Zosed 45 Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Problem nie wiadomo skąd. Przychodze właczam kompa a tam rozdziałka 1024x786... Temat wyglada tak: Monitor LG W1934S Producent LG Gwarancja 2 lata w serwisie zewnętrznym przekątna 19 cali technologia wykonania TN rodzaj podświetlenia CCFL rozdzielczość nominalna 1440 x 900 piksele kontrast 1000:1 jasność 300 cd/m² maks. częst. odchylania pionowego 75 Hz maks. częst. odchylania poziomego 83 kHz Karta graficzna : GTX 660 MSI bla bla bla Ale jak chce zmienic rozdzielczosc pupkitu to wykrywa mi złe rozdzielczosci domyslna powinna byc 1440x900 takiej nie ma. Wygląda to tak jakby nir rozpoznawał monitora. Wczesniej było OK. http://img20.imageshack.us/img20/4664/ci6j.jpg Uploaded with ImageShack.us Tenb monitor obsługuje max 1440 a tu nie wiadomo jakie rozdziałki pokazuje... Usuwałem Sterowniki Drivercleanerem i instalowałem nowe. Co może pomoóc...... Cytuj Link to post Share on other sites
Krystecki 3 Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Spróbuj odznaczyć opcje: ukryj tryby, których monitor nie obsługuje i wtedy sprawdź, czy zadziała. Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Możesz spróbować wymusić taką rozdzielczość z pomocą Panelu sterowania Nvidia(powinien być pod prawą myszą na pulpicie). Opcja Zmiana rozdzielczości- Dostosuj- Włącz rozdzielczości nie obsługiwane przez monitor.(jak jest tak rozdzielczość jak potrzebujesz ustaw ją) jak nie ma opcja Utwórz rozdzielczość dostosowaną. Wprowadź prawidłowe wartości 1440x900 i 75Hz a potem test jak geometria obrazu będzie ok. Zastosuj rozdzielczość na stałe. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Zosed 45 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 a gdzie to wymusiłem ale na dole i pobokach mam czarne pole. Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Czyli jakby cały ekran był w okienku. Spróbuj z pomocą OSD monitora powiększyć obraz do całego ekranu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Zosed 45 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 nie można. a problem jest taki ze jak włczam grę to jest napis z OSD monitora "rozdzielczosc nie obsługiwana" wczesniej było ok Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Bo nie masz takiej rozdzielczości w sterownikach (co jest dość dziwne) gry mają problem z obsługą wymuszonej. Spróbuj użyć innego softu do odinstalowywania sterowników. Np. DriverSweeper. Ten program użyj w trybie awaryjnym.(klawisz F8 przy uruchamianiu systemu po bios). Odinstaluj drivery. Walnij najnowsze ze strony. Jak to nie zadziała i nie będzie właściwej rozdzielczości. Sprawdź monitor na innym pc. Może to jego wina po prostu coś w nim padło. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Zosed 45 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 (edytowane) juz sie robi DZIAŁA! Dzieki gepardmakidą plusy pomógł ostatni twój post. Wykrywa mi teraz nazwew monitora i wszystkie rozdziałki, Dziękuje za poswiecenie czasu : ) Edytowane 31 Sierpnia 2013 przez Zosed Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts