Mroko 0 Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Witam, jedyne wymagania to nagrywanie w HD, ekran większy jak 4 cale, android, szybki procesor. Moze być używka. Licze na kilka propozycji Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 (edytowane) Wiem co napisałeś - Android, ale pomyśl o Nokia Lumia 620 lub 520 na Windows Phone 8. Bedziesz w tej cenie mial nowy sprzet na gwarancji i spelni twoje oczekiwania w sprawie nagrywania filmow, szybkości i jakości samego urządzenia. A jeśli chcesz cos naprawde swietnego to za 700zl kupisz Lumia 820 lub 720 na obiektywach Carl Zeiss - klasa sama w sobie. Edytowane 5 Września 2013 przez ArioX 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Mroko 0 Napisano 5 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Za Lumie podziękuje, nie mówie że są to złe telefony, ale jednak przyzwyczaiłem się do Androida. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Z nówek nic ciekawego poza Lumiami nie kupisz. Z używek rozejrzyj się za Lg L9, Samsung Galaxy S2, Sony Xperia P i ewentualnie Lenovo a820 z chin. Ogólnie poczytaj inne wątki na forum, często pojawiają się podobne tematy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Mroko - a Wiesz, że kupując tani sprzet na Androidzie będziesz miał problemy z płynnością? Nawet starsze, używane "wyższe" modele tu nie pomogą? O ile w topowych, najdroższych modelach powolność Androida nie jest taka widoczna - to slabszy sprzęt bezlitośnie odslania to jak wolny i zacinający jest Android. Czekać Cię będzie wgrywanie ROM'ów i ciągła walka o szybkosć i płynność działania. Dla odmiany Lumia 520 czy Lumia 620 chodzi bardzo szybko, śmiga jak szalona - moze więc warto spróbować Lumię 620 ? Kupisz nówkę - co też jest wazne. Cytuj Link to post Share on other sites
WaxYL 27 Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Ravir, mam S2 czyli prawie mieszczący się w budżecie na najnowszym andku i jakiegokolwiek spadku płynności nie zauważyłem, ba nawet wzrosła. Mam nierootowany fon. Cytuj Link to post Share on other sites
Mroko 0 Napisano 5 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Mam Arc S i LwW więc o płynności na starszym sprzęcie coś wiem. Szukam czegoś nowego, większego i lepszego od tych 2. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 No to bierz te - będziesz z nich zadowolony Z używek rozejrzyj się za Lg L9, Samsung Galaxy S2, Sony Xperia P i ewentualnie Lenovo a820 z chin. Dodam tu jeszcze Samsunga Galaxy Ace 2, HTC Desire X oraz Xperię Sola Te będą delikatnie słabsze ale... ale np względem Xperii P mają przewagę - bateria. Cytuj Link to post Share on other sites
Mroko 0 Napisano 6 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2013 LG L9 podobno słaby aparat, S2 ciekawy, ale dużo podróbek, Xperia P ma brzydki kwadratowy wygląd, Lenovo wiadomo, z Chin. Ace 2 nie ma 4 cali, Desire X nie nagrywa w HD (a byłby idealny gdyby nie to) Sola za mały ekran jak Ace 2. Ciężki wybór. Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Xperia P jest brzydka? Jak dla mnie to jeden z ładniejszych smartfonów, no ale to moje zdanie. Jeżeli nic ci nie pasuje to bierz Lumię - dobry wyświetlacz, działa bardzo płynnie i będzie długo wspierany. Cytuj Link to post Share on other sites
Neverr 0 Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 No to bierz te - będziesz z nich zadowolony Dodam tu jeszcze Samsunga Galaxy Ace 2, HTC Desire X oraz Xperię Sola Te będą delikatnie słabsze ale... ale np względem Xperii P mają przewagę - bateria. jestem posiadaczem htc desire x i po wgraniu roota i custom romu śmiga nieziemsko htc sense strasznie go zamulał. no i pozniej lekki oc sobie zrobilem (sygnaturka ) a z prądem dalej daje radę - zamówiłem sobie lepszą bateryjkę z ebay'a i jest miodzio Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 W Lumii NIE musimy wgrywać Custom ROMów co więcej wsparcie dla WP8 jest do 2016 roku - więc za rok nie zostaniemy na lodzie. W Androidzie to NAGMINNE - cala masa telefonów została na lodzie. I kombinuj z customowymi Romami. Reklama Androida powina brzmieć - Jesteśmy jak Meble z Ikei - sam sobie składasz. :) Ja się wyleczyłem z Androida po tym jak służbowy Szajsung Galaxy S2 się mulił i zacinał - a radą było WGRAJ sobie inny ROM. WTF - mam telefon za ponad 2000 zł i musze sie pier... z wgrywaniem Custom ROM'ów? Jaja sobie chyba robicie? Kupiłem prywatnie Lumię 720 i NIE wracam do Slowdroida - wyciągam telefon z pudełka i płynnie działa. ZAWSZE. Cytuj Link to post Share on other sites
Mroko 0 Napisano 6 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Neverr własnie nad Desire X myślałem, kuje w oczy brak nagrywania w HD. Co ogólnie powiesz o tym smartfonie? Lumii mówie nie. Cytuj Link to post Share on other sites
Neverr 0 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 (edytowane) Hmm.. co ci moge powiedziec. Podbicie beats by dr dre daje super dzwiek. Wyswietlacz jest bardzo wyrazny, bardzo ladne kolory. Niestety w pelnym sloncu lata trzeba wytezac wzrok. Design jest bardzo ciekawy, wbrew pozorom biala obudowa wcale sie nie brudzi. Smartfon ma kompaktowe wymiary, jest cienki i wygodnie trzyma sie w dloni. Jesli chodzi o stockowe orpogramowanie... ma ono swoje plusy. Htc sense wyglada bardzo estetycznie. Niestety go zamula. Plusem jest mozliwosc przejscia w tryb oszczedzania energii (mozna go sobie dostosowywac),co wydluza prace smartfona do okolo 3 dni (srednio 150 sms, godzina rozmowy, wylaczona transmijsa danych wifi i bt) Dla mnie jest to telefon wygodny. Szczerze mowiac nie chce go zmieniac poki nie bede do tego zmuszony. Co konkretnie chcialbys wiedziec? Ps. Zdjecia wg mnie robi bardzo dobre, szybko ostrzy, moze mala rozdzielczos ,ale to telefon a nie aparat... do zdjec mam canon 5d mk3. No i mile zaskoczylo mnie,ze makro lapie z okolo 4 cm. Nie eksperymentowalem z kamera,ale zaloze sie ze jest mozliwosc wgrania jakiejs innej kamerki, ktora nagra w hd 720p. Jak znajde moment to posprawdzam Sampel vid z htc desire x... http://db.tt/hyokGyeq Edytowane 8 Września 2013 przez Neverr Cytuj Link to post Share on other sites
mozilla007 12 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Z nówek nic ciekawego poza Lumiami nie kupisz. Z używek rozejrzyj się za Lg L9, Samsung Galaxy S2, Sony Xperia P i ewentualnie Lenovo a820 z chin. Ogólnie poczytaj inne wątki na forum, często pojawiają się podobne tematy. Jeśli chodzi o aparat to bierz S2, ma najlepszy z tych trzech modeli. L9 robi zdjęcia by je tylko zrobić, tak samo nagrywanie. Cytuj Link to post Share on other sites
DeNeB 134 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Wymagany jest szybki procesor,więc najtańsze telefony spełniające ten wymóg to Sony Xperia T,HTC One S Z520e i HTC One XL posiadające Snapdragona S4 i wydajne Adreno 225. Cytuj Link to post Share on other sites
retigon 27 Napisano 15 Września 2013 Udostępnij Napisano 15 Września 2013 (edytowane) Witam, jedyne wymagania to nagrywanie w HD, ekran większy jak 4 cale, android, szybki procesor. Moze być używka. Licze na kilka propozycji Te wymagania spełnia telefon Kruger & Matz Live. Tu masz test tego telefonu: http://www.gsmmaniak.pl/233286/test-kruger-matz-live-km404/ Edytowane 15 Września 2013 przez retigon Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts