Faftaq 0 Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Cześć, dzisiaj montując Fortisa na procku (pastę rozłożyłem na krzyż), jak docisnąłem cooler, to z dołu nieco pasty wyciekło. Czy to problem, czy może zostać bez niczego? Swoją drogą, na ile mocno dokręcić cooler? (Wiec, że to laickie, ale montuje 1 raz kompa od podstaw sam). Sory za kłopot. Cytuj Link to post Share on other sites
LessGrossmann 36 Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Hej, jak to bez niego? to co wycieklo to nadmiar pasty Na ile mocno dokrecic? Tak by byl stabilnie przymocowany? Na twoim miejscu odpalilbym OCCT czy IBT, sprawdzil temeratury jesli jest OK to wsio. Jesli nie to nalozysz paste jeszcze raz, chyba ze cala tubke dales za 1szym razem Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 U mnie trochę pasty (naprawdę trochę) wyciekło na stópkę od coolera, gdy nakładałem właśnie metodą X. Nic się nie stało, nawet tego nie ścierałem, bo musiałbym pewnie czyścić i cooler i procek. Zostaw to, jeśli spadło Ci koło podstawki i "boisz się" o swoją płytę to zetrzyj, będzie po problemie. Cytuj Link to post Share on other sites
jodla94 18 Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 jak wypłyneło znaczy było jej za dużo wiekszego problemu nie ma o ile pasta nie przewodzi prądu, kolejna rzecz to temperatury jeśli bedą zaduże radze zdjać coller i na nowo zaaplikować pastę Cytuj Link to post Share on other sites
Faftaq 0 Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Pasta to Zalman STG2 - nie przewodzi prądu. Wyciekło nie na płytę główną, a na "stopkę" procesora, czyli na to zagięcie, więc po postach stwierdzam, że jest ok. Sprawdzę później temperatury i się odezwę w razie czego, dzięki. Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Olej to, idź na grzyby Jeśli wyciekła na stopkę procesora to nawet nie masz czym sobie głowy zawracać. Dopiero jeśli jakoś temperatury niepokojąco wzrosną (co jest mało możliwe) to zmień pastę i wtedy zetrzyj ten nadmiar wraz z resztą. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Faftaq 0 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Dobra, dzięki Temperatury przy normalnym użytkowaniu to ok. 26-27 stopni na CPU, więc chyba git Cytuj Link to post Share on other sites
Darek25x 23 Napisano 1 Września 2013 Udostępnij Napisano 1 Września 2013 w stresie powinny cię temperatury martwić nie w idlu Cytuj Link to post Share on other sites
Faftaq 0 Napisano 1 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2013 W stresie na turbo do 56 stopni, więc ok. Dzięki. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts