chudy131080 14114 Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Granie na myszce w tą grę mija się z celem,nie można ustawić szybkości i żeby się obrócić itp. brakuje miejsca na biurku,wbudowane profile nic nie zmieniają. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Nie bardzo wiem o co ci chodzi, ale w opcjach można ustawić całkiem sporo różnego rodzaju czułości jeśli chodzi o celowanie i poruszanie. Po prostu dostęp do opcji jest głupkowaty i nieintuicyjny, pewnie tam po prostu nie trafiłeś. W PUBG na konsoli gra się na padzie beznadziejnie bo nie ma żadnego aim assista, dlatego ludzie z adapterami mają ogromną przewagę. Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 To gdzie te ustawienia na XO są? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Wciskasz w głównym menu wybór regionu, i tam znowu wciskasz ten sam przycisk i wchodzisz to opcji. Będziesz widział. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Podziękował,dzisiaj zobaczę.Nie mogłam nigdzie znajść. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18780 Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 dlatego ludzie z adapterami mają ogromną przewagę. Tak z ciekawości zapytam, coś takiego nadaje się do "oszukiwania" - https://www.morele.net/hama-konwerter-speedshot-ultimate-mysz-klawiatura-do-ps4-ps3-xbox-one-xbox-360-115477-860814/ czy trzeba koniecznie kupić coś dedykowanego pod daną platformę PS4, lub xox, tak jak właśnie te HORI Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 A kiedy i czy będzie aktualizacja udostępniająca zwykłą klawiaturę i myszkę? Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 W PUBG na konsoli gra się na padzie beznadziejnie bo nie ma żadnego aim assista Teraz jestem pewny, że zmarnowałem pieniądze... Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18780 Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 MS jak to MS, coś tam przepierduje, obiecuje, ale nic z tego nie wynika... Nawet jak będzie, to i tak większość gier online będzie miała to zablokowane, żeby nie psuć gry tym na padach... A jeśli nie, to będą dedykowane serwery dla jednych i drugich, bo jakoś nie wyobrażam sobie tego, że legalnie na jednym serwerze grają na pada i kalawch, to nie miałoby kompletnie sensu... Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Nie miałoby to sensu a jest to tak w tym momencie bo jedni grają na adapterach a drudzy na padach. Adapterów jest wiele, najlepszy i tym samym najdroższy jest XIM4, są też takie pierdółki jak ten speedshot, ale takich wynalazków bym unikał bo nie da się ich kompletnie konfigurować i niektóre dodają jakąś durną akceleracje. Aktualnie liczy się tylko VenomX oraz XIM4. Kupa ludzi na tym gra i grać będzie. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18780 Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Aktualnie liczy się tylko VenomX oraz XIM4. Drogie to, szczególnie XIM4 do którego trzeba jeszcze klawe+mysz dokupić jak ktoś nie ma. Ten VenomX jakiś mało poręczny, szczególnie to coś, co ma zastąpić klawiaturę. Oglądałem trochę filmów jak działa speedshot, to ma takiego laga ma myszy, że masakra jakaś... Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Do Venoma możesz podłączyć śmiało klawiature, nie trzeba korzystać z tego dziwacznego kontrolera. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Bardzo dobrze się gra na tym mimo wszystko,kwestia przyzwyczajenia. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18780 Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Bardzo dobrze się gra na tym Na czym konkretnie? Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 szczególnie to coś, co ma zastąpić klawiaturę. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18780 Napisano 10 Marca 2018 Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Też macie problemy z podwójnym NAT? Przypisałem stałe IP do konsoli, otworzyłem wszystkie porty, które konsola chciała na routerze, otworzyłem UPnP a nadal mam loterię z NAT Czasem jest otwarty, zazwyczaj umiarkowany z podwójnym NAT a jak próbuję testować NAT, to zazwyczaj pisze, że moja sieć nie jest skonfigurowana Co jest z tym nie tak? Już mi się skończyły pomysły jak to skonfigurować, żeby za każdym razem był otwarty... Wczoraj z ciekawości włączyłem demo the crew, gra przy testach sieci prosi o otworzenie portów NAT i otworzenie UPnP a przecież na routerze wszystko jest OK Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 10 Marca 2018 Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Również mam podwójny NAT,z tym że u mnie jest cały czas zamknięty,otwierałem porty,dzwoniłem żeby przydzielili mi zewnętrzne IP ale z nimi rozmowa to jak z dzieckiem,dałem sobie siana z tym. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18780 Napisano 10 Marca 2018 Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 No to lipa... Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 10 Marca 2018 Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Z ciekawości zainstalowałem State of Decay - bardzo fajna gra (grafika trochę archaiczna ale za miesiąc będzie część 2). Graliście? Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18780 Napisano 16 Marca 2018 Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Również mam podwójny NAT,z tym że u mnie jest cały czas zamknięty,otwierałem porty,dzwoniłem żeby przydzielili mi zewnętrzne IP ale z nimi rozmowa to jak z dzieckiem,dałem sobie siana z tym. Mam światłowód 100/20, IP wewnętrzne, zmienne (zmienia się co jakiś czas) Ostatnio dzwoniłem do usługodawcy i trafiłem na jakiegoś załapanego kolesia/technika. Coś skonfigurował na routerze ja sobie otworzyłem bramki i od tego czasu mam otwarty NAT, czyli jak po drugiej stronie słuchawki nie siedzi małpa, tylko kompetentny osobnik, to się da. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 16 Marca 2018 Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Trzeba mieć po prostu adres publiczny i tyle, nie każdy ISP daje taką możliwość i wtedy są problemy z NATem. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18780 Napisano 16 Marca 2018 Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Skonfigurowałem sobie wszystko, do czego miałem dostęp na routerze (otworzyłem porty) i była lipa, cały czas podwójny NAT na konsoli, w win 10... Dwa razy dzwoniłem i pytałem czy mogą coś z tym zrobić, za każdym razem nic im z tego nie wychodziło, jeden gość przydzielił mi nawet zewnętrzny, stały adres, lipa. Po jakimś czasie zadzwoniłem, żeby mi ustawili IP tak jak miałem (wewnętrzne, zmienne) i wtedy gość się zainteresował i zapytał po co miałem przypisane zewnętrzne IP. Opisałem gościowi problem a ten przywrócił wewnętrzne IP (czyli tak jak miałem wcześniej) i ustawił wszystko tak, że teraz mam otwarty NAT cały czas. Dopiero trzeci technik był ogarnięty, pozostałych dwóch to... Jeden to mi nawet dla IP konsoli DMZ utworzył... Zależy na kogo trafisz, szczególnie jak nie masz dostępu do wszystkich opcji routera. Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 16 Marca 2018 Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Z moimi się nie da dogadać i tyle,a że jest to wiocha i konkurencji zero to jest jak jest,życie. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18780 Napisano 16 Marca 2018 Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 wiocha i konkurencji zero Ja mieszkam na obrzeżach miasta. Światłowód mam dopiero od niecałych 2 lat, wcześniej radiówka. Mój usługodawca dobrze wie, że jestem od nich uzależniony (nie mam innej alternatywy), ale trafiłem na jakiegoś załapanego gościa i gdyby nie on, to nadal miałbym problemy z NAT, bo pozostali abo nie wiedzieli jak się za to zabrać, albo najzwyczajniej w świecie olali sprawę. Teraz mam bezpośredni kontakt z tym jednym facetem i wszystko jest OK. Z moimi się nie da dogadać i tyle Otóż to, wszystko zależy od tego, czy się komuś po drugiej stronie chce cokolwiek zrobić Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 16 Marca 2018 Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Coraz lepiej idzie w BF1. Zaczynam się przyzwyczajać. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts