since121 1 Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Witam podkręciłem sobie procka do 4.0 ghz wszystko ładnie tylko mam pewien problem nie ważne czy podniosę szynę fsb o 1 czy o 100 to i tak nie działa możliwość resetowania systemu gdy nacisne uruchom ponownie lub przycisk reset to jest cały czas czarne tło podczas instalacji aktualziacji strasznie to utrudnia ponieważ muszę wyłączać komputer przytrzymując przycisk power. Gigabyte ga g41m combo rev 2.0 najnowszy bios procek pdc 2.5 oc 4.0 Cytuj Link to post Share on other sites
makabrax 229 Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 sprawdzałeś stabilność tego OC w primie lub occt? może to tu jest problem, system zamykając się może coś przemiela i się wychrzania ewentualnie nie zmieniłeś w ustawieniach zasilania opcji resetu na hibernację? bo reset jest reset, nieważne co by się nie działo to on musi zrestartować system chyba że płyta by była uszkodzona (albo przycisk nie działa) Cytuj Link to post Share on other sites
since121 1 Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Tak sprawdziłem przez godzinę bez blue screena temp w granicach 65 stopni Gdy nie podkręcam to reset działa ale nie ważne czy podkręce o 10 mhz czy o 1 ghz to wtedy lipa ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
karwan014 19 Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 (edytowane) Mam tą płytę, nie pamiętam jaka rev. Na e4300 z przed prawie 7 lat kiedy zmieniam fsb nawet o 1 to już się nie włącza xD. Może mam kiepska sztukę procka, bo potrafi on mieć w idle ponad 55, bez mała 60 stopni. W Occt praktycznie po 2 minutach jest 75 stopni Edytowane 31 Sierpnia 2013 przez karwan014 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts