HONDA1969 82 Napisano 1 Września 2013 Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Witam mam dylemat, a mianowicie. Jaką klawiaturę wybrać do gry na oku mam 2 i z tych dwóch chcę wybrać, proszę o rady która waszym zdaniem lepsza. 1 - http://www.ceneo.pl/24908536 2 - http://www.agito.pl/klawiatura-razer-deathstalker-65-661439.html?utm_content=661439&utm_source=skapiec.pl&utm_medium=Feed&utm_campaign=wszystkie Proszę o wypowiedzi Cytuj Link to post Share on other sites
mithi 12 Napisano 1 Września 2013 Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Jak chcesz wydać tyle kasy na klawiaturę....to dołóż i kup mechaniczną... Bo te dwie to zabawki dla 7 latków przy jakiejkolwiek mechanicznej. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
HONDA1969 82 Napisano 1 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Nie chce aż tak zaawansowanego sprzętu bo mi nie potrzebny wolał bym już wymienić jakiś bebech w PC na nowszy niż pakować się w klawiaturę. To co lepiej z tych dwóch ? Cytuj Link to post Share on other sites
mithi 12 Napisano 1 Września 2013 Udostępnij Napisano 1 Września 2013 (edytowane) Ja mam Razer Lycose i najnowszą Blackwidow Ultimate. Z obu jestem zadowolony, razer synapse i sterowniki razera są niezłe i nie ma raczej z nimi problemów. Oczywiście pod względem wygody, reakcji, szybkości klikania Blackwidow miażdży lycosę i każda inna klawiaturę membranową. Ten steelseries raczej wygląda jak "zaawansowany sprzęt" z którego miliona funkcji nie będziesz korzystał. Podświetlenie jeśli już chcesz wystarczy Ci jeden kolor , dla własnej wygody i zdrowia i tak będziesz używał najniższego poziomu podświetlenia, bo na najwyższym to takie zabawki wypalają oczy i rażą bardziej niż monitor. Do tego te wszystkie klawisze makro - są raczej zbędne , wystarczyło by 5 dobrze rozmieszczonych. A i tak możesz makrować każdy przycisk na klawiaturze. Jednym słowem zbędny bajer. To ma być klawiatura pod jakąś konkretną grę? Powinieneś kierować się przede wszystkim własną wygodą , czyli wielkość i kształt klawiszy itp. najlepiej jak jest możliwość porównać je. I jeszcze raz dodam, dołożyć odrobinę do klawiatury mechanicznej to raczej zysk niż strata, przy pisaniu, graniu odczujesz wygodę i komfort, którego niestety membranowa nie wiadomo jak dobra nie zapewni. Ciekawe propozycje: https://procpu.pl/produkt/razer_blackwidow_2013,1163 https://procpu.pl/produkt/steelseries_6g_v2,1151 https://procpu.pl/produkt/steelseries_7g,351 Według mnie każda z tych klawiatur będzie lepszym wyborem, wybrałem takie modele do których nie dopłacasz dużo w porównaniu z linkami które dałeś. Oczywiście można poszukać trochę bardziej "wypasionych" bądź innych firm , lub z innym switchami. Edytowane 1 Września 2013 przez mithi Cytuj Link to post Share on other sites
michas002 19 Napisano 1 Września 2013 Udostępnij Napisano 1 Września 2013 (edytowane) Najtansza z mechanicznych klawiatur a zarazem dobra to tesoro durandal. Dostepne sa wszystkie rodzaje przelaczników przy czym polecilbym od razu switche red lub brown cena 320 zł wiec jeszcze Ci zostanie Edytowane 1 Września 2013 przez michas002 Cytuj Link to post Share on other sites
HONDA1969 82 Napisano 2 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Haha, ale się uparliście na tę mechaniczną... Nie lubie klaw z wysokimi przyciskami ale jeszcze raz zapytam z tych dwóch to która. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mithi 12 Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 No więc ja Tobie mogę polecić produkty razera, z membranowych miałem lycose i się sprawdzała dobrze, nie było problemów z gwarancją (mam dużo produktów od nich). Co do steelseries to mam tylko od nich słuchawki i tak jestem zadowolony. I jak pisałem wcześniej , dla mnie ten steelseries to przerost formy nad treścią Cytuj Link to post Share on other sites
michas002 19 Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 (edytowane) Wybierz, ktora Ci sie bardziej podoba. Watpie zeby ktorys z uzytkownikow forum testowal obie bo nie sa warte polowy swojej ceny. Edytowane 3 Września 2013 przez michas002 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mithi 12 Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Heh, zgadzam się z kolegą wyżej:D Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 do czego ta klawiatura ma być używana ? za bardzo nie wspomniałeś. Cytuj Link to post Share on other sites
HONDA1969 82 Napisano 3 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Do gry i żeby dobrze komponowała się z wystrojem w pokoju Cytuj Link to post Share on other sites
deadlyblonde 29 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Kup Deathstalker i pomaluj ją w kolorze ścian, będzie idealnie Ale tak na serio to Razer wydaje się być lepszym wyborem, jest tańsza i nie ustępuje wiele Steelseries. Cytuj Link to post Share on other sites
mty54 3 Napisano 17 Września 2013 Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Ja mam nową zowie celeritas pro gaming, jeśli chcialbys kupic ;>. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts