Loloz 0 Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam. Od zakupu komputera mija już rok i od jakiegoś czasu mam problem z dyskiem twardym (tak mi się wydaje) i proszę o sprawdzenie czy wszystko jest ok. Od jakiegoś czasu wydaje mi się ,że system ładuje się wolno i mam spadek fps w grach (nie wiem czy przez dysk to możliwe ,dlatego napisałem). Dodam jeszcze ,że przy uruchamianiu systemu słychać terkotanie i przy odpaleniu gry jest podobny dźwięk. Z góry dzięki za odpowiedzi. http://img404.imageshack.us/img404/4057/ohx7.jpg Uploaded with ImageShack.usNie wiem czy dobrze widać zdjęcia. Edytowane 30 Sierpnia 2013 przez Loloz Cytuj Link to post Share on other sites
makabrax 229 Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 (edytowane) dysk się kończy, przejdź w zakładkę error scan i uruchom go, rezultaty wrzuć tutaj, ale raczej nic dobrego nie ujrzymy, nie jest to ten seagate z rodziny tych szybko padajacych? generalnie jak masz na niego gwarancję to najwyższa pora go oddać Edytowane 30 Sierpnia 2013 przez makabrax Cytuj Link to post Share on other sites
xprzemcio 102 Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Podaj co to za model dysku, bo na zdjęciu nic nie widać. Cytuj Link to post Share on other sites
Loloz 0 Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Jest to dysk Seagate 500 GB ST500DM002 i niestety gwarancja była tylko na rok. Chyba czas go wymienić. Pograłem teraz jakieś 30 min i te terkotanie jest tylko przez pierwsze 5 minut gry i faktycznie może to być przez dysk twardy. Cytuj Link to post Share on other sites
thermalfake 32 Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 To była używka czy nówka i ktoś wystawił rok gwarancji ? Brałeś na firmę ? Jeśli nie to sprzedawca odpowiada za towar przez 2 lata przed konsumentem z tytułu niezgodności towaru z umową. Jego problem, że kupuje towar z krótką gwarancją producenta na której bazuje. Cytuj Link to post Share on other sites
Loloz 0 Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 (edytowane) To była używka czy nówka i ktoś wystawił rok gwarancji ? Brałeś na firmę ? Jeśli nie to sprzedawca odpowiada za towar przez 2 lata przed konsumentem z tytułu niezgodności towaru z umową. Jego problem, że kupuje towar z krótką gwarancją producenta na której bazuje. Komputer składałem w sklepie arest i wszystko oczywiście nowe. Wszystkie podzespoły mają gwarancje od 2 do 3 lat ,a przy dysku na karcie gwarancyjnej jest napisane ,że gwarancja na 12 miesięcy. Edytowane 30 Sierpnia 2013 przez Loloz Cytuj Link to post Share on other sites
xprzemcio 102 Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Gwarancja producenta 12miesiecy Odpowiedzialność o której pisze kolega thermalfake to dwa lata. Musisz zgłosić się do arestu nie z gwarancją a z niezgonością towaru z umową. Wiele o tym napisane jest na tym forum. Cytuj Link to post Share on other sites
Loloz 0 Napisano 4 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Nie miałem za dużo czasu i dopiero teraz napiszę posta. Ktoś może napisać dokładnie o co chodzi z niezgodnością towaru z umową w tym przypadku? Nie chce z siebie zrobić idioty jak pojadę do arestu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts