie zasilaczy niż ja. Więc.. Do rzeczy . Naszło mnie pewien czas temu na modernizacje mojego staruszka (w sensie komputera). Po zmianie procesora zaczęły się krzaki, podejrzewam, że pochodzące od zasilacza (Modecom Feel 400W ). Tak więc postanowiłem kupić coś lepszego. Kupiłem Fortrona FSP 60MDN 400W czy jakoś tak, ale okazał się być trochę uszkodzony.. Więc wróciłem do Feela. Póki co komputer chodzi, ale nie o to przecież chodzi. Naciąłem się z Fortronem, więc teraz zwracam się do was. Szukam jakiegoś ciekawego zasilacza do 150 zł max. Config komputera to: AMD Athlon XP 2800+ (planuję lekki OC), nVIDIA GeForce 2MX MX400 64 MB (planuję zmienić na jakąś lepszą kartę AGP nVIDIA), 1GB ramu Kingstona DDR (planuję zwiększyć do 2GB). I w sumie to tyle z tych ważniejszych rzeczy. Z mniej ważnych to tyle, że do tego dochodzi jeszcze karta TV, planuje dołożyć karte dźwiękową i 2 napędy CD/DVD. Brak dysków twardych. Przeglądałem temat z ciekawszymi zasilaczami, ale w sumie to jestem w kropce. Nie znam się na tym aż tak dobrze a wiadomo config configowi nie równy. Więc co można polecić do mojego marnego sprzętu? Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie wojciechpiwo 4895 Napisano 7 Września 2013 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 do tej kwoty Antec VP-PC 500W lub Corsair VS 450W 80 Plus 120mm [CP-9020049-EU] i jeszcze sporo mocy zostanie Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Modecom Feel 400WJa bym przy nim został. Cytuj Link to post Share on other sites
ignisio 4 Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Dobrze rozumiem? Zmieniłeś zasilacz 400W na zasilacz 400W, żeby było lepiej? Miałem lepszy sprzę( spokojnie działał mi na 300W, więc zasilacza bym nie ruszał. Zbyt wielkich rewolucji jak widzę nie planujesz, jak już zmodernizujesz ten swój tak jak planujesz, to ciułaj na nowy. Cytuj Link to post Share on other sites
KamellotK1 296 Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 A czy na pewno nie masz czegoś uwalonego z grafiką? Dalej występują u Ciebie te problemy które opisałeś? Bo to raczej nie wina zasilacza. Cytuj Link to post Share on other sites
eMTy. 0 Napisano 7 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2013 @wojciechpiwo: Właśnie nad tym Corsairem się zastanawiałem. Mocowo wiem, że powinien dać radę, ale nie wiem jak z trzymaniem napięć np. @owoce morza: A ja jakoś nie jestem przekonany do niego. @ignisiu: Tak, głównie dlatego, że o Feelu słyszałem niepochlebne opinie + denerwowały mnie zawiechy po zmianie procesora, które na Fortronie nie występowały. Ale były inne krzaki. Ale to nie temat o tym. @KamellotK1: Hmm, wydaje mi się, że zasilacz. Wcześniej upalałem na Duronie 1300MHz i nie powiem, chodził stabilnie w czasie gier np. W momencie zmiany procesora zaczęły się zwiasy. Ale kiedy założyłem spowrotem Durona to wszystko chodziło ok . Jak zmieniłem zasilacz na Fortrona to przestało zawieszać, ale zasilacz się w końcu trochę uwalił. Oszczędziłem trochę, a teraz stwierdziłem, że kupię coś lepszego i nowego przede wszystkim. Wiadomo, że zawsze lepiej mieć dobry zasilacz gdyby mnie naszło na jakieś grubsze zmiany jeszcze. Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 (edytowane) @wojciechpiwo: Właśnie nad tym Corsairem się zastanawiałem. Mocowo wiem, że powinien dać radę, ale nie wiem jak z trzymaniem napięć np pojedyncza linia 12v z max obciążeniem do 408w to całkiem sporo Edytowane 7 Września 2013 przez wojciechpiwo Cytuj Link to post Share on other sites
eMTy. 0 Napisano 8 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2013 @wojciechpiwo: Tak sądzisz? Czyli mówisz, że ten Corsair powinien być w porządku ? Bo chyba będę się skłaniał ku niemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Ja bym przy nim został. Yyyy....A ja nie Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Corsair VS 450W 80 Plus 120mm [CP-9020049-EU] bier to i jest miodzio Cytuj Link to post Share on other sites
eMTy. 0 Napisano 9 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Okej więc w takim razie zamówię Corsaira . Dziękuję wszystkim za pomoc i temat można raczej uznać za rozwiązany i zakończony. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts