rastin204 5 Napisano 5 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Witam ponownie, zmieniłem zasilacz z xfx na fractal 500w i problem nie ustąpił ,karta dalej wydaje z siebie dziwne dziwięki pod obciążeniem.Zastanawiam się nad zwrotem karty bo ten dzwięk bardzo irytuję Cytuj Link to post Share on other sites
HONDA1969 82 Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Zwróć kartę i zostaw nowy zasilacz bo może karty uszkadzał poprzedni zasilacz elektronika nie lubi skoków napięć/natężeń Cytuj Link to post Share on other sites
rastin204 5 Napisano 6 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Zwrócę tą karte, tylko nie wiem jaką następna kupić by nie piszczała Cytuj Link to post Share on other sites
mkforever1 1029 Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Kwestia szczęścia. Mnie nie piszczą MSI - Tobie tak. Wszystkie Gigabyte jakie miałem piszczały. Z kart producentów takich jak MSI, ASUS, Gigabyte, Gainward miałem styczność zarówno z piszczącymi jak idealnie cichymi. Najwiecej cichych było Asusów. Tylko 1 sztuka piszczała (GTX 670) Cytuj Link to post Share on other sites
Sawik900 52 Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Gigabyte u mnie chodzi cicho i nie piszczy, tempy niskie, wydajność taka sama jak msi, może tyćku lepsza. Szukaj rewizji 2.0, jest ładniejsza i prawdopodobnie ma niższe temperatury, u mnie nie przekraczają 60 stopni ( najwięcej miałem 55 po 5 godzinnej sesji w FC3 przy maksymalnych możliwych ustawieniach. Cytuj Link to post Share on other sites
rastin204 5 Napisano 6 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2013 @mkforever1 A jaki posiadasz model od MSI? @UP a jak z głośnościa tej karty? bo moja MSI w crysis 3 na maxymalnych ustawieniach jest tak samo cicha jak w idle a tempy to max 70 stopni Cytuj Link to post Share on other sites
mkforever1 1029 Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Ja mam 2x GTX 660 Twin Frozr III. Karty są jak dla mnie super ciche nawet pod obciążeniem. Górna jest troche cieplejsza. Najcichsze karty w mojej opinii to jednak Asusy Direct CU II. Są droższe niż odpowiedniki MSI ale moim zdaniem jeśli karta ma służyć długo cicho i bezawaryjnie to warto. Ja wybrałem MSI tylko dlatego że mam płytę główną tej firmy i chciałem mieć komplet :-) gdyby nie to kupiłbym ASUSa (był droższy ok 100zł za sztukę). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rastin204 5 Napisano 6 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Też posiadam płytę od msi i jestem bardzo z niej zadowolny więc i zdecydowałem się na kartę właśnie z tej firmy ,niestety karta już nie jest tak udana jak płyta.. Szkoda mi tej karty trochę bo ładnie wygląda i jest super cicha no ale dzwięk wydawany przez cewki doprowadza mnie bo bólu głowy Cytuj Link to post Share on other sites
HONDA1969 82 Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 (edytowane) Ja polecam ci http://www.agito.pl/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-770-directcu-ii-oc-2gb-ddr5-pci-e-box-84-857087.html w karcie ASUSA nie ma prawa nic piszczeć Edytowane 7 Września 2013 przez HONDA1969 Cytuj Link to post Share on other sites
Cryptone 19 Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Ja mam pytanie co do Gigabyte 760 to jedynie slysze slabe piszczenie w 3dmarku11 (ice storm) kiedy framerate przekracza ~1200 w góre, a tak jest niesłyszalna. Czyli mam rozumieć że mam gniota? Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Przy takim framerate każda karta piszczy, więc to normalne Również podpisuję się pod tym, że cewki w ASUSach są lepsze niż u konkurencji pod względem emisji pisków. Wyjątek zauważyłem jedynie w najwyższym segmencie np 7970 czy GTX680, gdzie u wszystkich producentów cewki lubiły sobie popiszczeć Cytuj Link to post Share on other sites
rastin204 5 Napisano 8 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2013 (edytowane) @Yamaro Gdyby mi karta przy tylko przy 1200 piszczała to bym się cieszył lecz mi piszczy nawet przy 60fps więc to jest raczej nie normalne.Tak nawiasem to te całe military class od msi można o kant du*y potłuc Na innych forach czytałem że asusy też lubią ,,cykać'' pod obciążeniem ,moim zdaniem trzeba mieć mega szczęscie by trafić na kartę wolną od wad Edytowane 8 Września 2013 przez rastin204 Cytuj Link to post Share on other sites
HONDA1969 82 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Ja miałem dczynienia z kartami msi i mi nie piszczała ani jedna Cytuj Link to post Share on other sites
FPS FAN 24 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Witam ponownie, zmieniłem zasilacz z xfx na fractal 500w i problem nie ustąpił ,karta dalej wydaje z siebie dziwne dziwięki pod obciążeniem.Zastanawiam się nad zwrotem karty bo ten dzwięk bardzo irytuję to chyba logiczne że jak karta wydaje z siebie jakieś dziwne dźwięki to zmiana zasilacza nie pomoże. Jak by to z zasilacza dochodziły piski to tak. Nie trzeba mieć szczęścia tylko oddać na gwarancję, po za tym przed kupnem trzeba spytać czy jak karta będzie piszczała to wymienia na inna jak nie to dziękuje ale nie skorzystam z państwa oferty i tyle. Cytuj Link to post Share on other sites
rastin204 5 Napisano 8 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2013 (edytowane) to chyba logiczne że jak karta wydaje z siebie jakieś dziwne dźwięki to zmiana zasilacza nie pomoże. Jak by to z zasilacza dochodziły piski to tak. Nie trzeba mieć szczęścia tylko oddać na gwarancję, po za tym przed kupnem trzeba spytać czy jak karta będzie piszczała to wymienia na inna jak nie to dziękuje ale nie skorzystam z państwa oferty i tyle. To jest moja 3 karta z rzędu która takie dzwięki wydaję więc najbardziej podejrzany był zasilacz bo to on wszystko zasila.. Napisałem juz email w sprawie tej usterki do agito.pl .Zapewne wymienią mi na nową sztukę bo karta ma 8 dni a posiada wadę fabryczną ,jestem ciekaw czy nowa karta będzie dalej miała tą wadę .Owszem trzeba mieć szczęście bo trafić na 3 nowe karty z wadą fabryczną jest raczej nienormalne Edytowane 8 Września 2013 przez rastin204 Cytuj Link to post Share on other sites
FPS FAN 24 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 (edytowane) No to ci współczuje bo mnie to by krew zalała. I każda tej samej firmy? Jak 4 będzie piszczała to zmień firmę na gainwarda albo asusa. Edytowane 8 Września 2013 przez FPS FAN Cytuj Link to post Share on other sites
rastin204 5 Napisano 8 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2013 (edytowane) Karty miałem z firm : sapphire, asus, i teraz MSI każda miała identyczny problem PS. W czym wg. ciebie jest gainward lepszy od MSI ? gainward prócz syfiastego chłodzenia nie ma czym zaimponować.. Edytowane 8 Września 2013 przez rastin204 Cytuj Link to post Share on other sites
HONDA1969 82 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Muszą ci wymienić, to podlega pod usterkę lub wadę podzespołów karty. Karta nie ma prawa piszczeć no chyba że to gigabyte to możesz 20 razy ją oddawać i wróci i będzie piszczeć Cytuj Link to post Share on other sites
Sawik900 52 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Honda, tak narzekasz na te Gigusie a ja nie znam osoby która by miała problem z piszczeniem karty, u mnie również nie ma z tym problemu. A twierdzisz że KAŻDA piszczy Cytuj Link to post Share on other sites
HONDA1969 82 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Bo piszczy, ciszej głośniej ale piszczy Cytuj Link to post Share on other sites
Aximus 41 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 @Up: Tak, bo brat Twojej siostry miał taką karte, która piszczała, wujek też miał i piszczała, mama brata siostry babci to samo. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mkforever1 1029 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Mnie piszczały wszystkie karty Gigabyte jakie miałem tzn gtx 560ti, 7970, gtx 670. Coś w tym chyba jednak jest bo nie wydaje mi się aby był to przypadek. Kultura pracy chłodzenia tych kart pozostawiała wiele do życzenia. Wydajność chłodzenia bez zarzutów podobnie jak możliwości oc. Cytuj Link to post Share on other sites
FPS FAN 24 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Karty miałem z firm : sapphire, asus, i teraz MSI każda miała identyczny problem PS. W czym wg. ciebie jest gainward lepszy od MSI ? gainward prócz syfiastego chłodzenia nie ma czym zaimponować.. Tym że może nie będzie piszczał bo chyba tylko o to tutaj się rozchodzi. Cytuj Link to post Share on other sites
HONDA1969 82 Napisano 9 Września 2013 Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Haha, tyle co tego poszło do serwisu ale nie opłaca się w przypadku gigabyte oddawać bo wróci z tym samym problemem. Brat ma ASUSA nie dał bym mu kupić PC z gigabyte chyba że nie miał bym wyboru lub cena była by tak dobra zobacz nawet na yt są sławne http://www.youtube.com/watch?v=x3ruB-FhvXs Cytuj Link to post Share on other sites
rastin204 5 Napisano 9 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Najsławniejsze tą są szafiry ,każda karta tej firmy chyba piszczy Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts