Dejwo 0 Napisano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Jakby nie patrzeć to spory haracz sobie życzą za możliwość gry online.. Są w ogóle jakieś ciekawe tytuły na xo gdzie można popykać na dwa pady z kimś? Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 W tamtym roku kupowałem GOLD'a na 12msc jeszcze po cenie 120-130zł teraz już sobie życzą 180zł najmniej na allegro... Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Jakby nie patrzeć to spory haracz sobie życzą za możliwość gry online.. granie online to tylko czesć tej opłaty dostajesz co miesiąc dodatkowo 4 GRY zniżki i inne promocje dla gold-owiczów wszystko za 15zł miesięcznie (paczka fajek !) to wiele ? 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 granie online to tylko czesć tej opłaty dostajesz co miesiąc dodatkowo 4 GRY zniżki i inne promocje dla gold-owiczów wszystko za 15zł miesięcznie (paczka fajek !) to wiele ? Wydaje mi się, że wszystko zależy jakim jesteś użytkownikiem. Może się okazać w praktyce, że żadna z gier w Goldzie nie pasuje Ci klimatem, a gry kupujesz pudełkowe używane i na zniżkach i propocjach nie skorzystasz. Wtedy do ceny konsoli np 1399 zł okazuje się, że w 5 letnim okresie dokładasz ponad 800 zł tylko po to żeby mieć full experience tzn multi. Faktyczna cena konsoli wynosi już 2200 zł. Dla innego użytkownika znowu będzie to super deal, bo jest aktywnym konsumentem i co chwile testuje inną grę. Ja pamiętam, że PS Plus dla mnie jakieś 2 lata temu na PS3 wydawał się super atrakcyjny. Obecnie to bliższe właśnie haraczowi. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 A ile wydasz na PC w przeciągu 5 lat żeby sobie w miarę normalnie grać? Te 800 zł robi się niczym, tak jak napisał Tommy, to raptem paczka fajek miesięcznie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
happysc 138 Napisano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Call of duty 2 we wstecznej kompatybilności Cytuj Link to post Share on other sites
codowiec9 0 Napisano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Siema ludzie mam pytanie. Jak to jest z tymi grami używanymi na xbox one. Możliwe że zakupię xbox one s (najpierw czekam co pokaże Sony 7 września) ale coś kiedyś czytałem że używane gry na xbox one nie da się odsprzedać bo jest ona przypisana do naszego konta xbox na stałe i tylko można grę pożyczać znajomym. Jak to jest w praktyce? Dzięki za odp. Cytuj Link to post Share on other sites
VectroV 3584 Napisano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 Pudełkowe gry możesz odsprzedać 1 Cytuj Link to post Share on other sites
codowiec9 0 Napisano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 Pudełkowe gry możesz odsprzedać Czyli w grze pudełkowej nie ma żadnego kodu tylko instalujesz płytę i grasz? Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 Dokładnie tak, jedynie mogą być jakieś kody dlc. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 Czyli w grze pudełkowej nie ma żadnego kodu tylko instalujesz płytę i grasz? tak jest kiedyś microsoft miał w planach przypinanie gier do konta i niemożliwość odsprzedaży lecz szybko się z tego wycofał przed premierą gdyz ludzie ich dosłownie zjedli - nawet sony z teego pomysłu Microsoftu szydziło w : kampanii promocyjnej PS4 Ostatecznie śmiało możesz brać uzywki na allegro Cytuj Link to post Share on other sites
codowiec9 0 Napisano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 tak jest kiedyś microsoft miał w planach przypinanie gier do konta i niemożliwość odsprzedaży lecz szybko się z tego wycofał przed premierą gdyz ludzie ich dosłownie zjedli - nawet sony z teego pomysłu Microsoftu szydziło w : kampanii promocyjnej PS4 Ostatecznie śmiało możesz brać uzywki na allegro Właśnie niedługo będę stał przed wyborem Xbox one s albo Nowa Playstation i przeczytałem jakieś stare artykuły że nie można odsprzedawać gier i mnie to trochę przeraziło. Ale skoro jest inaczej to super. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 Wiedz, że mając mocny komputer kupno XO raczej nie ma sensu. Cytuj Link to post Share on other sites
SonAndros 2 Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Osobiście nie posiadam pc i tak się zastanawiam która konsola bedzie lepsza do fpsow i jakichś sandboxow jak gta V czy far cry 4 i fallout? Battlefield 4 ma znacznie więcej graczy na ps4 ale jakos mam uraz przez ps3. Traficzny transfer jesli chodzi o pobieranie gier cyfrowych. Ceny gier raczej podobne. Pady oba mi pasują z naciskiem na XO. Xboxa one S mozna dorwać juz za 1300. Ps4 podobnie wyjdzie. Gdybym wiedział co pokaze sony to byloby łatwiej:D Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez SonAndros Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Osobiście nie posiadam pc i tak się zastanawiam która konsola bedzie lepsza do fpsow i jakichś sandboxow jak gta V czy far cry 4 i fallout? Battlefield 4 ma znacznie więcej graczy na ps4 ale jakos mam uraz przez ps3. Traficzny transfer jesli chodzi o pobieranie gier cyfrowych. Ceny gier raczej podobne. Pady oba mi pasują z naciskiem na XO. Xboxa one S mozna dorwać juz za 1300. Ps4 podobnie wyjdzie. Gdybym wiedział co pokaze sony to byloby łatwiej:D Ja się przesiadłem z powrotem na PS4, tylko i wyłącznie z powodu tego, że paru moich znajomych ma PS i mogę z nimi pograć w Destiny i Overwatcha. Same konsole, gry na nie, usługi itp idą łeb w łeb według mnie (patrząc od strony nie bycia fanboyem żadnej firmy). FPSy również będą bardzo podobne w obsłudze ale na PS znajdziesz więcej graczy i często 1080 vs 900p. Cytuj Link to post Share on other sites
codowiec9 0 Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Osobiście nie posiadam pc i tak się zastanawiam która konsola bedzie lepsza do fpsow i jakichś sandboxow jak gta V czy far cry 4 i fallout? Battlefield 4 ma znacznie więcej graczy na ps4 ale jakos mam uraz przez ps3. Traficzny transfer jesli chodzi o pobieranie gier cyfrowych. Ceny gier raczej podobne. Pady oba mi pasują z naciskiem na XO. Xboxa one S mozna dorwać juz za 1300. Ps4 podobnie wyjdzie. Gdybym wiedział co pokaze sony to byloby łatwiej:D Ja teraz też czekam na kupno konsoli po sprzedaniu kompa, i radzę ci poczekać do 7 września co pokaże Sony. Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Na tą chwilę chyba xbox one chociażby ze względu na ciszę bo ps4 jest dużo głośniejsza a xo w zasadzie bez głośny Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Sony 7 września zapewne pokaże Slimke i zapowie neo. Tyle z tego. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 949zł 500gb 1399zł ELITE 1TB SSHD + Pad ELITE http://www.mediaexpert.pl/lista,xbox-one?tsp=1473339293 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 12 września będzie udostępnione demo Forza Horizon 3. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Panowie nowy Xbox One 1tb za 899zl w morele... http://m.ppe.pl/news/46261/xbox-one-1tb-za-899-zl-tak-walczy-sie-o-klientow.html Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 (edytowane) XO ma jakieś dwa stany wyłączenia jak PS4? Przy tym szybszym nie wolno z gniazdka wyłączać etc? Edytowane 12 Września 2016 przez MiK86 Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Tryb oszczędzania energii - całkiem usypia konsolę, wolniej się włącza i przy częstych aktualizacjach zamiast po włączeniu grać to aktualizujesz konsolę Tryb InstantON - konsola (mam wrażenie że jest ciągle włączona - ciągle słychać jak coś pracuje w obudowie). Aktualizuje się kiedy chce i błyskawicznie się uruchamia. Ja wybieram oszczędzanie energii bo po wyłaczeniu w InstantON buczy lekko zasilacz i lekki szum (jak by dysku) z budy X'a słychać. A tak nawiasem - pokazało się demo - chciałem ściągać ale prędkość mnie zabiła 3Mbps/s Gdzie zawsze mam na konsoli 15-20Mbps mimo neta 60Mbps Poczekam w takim razie do jutra z pobieraniem lub za tydzień jak wszyscy niespokojni pobiorą Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 (edytowane) Mi się pobierało w miarę normalnie do 83% po czym zwolniło i tera jak krew z nosa, zostawię na noc i jutro po pracy ogarnę Edit: wróciła w miarę normalna prędkość Edytowane 12 Września 2016 przez mabrothrax Cytuj Link to post Share on other sites
happysc 138 Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Grałem chwile w FH3 demo i graficznie normalnie jest pięknie pogram więcej i ocenie czy warto inwestować Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts