czarls 0 Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Witam Mam do Was pytanie a mianowicie jak zrobic backupa(kopie zapasową) wiadomosci(tj. Sms)na komputer oraz ponownie wgrać je na telefon (po aktualizacji systemu ). Jesli ktos orientuje sie tej kwestii proszę o wytłumaczenie krok po kroku jak i co ; ) Ps.Mój telefon to Ace 2 pytanie o backupa jest związane ze zmianą systemu z GB na JB Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 http://forum.benchmark.pl/topic/96933-kopia-archiwum-sms-xperia-x10-mini-pro/ Link to post Share on other sites
madoch 31 Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 do autora: powiedz czy warto przechodzić na JB ? słyszałem ,że ACE 2 strasznie zamula i bateria szybko się wyczerpuje. będę wdzięczny za info. Link to post Share on other sites
14r33k 272 Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 O ile się nie myle wiadomości można zarchiwizować aplikacją ZIPme https://play.google.com/store/apps/details?id=zip.me Link to post Share on other sites
czarls 0 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 @madoch Po zainstalowaniu oficjalnego roma (przez Kiesa) faktycznie lekko zamulał, ale po zwiększeniu iloci RAM (Po wgraniu JB było 480) tym sposobem zwiększyła się do 624MB skutkując przyspieszeniem telefonu. Warto też zrobic backupa wiadomości, kontaktów itp. a następnie wipe lub po prostu reset ustawień fabrycznych, zalecam to po zainstalowaniu JB.Według mnie warto przeprowadzić aktualizacje. PS. Nie widze różnicy w wyczerpywaniu się baterii Link to post Share on other sites
madoch 31 Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 @madoch Po zainstalowaniu oficjalnego roma (przez Kiesa) faktycznie lekko zamulał, ale po zwiększeniu iloci RAM (Po wgraniu JB było 480) tym sposobem zwiększyła się do 624MB skutkując przyspieszeniem telefonu. Warto też zrobic backupa wiadomości, kontaktów itp. a następnie wipe lub po prostu reset ustawień fabrycznych, zalecam to po zainstalowaniu JB.Według mnie warto przeprowadzić aktualizacje. PS. Nie widze różnicy w wyczerpywaniu się baterii dzięki za info. Link to post Share on other sites
Recommended Posts