Skocz do zawartości

Karta graficzna pod i7 4770k, tryb FHD [1300 PLN]

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Aximus,

Recommended Posts

Mój przyszły zestawik : http://forum.benchmark.pl/topic/97829-og%C3%B3lne-zatwierdzenie-zestawu-i-wyb%C3%B3r-grafiki-6000/

Zastanawiam się nad wyborem karty graficznej do 1300 pln, aby uzyskać jak najwyższą jakość rozgrywki crysisa 2, 3 , bf3 itp :)

Proszę o pomoc w wyborze :)

Edytowane przez Neverr

Mam złe wspomnienia związane z radeonami... mimo tego, że wszyscy je polecają. Przemyślę tego Asusa. Ktoś ma coś jeszcze do dodania? :)

@kyubi13231

a jak ona się sprawuje w nowszych tytułach na full HD z full detalem ? :)

----

przejrzałem masę testów,nie zrezygnuję z nvidia physx :P 

myslalem o modelu zotaca zT-60302-10P

Edytowane przez Neverr

@kyubi13231

a jak ona się sprawuje w nowszych tytułach na full HD z full detalem ? :)

Bardzo dobrze nie miałem z nią żadnych problemow, posiadam teraz 770 GTx i jakiegoś extra skoku wydajnościowego nie zauwazylem

Ps. Nie wiem czy ten cały physx jest warty z rezygnowania z większej wydajności chyba ze jesteś fanem Borderlands  lub Batmana :P

Edytowane przez kyubi13231
  • Popieram 1

Zastanawia mnie jeden fakt, skoro myślisz o przyszłym OC procesora, to czemu akurat haswell który w podkręcaniu nie błyszczy, to raczej przy oc działa jak termowentylator bo temperatury biją tam rekordowe :) Jak chcesz zdziałać coś z oc to weź i7 3770k i wykręcisz go do 4,5 Ghz. 

A karta graficzna to najlepiej ASUS GTX 680 albo Asus GeForce GTX 770 

Edytowane przez HONDA1969
  • Popieram 1

A pdostawa to dobre chłodzenie i dobra buda i wtedy wszystko się da nawet z haswellem. :) wracając do tematu popatrz za 680 670 770. Karty wg mnie wartę zainteresowania.

Wysyłane z mojego LT22i za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez RoXIcon

Miałem styczność z jednostkami z tym CPU i wiem że nawet jak buda jest dobra to boxowe chłodzenia nie dają rady ;) a o podkręcaniu to szkoda gadać.

//e

Zero argumentów, testów, screenów. NIC

Edytowane przez dodo24x

I tak do oc lepszy 3770k jak powiedziałem, zaczniesz podkręcać to oszczędzisz na opale w zimę bo 2 stopnie w pokoju temperatura podskoczy ;) a jak trafisz na kiepski to będzie termowentylator.

Edytowane przez HONDA1969

ile ludzi, tyle zdań... :(

na 4770k jestem zdecydowany, bo chłodzenie jest dość dobre :) jak nie będzie sobie radzić w stresie, to dorzucę chłodzenia w obudowie :) 

zacząłem poważnie rozważać gtx 770 od gigabyte... najwyżej zacisnę pasa i będę musiał dołożyć pinionszkuf :(

Wszystko zależy też od egzemplarza. Jak sie bedzie grzac, to go zaniose na gwarancji :P

Przy okazji,my tu gadu gadu a tu temat o grafice :) postanowilem nieco zwiekszyc budzet na grafike... do 1700. Wiec gtx 770? Tylko ktora wersja...

• Rozwiązanie

Autorze, z radkow hd 7970. Jezeli nie, gtx 670/760 i w przyszlosci sli, ewentualnie mozesz dolozyc do gtx 770 lub zamontowac na ta chwile sli gtx 660. Jezeli masz monitor full hd a nie qhd to wystarcza Ci karty 2 gigowe, nie ma sensu doplacac do 4 gb bo roznicy nie odczujesz. Wydajnosciowo wyglada to tak

Gtx 760/670/7970~770/sli660 / sli 760

Edytowane przez Aximus
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...