Skocz do zawartości

pytanie o 9600GT

Recommended Posts

witam jakis miesiac temu kupilem 8600 gts 512 ddr3 w gierce fear combat 70-120 fps

dzis wymienilem na 9600 gt extreme 512 ddr3 40- 60 fps ,po instalacji najnowszych sterownikow 60-110 czasami nawet wybije,czy to przez to ze mam zlacze pci-e 1.0,karta by chciala pci-e 2.0 no i czy wszystko oka z tym wynikiem jest?

os-vista 32 bit ,4 g ramu 600mhz ,intel quad 2,400 ,500 gb western digital dysk twardy,zasilacz 350 w nieznany jakis tam made in china

dzieki za jakiekolwiek wypowiedzi ,chce tylko wiedziec czy to tak ma byc?

panowie moze sie myle ale uwazam ze 350w firmy "krzak"to stanowczo zamalo na quada i 9600gt ktory choc nie wiele ale wiecej je pradu niz 8600gts...

moze mala stabilnosc napiec powoduje spadek wydajnosci

jezeli sterowniki dobrze poinstalowane wszystko to ne wiem co to moze byc :zamykamy:

zadaj sobie pytanie czy ogólne zauważasz różnice tych kilku klatek bo mogę ci powiedzieć że ludzkie oko nie jest takie czułe więc jak gra działa płynie to już nie powinno nas interesować ile jest klatek/s

Jak zmienisz zasilacz na markowy odczujesz różnice wydajności na pewno :zamykamy:

co o tym sadzicie

http://cgi.ebay.co.uk/Be-Quiet-Dark-Pow ... 1e5b0db4f4

11 godzin zostalo

3d mark nie sciagne bo z wielki a ja mam lekki limit:(

ciekawe jest to ze na poczatku rozgrywki jest czasami od 180 do250 fps przez jakies 20 sek tak samo bylo z 8600 gts 250fps przez chwile

dzieki za porady

a i czy q-tec psu to bedzie smiec? i atx ,co o tych sadzicie?

w moim pc liteon nie wiem czy dobry czy krzak

minimum 33

maximum 50

srednia 38

wynik 2261 o3marks

na 1280-1024 rozdzialka

teramz 8600 gts bez reinstalaji sterownikow

min 14

max 21

srednia 16

wynik 952

po instalacji orginalnych sterownikow slabo slabo

czli odpowiedz chyba juz mam

dzieki za pomoc

Tzn powiem tak. Fajnie, że zasilacz kupiłeś porządny, trochę szkoda, że SXS a nie MXS, ale nie ma co marudzić. Inna sprawa, że osobiście nigdy nie słyszałem, żeby zasiłka na FPS wpływała :| a bym raczej problemu upatrywał w pci-e 1.0, bo w czym innym? Karta pewnie wadliwa nie jest, tempy ma dobre.

nienapisałem tego żeby sie z ciebie śmiać( no może troche :o ) a zasiłka faktcznie sie nada na przyszłośc

tak wiem nie mam ci za zle

tak wyszlo ze kupilem i tak mialem to zrobic bo tylko zasilacz mnie stopowal przed lepsza karta ta byla najmniej prondochlonna

a karta wyglada dokladnie tak:http://pclab.pl/art33293-2.html

tyle ze moja ma gpu na 720 mhz

pamiec ta sama

co to za sciema z tym pci-e 1.0 vs 2.0 vs 2.1 niema szans ze pci-e tak muli grafe no chyba że pci-e zamiast z x16 działa na x1

pci-e 1.0 i reszta to tak jak sata 1 sata 2 sata 2000+( numerki numerkami a w testach w realu zerowa róznica lub w granicach błedu pomiarowego)