Skocz do zawartości

Monitor max 19" do filmów / iHome

Recommended Posts

Witajcie,

Potrzebuje monitora do oglądania japońskiej TV z iHome. Streaming z tego urządzenia jest w 720P.

Monitor powinien być nie większy niż 19" (większego nie bardzo mam gdzie postawić), powinien posiadać

HDMI oraz wbudowane głośniki (ten sam problem co przy wielkości nie bardzo mam gdzie dostawić głośniki).

Cena: jak najmniej ile się da spełniając wymagania (monitor naprawdę tylko do oglądania z iHome)

Będę wdzięczny za propozycję.

Link do iHome gdyby ktoś był zainteresowany:

http://www.youtube.com/watch?v=W0dDQgf1nrA

Pozdrawiam,

M

Edytowane przez myorek

Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję. Kilka dni nie było mnie w domu.

W tej kwocie idealnie mieści się ten model od LG http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/4944955_techniczne . Warto na niego rzucić okiem.

Dziękuje za propozycję niestety 23" to zdecydowanie za dużo.

A może coś na VGA (lub VGA -> DVI jakimś kabelkiem) i kabel chinch -> jack dla audio?

Tył iHome wygląda tak:

http://img829.imageshack.us/img829/92/0h6b.jpg

Strata jakości obrazu względem HDMI byłaby zauważalna? Muszę przyznać, że nigdy tego nie sprawdzałem.

Pozdrawiam,

M

to jest tak, obraz masz w postaci cyfrowej, wyświetlacz ciekłokrystalczny też obsługuje sygnał cyfrowy, konwersja tego na analog w międzyczasie jest trochę bez sensu

szczególnie, że w tym całym iHome masz hdmi, które jest złączem cyfrowym

a jeżeli problem leży po stronie karty graficznej, która nie ma hdmi, nie przejmuj się na rynku mamy pełno kabli dvi na hdmi, bo oba standardy posługują się takim samym sygnałem

to jest tak, obraz masz w postaci cyfrowej, wyświetlacz ciekłokrystalczny też obsługuje sygnał cyfrowy, konwersja tego na analog w międzyczasie jest trochę bez sensu

szczególnie, że w tym całym iHome masz hdmi, które jest złączem cyfrowym

a jeżeli problem leży po stronie karty graficznej, która nie ma hdmi, nie przejmuj się na rynku mamy pełno kabli dvi na hdmi, bo oba standardy posługują się takim samym sygnałem

Tą skrzynkę podpina się bezpośrednio pod monitor, więc tutaj karta graficzna nie ma żadnego znaczenia.

Próbuje znaleźć coś 19" a to z HDMI chyba graniczy z cudem.

Pozdrawiam,

M.

Dziękuje. Jak tylko wrócę z pracy podam Ci nazwę modelu monitora którego używam do komputera. Sprawdzałem z nim iHome i jakość jest dla mnie jak najbardziej akceptująca (jakiś Samsung 5 letni chyba). Będziesz miał jakiś wyznacznik co jest dla mnie wystarczające. (wydaje mi się że taka informacja pomoże).

Pozdrawiam,

M

Gość Kotecek

Jak ma byc tanio i max 19" to polecam minitory LCD Philipsa 18,5" z 1366x768. Nowe to wydatek 300 PLN z ogonkiem. Swojego dwuletniego kupiłem za 250PLN. Częśc modeli ma głośniki. Nie ma HDMI ale można póścić sygnał DVI + Jack jesli to nie stanowi problemu. Te modele sa bardzo do siebie zbliżone. Trzeba by bylo zwrócić uage na model z głośnikami.

Edytowane przez Kotecek

mówisz, że TN'ka no jeśli tak, to jak sugeruje Królik, znaczy się Kotecek, te philipsy powinny być ok, jest ich na rynku kilka wariantów z różną rozdziałką i przekątną (od 18,5 do 20" panoramka lub 4:3/5:4), można wybrać, sugeruję coś na DVI-D

natomiast tu jest takie zestawienie, wiadomo materiały promocyjne, ale nie takie znowu naciągane gdy nie patrzeć na cyferki

http://www.youtube.com/watch?v=UOpuFvhT8Hw&feature=player_embedded#t=0